Ελβετός εισαγγελέας στην Αθήνα…

Συνέχεια όμως έχουμε και στο ζήτημα της κάθαρσης, η οποία έχει επικεντρωθεί στις διώξεις των δικαστών που έχουν σχέσεις με διάφορα παραδικαστικά κυκλώματα, και στον εντοπισμό των δύο τέως δικαστικών, Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Αντωνίας Ηλία, οι οποίες πιθανότατα βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ειδικά σε σχέση με τον εντοπισμό και τους λογαριασμούς της κ. Μπουρμπούλια, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, η ΙΝΤΕΡΠΟΛ δραστηριοποιείται εντατικά, ζητώντας μάλιστα περισσότερα στοιχεία από ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από δικαστικές πηγές, ο ελβετός εισαγγελέας, που έφθασε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, είχε μυστικές συναντήσεις με τον Εισαγγε-λέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό, καθώς και με άλλους δικαστές, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις και ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια για το άνοιγμα των λογαριασμών.

Πάντως η αίσθηση η οποία υπάρχει και στις δικαστικές και στις διωκτικές αρχές είναι ότι οι δύο δικαστίνες είναι εκτός Ελλάδος και ότι ειδικότερα η κ. Αντωνία Ηλία μπλοφάρει ότι θα παρουσιαστεί στις αρχές. Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η κ. Ηλία θα κωλυσιεργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η υπόθεση Ζήση

Στο μεταξύ δικαστικοί κύκλοι αντιμετώπιζαν με ειρωνικά χαμόγελα τους ισχυρισμούς του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ζήση, ότι δηλαδή είναι θύμα των συνδικαλιστικών του αντιπάλων και γι’ αυτό τώρα πληρώνει.

Ως γνωστόν, ο βασικός ισχυρισμός του κ. Ζήση για τις παρεμβάσεις που έκανε σε υποθέσεις και τις επισκέψεις σε γραφεία δικαστών για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούσαν τις υποθέσεις αυτές, ήταν στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων ως προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Μετατρέπει τις παρεμβάσεις σε δικαστές για διάφορες υποθέσεις σε συνδικαλιστική δράση, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος. Πάντως οι ίδιοι δικαστικοί και νομικοί κύκλοι σημείωναν ότι εκτός από την ποινική πλευρά της υπόθεσης και των παρεμβάσεων αυτών ο κ. Ζήσης διώκεται και πειθαρχικά και αναμένεται να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στην περίπτωση που κριθεί ότι η ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι η εξάμηνη αργία. Σε περίπτωση που κριθεί ότι η ποινή που πρέπει να του επιβληθεί είναι μεγαλύτερη, δηλαδή η οριστική παύση, λόγω και του γεγονότος ότι ο κ Ζήσης είναι αρεοπαγίτης, τότε θα παραπεμφθεί να δικαστεί σε ένα άλλο ανώτατο όργανο που θα είναι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα ασκήσει πειθαρχική δικαιοδοσία.

Η ψήφος του κ. Ζήση

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές που έγιναν στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προκειμένου να συμπληρωθεί το ΔΣ, από δικαστικούς κύκλους σχολιαζόταν με έμφαση το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης εξελέγη ο κ. Αθασόπουλος, στη θέση του παραιτηθέντος πρόεδρου κ. Ζήση, ο οποίος όμως παρέμεινε ως απλό μέλος του ΔΣ και δεν ξέρουμε αν οι νομικοί κύκλοι θα δεχθούν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Όπως και να έχουν τα πράγματα, το πρόβλημα να έχει η Ένωση Εισαγγελέων πρόεδρο με την ψήφο του κ. Ζήση μετατίθεται και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Θέμα Μαντούβαλου

Τελικά φαίνεται ότι η ιστορία των λογαριασμών του Μαντούβαλου θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα και η έρευνα περιστρέφεται στο να διαπιστωθεί μέχρι ποια ακριβώς ημερομηνία η στενή του συνεργάτις κυρία Δελή είχε συνεργασίες με το γραφείο του.

Το παράβολο που είχε κοπεί στο όνομα Δελή, έλεγαν νομικοί κύκλοι ότι δεν αποτελεί πάντοτε αποδεικτικό στοιχείο παρουσίας της δικηγόρου στο δικαστήριο. Επομένως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, αναζητούνται τρόποι προκειμένου να διαπιστωθεί αν, όπως λένε οι δικηγόροι, η κ. Δελή ήταν ενεργός δικηγόρος.


Σχολιάστε εδώ