Συνέδριο για τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο

Μεγάλο διεθνές συνέδριο οργανώνει φέτος το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ». Πρόκειται για μια πρωτοπόρα προσπάθεια στο πνεύμα των καιρών προκειμένου να τονωθεί η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Ίσως λίγοι συνειδητοποιούν ότι, πέρα από τις εισαγωγές που προέρχονται εν πολλοίς από τον ενεργειακό κλάδο και ξεπερνούν τα 2,5 δισ. δολάρια, η Ελλάδα κάνει εξαγωγές προς τις αραβικές χώρες της τάξης του 1 δισ. δολαρίων, με κύριους εμπορικούς εταίρους τη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Συρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το ύψος αυτό είναι αξιοσημείωτο, αν αναλογιστεί κανείς πόσο χαμηλές είναι οι ελληνικές επενδύσεις στις αραβικές χώρες σε σχέση με τα Βαλκάνια.

Κατά συνέπεια, ένας συντονισμός των ενεργειών για την εντατικοποίηση των εμπορικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, σε περίοδο μάλιστα μεγάλης ρευστότητας των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, εμπεριέχει τρομερές δυνατότητες για την ελληνική οικονομία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιχειρηματίες από τους κλάδους των επενδύσεων, των υποδομών και των τραπεζών, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, ενώ ομιλητές θα είναι ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στυλιανίδης.


Σχολιάστε εδώ