«Σπάει» στα δύο η Μητρόπολη Αττικής…

Με βάση τις αλλαγές αυτές, για τις οποίες οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Μητρόπολη Αττικής «σπάει» σε δύο νέες Μητροπόλεις.

Η μία θα είναι η Μητρόπολη Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών και η άλλη θα είναι η Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Όπως είναι γνωστό, η Μητρόπολη Αττικής είναι κενή μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν σε βάρος του καθαιρεθέντος τέως Μητροπολίτη Παντελεήμονα, και με τις περίφημες κασέτες, αλλά και με τη βίλα του, καθώς με τις προκλητικές τραπεζικές καταθέσεις και τις καταγγελίες που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες λένε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι οργανωτικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται, αμέσως ο Αρχιεπίσκοπος θα προχωρήσει στην εκλογή νέων Μητροπολιτών.

Η μεν πρώτη Μητρόπολη (Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών) οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι το μεγάλο «δώρο» του Αρχιεπισκόπου στον μεγάλο αντίπαλό του Θηβών Ιερώνυμο, του οποίου επιθυμία είναι να εκλεγεί Ηγούμενος της Μονής Οσίου Λουκά ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος.

Τη δε δεύτερη Μητρόπολη (Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού) ο Αρχιεπίσκοπος θα την καλύψει είτε με τη μετάθεση σε αυτήν του Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ είτε με έναν από τους Επισκόπους που είναι βοηθοί του.

Επικρατέστεροι στην περίπτωση αυτήν -εκτός απροόπτου- είναι ο Αχαΐας Αθανάσιος ή ο Θερμοπυλών Ιωάννης.


Σχολιάστε εδώ