Κάτω στον Πειραιά

• Την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη κάθοδό του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε επισήμως ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά την περασμένη Τετάρτη… Επικεφαλής θα είναι και πάλι ο μετριοπαθής φαρμακοποιός Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα από τη γενική συνέλευση του συνδυασμού. Να σημειώσουμε ότι ο Θ. Δρίτσας κατάφερε στις περασμένες εκλογές να διπλασιάσει το ποσοστό του συνδυασμού και να ξεπεράσει την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ με αποτέλεσμα να εκλέξει δύο συμβούλους. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στα αρνητικά φαινόμενα και στις παθογένειες που εξακολουθούν να αναπαράγονται και να διαιωνίζονται στην πόλη και στον δήμο Πειραιά. Τόνισαν ότι ο Πειραιάς χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ για την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και αυτοδιοικητική αναγέννησή του. Δεσμεύτηκαν ότι προς την κατεύθυνση αυτήν το «Λιμάνι της Αγωνίας» θα αναβαθμίσει τις προσπάθειές του προς τις εκλογές του 2006, αλλά και μετά από αυτές. Συνεχίζοντας την πορεία του μαζί με τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματά τους. Μαζί με όσους πιστεύουν ότι οι άνθρωποι και το περιβάλλον βρίσκονται πάνω από τα κέρδη. Τέλος, ευχαρίστησαν όσες και όσους τόσα χρόνια παρακολουθούν με ενδιαφέρον και συμπάθεια, συνομιλούν και προσπαθούν μαζί ή παράλληλα με το «Λιμάνι της Αγωνίας» για τους ίδιους στόχους.

• Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τίτλο «Αναπτυξιακή Επιμελητηρίων Πειραιά» συγκρότησαν τα τρία επιμελητήρια της πόλης (Βιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό). Αύριο η ΑΝΕΠ διοργανώνει στο ξενοδοχείο «Metropolitan» ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά και της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά σχετικά με το έργο της ΑΝΕΠ που αφορά την ανάπτυξη υπηρεσιών πληροφορικής (ASP) για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εκμετάλλευση των προηγμένων μοντέλων ηλεκτρονικού επιχειρείν, την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος και την ενίσχυση της επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσα από την υλοποίηση και διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

• Στην Κόνιτσα βρέθηκαν το προπερασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης, που προΐσταται της Δημοτικής Αστυνομίας, για να παρευρεθούν στην τελετή αποφοίτησης των νέων δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στη σχολή που λειτουργεί εκεί. Στην τελετή ήταν και συγγενείς των νέων δημοτικών αστυνομικών από τον Πειραιά, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους που είδαν τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.

• Νέα συγκέντρωση κατοίκων θα γίνει αύριο στις 8 το βράδυ στο Β’ Διαμέρισμα. Θέμα θα έχει την ενημέρωσή τους από την Επιτροπή Οδοποιίας για τα σχέδια της ΤΡΑΜ ΑΕ σχετικά με τη διέλευση των συρμών του τραμ από την περιοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη με τον σχεδιασμό των γραμμών μόλις καταρτίσθηκε. Όμως τόσο ο πρόεδρος του Διαμερίσματος, Γ. Μαστρονικόλας, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οδοποιίας, Δημ. Κρητικός, την εντόπισαν και τη θέτουν αύριο στη διάθεση των κατοίκων προκειμένου να ενημερωθούν και να πουν τη γνώμη τους.


Σχολιάστε εδώ