Φοβήθηκε τον Άνθιμο ο Γεωργιάδης…

Ακόμη «βράζει» η Θεσσαλονίκη για τις δηλώσεις του νεαρού βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη περί Σκοπίων, Μπερνς και… μπούρδας. Οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν την κεφαλή τού εν λόγω βουλευτή επί πίνακι προκειμένου -όπως είπαν στη Ρηγίλλης- να αποσοβηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην κοινή γνώμη της πόλης.

Στον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Βάκη Φρατζή (που τυγχάνει προσωπικός φίλος του βουλευτή από το νησί των Φαιάκων) δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως ο νεαρός Γεωργιάδης θα τιμωρηθεί για την απρέπειά του στο εθνικό αυτό θέμα.

Ο Φρατζής ενημέρωσε σχετικά τους «γαλάζιους» παράγοντες που τον πίεζαν με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η πληροφορία (τι σου είναι το «σπασμένο τηλέφωνο»…) πως θα διαγραφεί ο Γεωργιάδης. Ο Ψωμιάδης και ο Άνθιμος (δυστυχώς, ο μητροπολίτης δεν λειτουργεί ως απλός δεξιός, αλλά ως ενεργός Νεοδημοκράτης) με νέες τους δηλώσεις «τέντωσαν το σχοινί» κατά του… μπουρδολόγου προκειμένου να δείξουν πως αυτοί τον «έφαγαν». Μάλιστα ο Άνθιμος έκανε και ένα βήμα ακόμη, χαρακτηρίζοντας τον Γεωργιάδη ανεπιθύμητο στη Θεσσαλονίκη: «Καλό θα είναι να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη μετά από τις δηλώσεις του για το κράτος των Σκοπίων».

Τελικά ο Γεωργιάδης δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αλλά γλίτωσε τη διαγραφή του από το κόμμα του.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης, για να παρουσιαστεί το βιβλίο που συνέγραψε από κοινού με τον ευρωβουλευτή Κωστή Χατζηδάκη για το Δ’ ΚΠΣ, αναβλήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα (φοβήθηκαν «μπουκάρισμα» υπερπατριωτών και θορυβώδεις αποδοκιμασίες του).

Πάντως, ο Γεωργιάδης έπεσε στα… μαλακά και γλίτωσε τη διαγραφή με μια απλή δήλωση πως «συμφωνεί με το περιεχόμενο της ομιλίας του Καραμανλή» (θαρρείς και θα μπορούσε να διαφωνούσε δημοσίως). Την αθώωση του Γεωργιάδη είχε προβλέψει πρώτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τη γεμάτη υπονοούμενα δήλωσή του πως «οι Αμερικάνοι ξέρουν να προστατεύουν τους ανθρώπους τους». Λίγες ώρες μετά την εν λόγω δήλωση το θέμα Γεωργιάδη και οι πρωτοφανούς προκλητικότητας δηλώσεις του δεν αξιοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική. Τόσο στην πρώτη ομιλία όσο και στη δευτερολογία του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είπε κουβέντα για τον Γεωργιάδη…


Σχολιάστε εδώ