Στον αέρα ο Polis με τη βοήθεια της Βουλής

Ο Μ. Σεριάτος φέρεται να είναι αρνητικός για τη δημιουργία του Polis, καθώς πιστεύει πως είναι ριψοκίνδυνο να ξεκινήσει τώρα τη λειτουργία του το κανάλι, καθώς υπάρχει οικονομική στενότητα. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να αγοράσει προϊόντα και έτσι η διαφημιστική αγορά δεν θα μπορέσει να στηρίξει το εγχείρημα. Ήδη οι οικονομικοί δείκτες είναι αρνητικοί.

Είναι άγνωστο τελικά αν θα βγει στον αέρα το κανάλι και μάλιστα με το νέο όνομα Channel 9. Στα τελικά σχέδια υπάρχει άφθονο παιδικό πρόγραμμα, αλλά και κάποιες ενημερωτικές ζώνες και ο Ν. Ευαγγελάτος θέλει να ξεκινήσει ως το τέλος του μήνα.

Στην ομμάδα των στενών συνεργατών περιλαμβάνονται ο Θ. Στίνης, διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, η Λία Πανταζή, διευθύντρια προγράμματος, και η στενή συνεργάτιδα του

Ν. Ευαγγελάτου, Χαρά Ρωμούδη, διευθύντρια λειτουργίας. Είναι ενδεικτικό πως έχει ξεκινήσει και ένα κύκλο συνεντεύξεων, στο «Down Town» την περασμένη Πέμπτη και στο «On off» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» αυτήν την Κυριακή, στην οποία απαντάει και στο ερώτημα με ποια χρήματα αγόρασε το 25% του Polis.

Με αυτήν τη ρευστή κατάσταση τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται, ενώ ενεργοποιείται πιο έντονα το σενάριο για το Mega. Άλλωστε από το καλοκαίρι ο Ν. Ευαγγελάτος διαπραγματευόταν με το κανάλι, μόνο που εκτός από την παρουσίαση διεκδικούσε και διευθυντικό ρόλο. Δύο ζητήματα που υπάρχουν για τον Polis είναι το ιδιοκτησιακό και η συμφωνία με το Κανάλι της Βουλής για τη σύγχρηση της συχνότητας 50 από την Πάρνηθα. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έδωσε το ΕΣΡ την περασμένη βδομάδα, στη συνέντευξη Τύπου για τους δημοσιογράφους …

Ο Τζ. Καλημέρης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Status» αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή Polis και Δ. Κοντομηνά. «Ο κ. Κοντομηνάς καλωσόρισε στη συγκέντρωση της Interamerican τον διευθύνοντα σύμβουλο του Cosmopolis κ. Ευαγγελάτο, όπως θα μπορούσε να καλωσορίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο κάποιου καναλιού που θα ήταν παρών στην εκδήλωση. Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει ότι το Cosmopolis είναι δικό του» (σ.σ. αναφέρεται στον Δ. Κοντομηνά). Ο Ν. Ευαγγελάτος δηλώνει στο «Down Town» πως «είναι στον Alpha και είναι καλά», ευχαριστώντας τον Δ. Κοντομηνά για την «εμπιστοσύνη» που του έδειξε.

Στον σταθμό ο Ν. Ευαγγελάτος, κάτοχος του 25% της «Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Cosmopolis TVC», εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, με αντιπρόεδρο τον Αναστάσιο Μπούρα και συμβούλους τους Κωνσταντίνο Οδυσσέως και τον Παύλο Ρήγα. Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η έρευνα του ΕΣΡ για τους μετόχους του Alpha και του Polis.

Θα συγκατοικούν Polis και Κανάλι της Βουλής;


Η μάχη βέβαια γίνεται για τις συχνότητες. Το Κανάλι της Βουλής, εμφανίζεται να δέχεται τη σύγχρηση της συχνότητας 50 από την Πάρνηθα με τον Polis TV, ο οποίος διέθεσε στον σταθμό τη μέθοδο συγχρονισμού OFFSET.

Η μέθοδος αυτή επιτρέπει τη μείωση των παρεμβολών, αλλά όχι και την εξαφάνισή τους, όσο κι αν μειώσει την ισχύ του σήματός το κανάλι. Το ΕΣΡ την περασμένη βδομάδα, εμφανίστηκε να αποδέχεται αυτήν την από κοινού χρήση της συχνότητας, εφόσον προσκομίσει το κανάλι της Βουλής δήλωση πως δεν υφίσταται πρόβλημα. Στη συνέχεια εκπρόσωπος του Καναλιού της Βουλής εμφανίστηκε στη «Ναυτεμπορική» να κρατάει αποστάσεις. Το Κανάλι της Βουλής έχει ορισμένες με ΦΕΚ συχνότητες, τις οποίες παραχώρησε με νόμο η ΕΡΤ. Ταυτόχρονα όμως και το Συμβούλιο έχει δεχθεί τη σύγχρηση συχνότητας στην περίπτωση του Καναλιού 10 και της ΕΡΤ, ενώ στο Mega, που χρησιμοποιεί παρανόμως την 7 από τα VHF, του πρότεινε να επιλέξει συχνότητα, αν θα φύγει ή αν θα μείνει, στη συγκεκριμένη μπάντα, χωρίς να επιβάλει καμία άλλη κύρωση; Ταυτόχρονα, για να μην ξεχνιόμαστε, το Μακεδονία TV είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός σε όλη την Ελλάδα που με απόφαση Βενιζέλου εκπέμπει με ορισμένες με ΦΕΚ συχνότητες.


Σχολιάστε εδώ