Το «My Number One» στο δικαστήριο

Αν αποδειχθεί πως ο Μ. Ψαλτάκης έχει δίκιο, τίθεται ένα ερώτημα και για την ΕΡΤ, αν είχε γνώση της υπόθεσης ή αν διασφάλισε τα συμφέροντά της, επιλέγοντας το συγκεκριμένο τραγούδι.

Ο Μ. Ψαλτάκης αναφέρει στην αγωγή του πως με τον Χ. Δάντη διατηρούσε «στενή φιλία και επαγγελματική συνεργασία» εφόσον ήδη ένα τραγούδι του, το «Δεν φταίω που σ’ αγάπησα», είχε επιλεγεί από τον ίδιο και τη δισκογραφική εταιρεία στον ψηφιακό δίσκο του εναγομένου «Maya Maya», που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2004.

Ο συνθέτης υποστηρίζει πως περί τα τέλη Απριλίου 2004 παρέδωσε στον Δάντη «σε ψηφιακούς δίσκους (δοκιμαστική ηχογράφηση – demo) έξι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις δικές του για τραγούδια, δημιουργίες του του έτους 2003.

Ο Δάντης, κατά τον Ψαλτάκη, «εξέφρασε ανεπιφύλακτα τον ενθουσιασμό και την επιδοκιμασία του» για τις συνθέσεις, λέγοντας συγχρόνως «ότι θα ζητούσε και από την Ναταλία Γερμανού να γράψει στίχους για τις δύο μουσικές συνθέσεις».

Ο συνθέτης δεν είχε «καμία νεότερη ειδοποίηση αλλά και επικοινωνία», αλλά με «έκπληξη και αναστάτωση» διαπίστωσε ότι κύριο και βασικό μέρος της μουσικής συνθέσεως του τραγουδιού MY NUMBER ONE, με το οποίο ο εναγόμενος διαγωνιζόταν και παρουσίασε δημόσια ως πρωτότυπη μουσική σύνθεση δική του με στίχους Ναταλίας Γερμανού, ήταν αυτούσιο το κύριο μέρος της μιας μουσικής του σύνθεσης.

Στη συνέχεια η Sony όρισε ως εκπρόσωπό της στις συζητήσεις με τον Μ. Ψαλτάκη τον νομικό της παραστάτη

κ. Πυλαδάκη, με τον οποίο είχε «συχνή επικοινωνία μέχρι μία εβδομάδα πριν από τον διαγωνισμό» και ορίστηκε να υπάρξει συνάντηση μετά το Κίεβο. Το μεσημέρι της 27ης Μαΐου 2005 ο Δάντης σε ιδιωτική συνομιλία του με τον Μ. Ψαλτάκη πρότεινε «μετά τη δημόσια παρουσίαση της εν λόγω υπόθεσης στις 26-5-2005, για την εξώδικη επίλυση της διαφοράς μας, να περιλάβει ανέκδοτα τραγούδια μου στον προσεχή του δίσκο», πρόταση την οποία απέρριψε. «Σε πολύωρη δε συνάντηση των νομικών παραστατών μας, εμού και του πρώτου εναγόμενου, στην οποία παρευρίσκετο και ο ίδιος ο πρώτος εναγόμενος, λίγες ημέρες μετά, σαφώς και κατηγορηματικά εδήλωσα, μέσω του πληρεξουσίου μου δικηγόρου, ότι πρέπει να αποκατασταθώ ως συνδημιουργός του τραγουδιού, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώτο εναγόμενο», συνεχίζει ο Μ. Ψαλτάκης

Μετά ο Χ. Δάντης σε συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town» (2-6-2005) «δημόσια αναγνώρισε την ταυτότητα του μουσικού μου έργου με το μέρος της επίδικης μουσικής συνθέσεως του τραγουδιού», υποστηρίζει ο Μ. Ψαλτάκης

Ο Χ. Δάντης στο περιοδικό «ισχυρίστηκε ότι έμπνευσή του για τη δημιουργία της μουσικής σύνθεσης του τραγουδιού MY NUMBER ONE ήταν το μουσικό σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού για την είσοδο του τερματοφύλακα Αντώνη Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό ”Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα”, όμως όπως αναφέρεται στην αγωγή ”η είσοδος του Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό έγινε το 2004” και το επιχείρημα αυτό λοιπόν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενη δημόσια δήλωση του πρώτου εναγομένου, ότι το τραγούδι το κατοχύρωσε το 2003».


Σχολιάστε εδώ