Ο Περισσός βγήκε και πάλι στους δρόμους
Χθες όλα τα στελέχη του κόμματος έδωσαν το «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Άρεως προκειμένου, όπως έλεγαν όλη την εβδομάδα, να σταλεί ένα «ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση ότι ”δεν πάει άλλο”».
Η εκτίμηση των ανθρώπων του κόμματος είναι ότι σ’ αυτήν την περίοδο, όλα τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις «βρίσκονται στο στόχαστρο και περικόπτονται», γι’ αυτό και όπως λένε είναι επιβεβλημένο να εκφραστεί, όσο το δυνατόν δυνατότερα, η καταδίκη τόσο στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική όσο και στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Παράλληλα, λένε στον Περισσό, πρέπει να γίνει περισσότερο γνωστό στον κόσμο το πλαίσιο διεκδικήσεων του κόμματος. Ένα πλαίσιο που «απαντά στις λαϊκές ανάγκες» και που έχει ως βάση του την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, τον κατώτερο μισθό στα 1.300 ευρώ, το κατώτερο μεροκάματο στα 52 ευρώ, την κατώτερη σύνταξη στα 1.050 ευρώ κ.ά.
Ταξικά τα αίτια της εξέγερσηςστη Γαλλία
Αυτήν την εβδομάδα στον Περισσό συζητήθηκαν και τα γεγονότα στη Γαλλία και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν τα στελέχη του κόμματος είναι ότι τα γεγονότα αυτά έχουν βαθιά ταξικό και όχι φυλετικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα.
Όπως λένε χαρακτηριστικά στο ΚΚΕ, πίσω από την εξέγερση κυρίως των νέων ανθρώπων στις υποβαθμισμένες συνοικίες του Παρισιού και των άλλων γαλλικών πόλεων βρίσκονται κοινωνικές και πολιτικές αιτίες, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται και η γύμνια του λεγόμενου «ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους».
Για τα στελέχη του ΚΚΕ τα γεγονότα στη Γαλλία καταδεικνύουν και το γεγονός ότι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες για την κατάσταση.
Μάλιστα στην ανακοίνωση του κόμματος καλούνται οι εργαζόμενοι και οι νέοι και νέες οικονομικοί μετανάστες να «απορρίψουν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι οπορτουνιστικές δυνάμεις» και να διεκδικήσουν τα σύγχρονα κοινά δικαιώματά τους συμμετέχοντας στο ταξικό εργατικό κίνημα.
Παράλληλα κατηγορείται η γαλλική κυβέρνηση για συστηματική «υποβάθμιση των αιτιών της εξέγερσης και εκφράζεται η «ολόθερμη συμπαράσταση», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στους «σύγχρονους ”Αθλίους” του Παρισιού και όλης της Γαλλίας».