επί του πιεστηρίου

Θα το ξαναπούμε ακόμη μια φορά. Εμείς εδώ στο «Παρον» δεν πρόκειται να ζητήσουμε την… άδεια κανενός… εισαγγελέα, είτε νόμιμου είτε… «μαϊμού», για το τι θα γράψουμε. Και σ’ όποιον αρέσει. Δίνουμε εξετάσεις κάθε Κυριακή στους αναγνώστες μας και λογοδοτούμε μόνο σ’ αυτούς. Από κει και πέρα δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν. Μπορεί να ενοχλούν κάποια δημοσιεύματά μας, αλλά εμάς καθόλου δεν μας ενοχλεί αυτό. Σημαίνει βέβαια ότι μας διαβάζουν και αυτό μας ευχαριστεί. Εμείς δεν κρύβουμε τίποτε και ούτε πρόκειται ποτέ να κρύψουμε κάτι. Ξέρουμε ότι αυτό στοιχίζει… Δεν μας πειράζει… Άλλοι κρύβουν και κόβουν… Αν κρύβαμε, θα ήμασταν καλά παιδιά και θα είχαμε καλά σχόλια. Δεν τα επιζητήσαμε ποτέ ούτε τα επιζητούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιος χρησιμοποιεί εναντίον μας αθλιότητες, δεν θα απαντήσουμε κι εμείς και μάλιστα με ντοκουμέντα. Για να είμαστε εξηγημένοι.

Ξοδεύουμε τόσα δισεκατομμύρια για αγορές αεροπλάνων, τανκς, πυραύλων, φρεγατών, πυραλαύκατων και ένα σωρό πολεμικό υλικό, για να έχουμε ισχυρό εξοπλισμό και να μας μετράνε και να μας υπολογίζουν, ε και κάπως να μας φοβούνται οι γείτονές μας, όταν πάνε να μας κάνουν κανένα… τσαλιμάκι. Όμως τελικά, όλα αυτά τα αγοράζουμε για τις παρελάσεις; Αυτό διερωτάται φίλος αναγνώστης, που στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου χάρηκε τα τανκς, τους αυτοκινούμενους πυραύλους, τα πυροβόλα, τα τζιπ κ.λπ., όλα… καλογυαλισμένα και λουσάτα. Και δεν έχει άδικο ο φίλος μας να βάζει αυτό το ερώτημα, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι οι πεινασμένοι βόρειοι γείτονές μας, τα Σκόπια, αλλά και οι Αλβανοί, δεν μας υπολογίζουν, φθάνουν στο σημείο να δημιουργούν επεισόδια και στον Πρόεδρό μας. Στα Ύμια π.χ. ο κ. Σημίτης, που έχει το θράσος σήμερα να μιλάει, αντί να έχει εξαφανισθεί για τη μεγάλη ντροπή που χρέωσε στο έθνος, ούτε ως… μπλόφα δεν πέταξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις πολεμικές δυνάμεις μας…

Επιμένουν οι φήμες αλλά και πληροφορίες για επιστροφή στην ενεργό δράση της Γιάννας Αγγελοπούλου. Σε θέση πρέσβειρας για την προβολή του Ελληνισμού. Ίσως από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είτε από τη Γενεύη. Οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν…

Με αφορμή την κουβέντα που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, να θυμίσουμε (για όσους δεν το ξέρουν) ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και καλός συνάδελφος Μανώλης Μαυρομμάτης είναι ο εισηγητής εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό ευρωβουλευτών, του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Τορίνου. Το ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Τώρα θυμήθηκε να παρέμβει η Τράπεζα της Ελλάδος για τις διαφημίσεις των τραπεζών για χορήγηση δανείων με ελκυστικούς όρους, οι περισσότεροι των οποίων είναι παραπλανητικοί. Επανειλημμένα το «Παρον» έχει βάλει το θέμα, κυρίως με τις διαφημίσεις αυτοκινήτων, όπου ισχυρίζονται ότι η πληρωμή θα γίνεται ΑΤΟΚΑ μέσα σε 2 και 3 χρόνια, πράγμα που δεν αληθεύει! Κι όμως ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ξύπνησε ούτε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αντέδρασε ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θα ευχηθούμε πάντως η αρχή που γίνεται να έχει συνέχεια και να μην είναι για στάχτη στα μάτια, αλλά να στοχεύει στην προστασία του καταναλωτή.

Ένας πολιτικός, παλικάρι σε κρίσιμες στιγμές, ο Διονύσης Λιβανός έφυγε πριν από λίγες μέρες για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ήταν λεβέντης και δεν δίστασε επανειλημμένα να πάει κόντρα στην παράταξη στην οποία ανδρώθηκε. Ήταν ανιψιός του αείμνηστου Παναγιώτη Κανελλόπουλου και δεν ξεχνώ τον αγώνα που έδωσε ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τον «φάκελο της Κύπρου», προκειμένου να πληρώσουν οι προδότες. Όμως επεκράτησε ο συμβιβασμός σε επίπεδο ηγετών… Ο Διονύσης είχε καλή σχέση και με τον χώρο μας. Τον Νοέμβριο του 1963 είχε εκδώσει την ημερήσια απογευματινή εφημερίδα «Νίκη», πολύ μάλιστα προοδευτική, από πλευράς εμφάνισης, για την εποχή εκείνη. Δυστυχώς, η μοίρα έπληξε βαριά τον Διονύση και κουράσθηκε πολύ στο τέλος… Στην οικογένειά του τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας.

Εκ παραδρομής γράφτηκε σε προηγούμενο φύλλο ότι η καθηγήτρια κυρία Ελένη Στεφάνου (πρώην υφυπουργός επί Ανδρέα Παπανδρέου) εμπλέκεται στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών που αποκαλύφθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η αλήθεια είναι ότι είχε εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα. Κατόπιν αυτού, εκφράζουμε τη λύπη μας.

Πράγματι ο Αλέκος Αλεξανδράκης ομόρφυνε τον κινηματογράφο και το θέατρο με την παρουσία του, το παίξιμό του, την εμφάνισή του. Μακάρι να υπάρχουν πάντα τέτοιοι ηθοποιοί και άνθρωποι. Σ’ όλες τις ταινίες που έπαιζε ήταν θαυμάσιος, γι’ αυτό και αξέχαστος.

Ο δικηγόρος του Ελ. Κομποθέκρα μάς διευκρίνισε ότι δεν συνελήφθη έξω από το δικαστήριο της Πάτρας, αλλά παραδόθηκε ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι καταζητείται. Μάλιστα είχε μαζί του και τη βαλίτσα με τα προσωπικά του είδη! Ο Κομποθέκρας κατηγορείται για απάτη εις βάρος του Κοργιαλένειου Ιδρύματος στην Κεφαλονιά, ύψους 180.000.000 δρχ.

Έτσι και αποφασίσει το ΚΚΕ και κατεβάσει στην Αθήνα τη Λιάνα Κανέλλη για υποψήφια δήμαρχο, θα έρθουν τα πάνω – κάτω! Δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα της δίνει 20%, που σημαίνει ότι πάμε για δεύτερο γύρο και μπορεί τότε να δούμε τη Λιάνα δήμαρχο! Το θέμα είναι τι λέει ο Περισσός… Αν κάτι τέτοιο συμβεί, μη δείτε να παραμένει στην πλατεία Κοτζιά η Ντόρα και να αναστέλλονται τα σχέδια για είσοδό της στην κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ