Ζουν και βασιλεύουν οι τσόντες

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με αναφορά που έχει στη διάθεσή του το «Π», το Seven, αν και υπάρχει απόφαση διακοπής της λειτουργίας του για έναν μήνα, παίζει τα ίδια νούμερα γνωστής εταιρείας audiotex (δεν είναι η Mediatel) με τα κανάλια Orion, Top, Bestnews, Super και TV Θεσσαλονίκη. Μάλιστα υπάρχουν προβλήματα στο σήμα των ΕΤ1 και Alter, την ίδια ώρα που στο πρόγραμμα του Orion έχει εκπομπές και η Εκκλησία! Όλα αυτά ενώ ο Β. Χρηστίδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους… Από ιδιωτική έρευνα αναγνωστών, οι οποίοι μας έστειλαν ανώνυμο mail, προκύπτει πως ο Β. Χρηστίδης ελέγχει με έμμεσο τρόπο πολλά κανάλια σε διαφορετικούς νομούς σε όλη την Ελλάδα, καθώς όλα έχουν ως έδρα συγκεκριμένη πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, γίνεται αναφορά και σε ελεύθερο δορυφορικό κανάλι που μεταδίδει τσόντες από τον Hot Bird με ελληνικές γραμμές τηλεηχοπληροφόρησης, τις οποίες συμπτωματικά μεταδίδει και κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Δύο ακόμη έγγραφα παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Στο πρώτο, που κοινοποιήθηκε και στα υπουργεία Μεταφορών και Επικρατείας, γίνεται αναφορά τόσο στον ΟΤΕ όσο και στις εταιρείες TIM και Cosmote (η Vodafone δεν έδωσε απάντηση) για διάθεση σχετικών τηλεφωνικών γραμμών. Το δεύτερο είναι επιστολή του πρώην προέδρου των Περιφερειακών Καναλιών Αγγελου Αντωνίου, ο οποίος αποδίδει την ύπαρξη των τσοντοκάναλων, μεταξύ άλλων, στην υπερπληθώρα των Μέσων, τα οποία δεν μπορούν να συντηρηθούν από την τηλεοπτική αγορά. Προτείνει την άμεση μείωση των διαθέσιμων αδειών στην περιφέρεια, μέσω συγχωνεύσεων. Προτείνει ακόμη την καθιέρωση αναλογικών ποινών στα περιφερειακά κανάλια, ξεκινώντας από τη σύσταση ως πρώτη κυρωτική πράξη.

Μόνο το «ΠΑΡΟΝ» δεν βάζει ροζ αγγελίες


Τέλος, περισσεύει η υποκρισία των περισσότερων εμπλεκομένων. Ακόμη και οι ιεροκήρυκες της ηθικής δημοσιεύουν ως σήμερα στις εφημερίδες τους καταχωρίσεις εταιρειών τηλεηχοπληροφόρησης, που περιέχουν έμμεση σεξουαλική προτροπή. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, ύστερα από παρέμβαση του καθηγητή κ. Γούδη, αναγκάστηκε να δηλώσει στην εκπομπή του την περασμένη Κυριακή πως από αυτήν τη βδομάδα, ύστερα από απόφαση της εφημερίδας, κόβονται όλες αυτές οι καταχωρίσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμη και όταν εξαπολύονταν οι μύδροι εναντίον του Χρηστίδη και της Mediatel, οι καταχωρίσεις αυτές υπήρχαν στο «Θέμα». Στη «Χρυσή Ευκαιρία» οι καταχωρήίσεις αυτές είναι καθεστώς, όπως και οι λοιπές αγγελίες σεξουαλικού περιεχομένου. Οι τελευταίες δημοσιεύονται στις περισσότερες εφημερίδες, έως και στα «Νέα». Θυμίζουμε πως το «ΠΑΡΟΝ» από τη μέρα που εκδόθηκε ουδέποτε έχει δημοσιεύσει τέτοια καταχώριση ή αγγελία.


Σχολιάστε εδώ