Διόδια στη διαπλοκή

Πού απέβλεπε άραγε η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή στην ψήφιση του νόμου για τον «βασικό μέτοχο»; Στο να καταγγείλει την «επείγουσα» διαδικασία ή στο να αποδείξει τις «αγεφύρωτες» διαφορές του από τη ΝΔ; Όλα αυτά μπορούμε να τα δεχθούμε στο πλαίσιο του κομματικού ανταγωνισμού.

Μήπως τελικά διαφωνούσε επί της ουσίας του νομοσχεδίου; Και τι πράττουν επί τόσους μήνες το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του για να αποδείξουν τη διαφωνία τους; Δυστυχώς, καμία ξεκάθαρη θέση δεν πήραν για το κρίσιμο αυτό θέμα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Αντιθέτως, τηρούν «αιδήμονα σιωπήν»…

Φαίνεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν θέλει να κατανοήσει ότι η πολύπλευρη κρίση και η πτώση του ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στη σχέση του με το σύστημα της διαπλοκής, γεγονός που το απαξίωσε στα μάτια του ελληνικού λαού.

Ίσως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -αλλά και η ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει- θεωρεί ότι η στήριξη που παρέσχε η διαπλοκή τόσο στην ανάδειξή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ όσο και στην εκλογική αναμέτρηση του 2004 -ακόμα θυμόμαστε τους κουραμπιέδες που μοίραζε ο Γ. Παπανδρέου και το αντίτιμο των διοδίων που κατέβαλε -θα ενεργοποιηθεί και στο μέλλον, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αρκεί να «βεβαιωθεί» το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ ότι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν αντίπαλο, αλλά ότι, αντιθέτως, κατανοούν την ανάγκη της ακώλυτης «επιχειρηματικής» «δραστηριότητας» των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και συμπεριφέρονται ανάλογα…

Δυστυχώς, αυτές οι πικρές αλήθειες δεν μπορούν να αποκρυβούν από τον ελληνικό λαό. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον η «ατζέντα» της διαπλοκής θα περιλαμβάνει και στο μέλλον τη στήριξη του Γ. Παπανδρέου. Εκείνο όμως που διαπιστώνεται καθημερινά είναι ότι με τέτοιου είδους στάσεις ο ίδιος «ξεθωριάζει» σταδιακά στην «ατζέντα» της λαϊκής συνείδησης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όταν δεν διδάσκεσαι από την Ιστορία, τότε από την ίδια την Ιστορία θα τιμωρηθείς.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ