Απολύθηκε συμβασιούχος γιατί ξέχασε ένα τσιγάρο αναμμένο!

Δίπλα του στεκόταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Σήφης Κακαβούλης, με τον οποίο είχαν βγει περιοδεία στους ορόφους της ΕΡΤ για να δείξουν ότι διοίκηση και εργαζόμενοι είναι ενωμένοι! Όταν πήγαν στον 2ο όροφο, στη Ραδιοφωνία, τους έδειξαν και τον καμένο χώρο τής παρ’ ολίγον πυρκαγιάς. Και το έκαναν γιατί είχε στο πρόσφατο παρελθόν ζητηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΡΤ για ζητήματα πυρασφάλειας του κτιρίου από τους υπεύθυνους που έθεσαν το πρόβλημα, χωρίς ποτέ να λάβουν απάντηση. Το προηγούμενο βράδυ της επίσκεψης Παναγόπουλου-Κακαβούλη, ο συμβασιούχος δημοσιογράφος Η. Κούκος, φεύγοντας από τη βάρδια του, ξέχασε να σβήσει καλά ένα τσιγάρο. Έπιασε φωτιά σε ένα καλάθι απορριμμάτων και ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια, καθώς οι σεκιούριτι έσβησαν τη μικρή φωτιά. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, λοιπόν, αντί να ρωτήσει, να μάθει, να παρέμβει, φρόντισε ενώπιον του πρώτου συνδικαλιστή της κρατικής τηλεόρασης και των δύο διευθυντών της Ραδιοφωνίας να απολύσει τον συμβασιούχο με τα παραπάνω λόγια, τα οποία και προκάλεσαν σάλο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδικαλιστής Σήφης Κακαβούλης δεν είπε τίποτε, δεν κάλυψε ούτε για τα μάτια του κόσμου τον συνάδελφό του ενώπιον του προέδρου.

Οι δυο τους είχαν περάσει προηγουμένως από τον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το master υπό ανακατασκευή. Εκεί έχουν γκρεμιστεί δυο τοίχοι για να τοποθετηθεί σειρά «ρακ» για τις νέες ψηφιακές ροές προγράμματος. Στο γραφείο τού προέδρου, στο μεταξύ, έχει σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας με τις υπογραφές των 14 εργαζομένων που απασχολούνται στη ροή, στην οποία επισημαίνεται στη διοίκηση της ΕΡΤ το επικίνδυνο των ανακατατάξεων. Για λόγους στατικότητας οι τοίχοι δεν έπρεπε να γκρεμιστούν ενώ η τοποθέτηση των νέων μηχανημάτων δημιουργεί συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους, επειδή ο θόρυβος είναι ανυπόφορος. Χώρια που τα μηχανήματα αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικό χώρο, με ειδικές θερμοκρασίες.

Αλλά ο πρόεδρος και μαζί του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν να ασχοληθούν με άλλα, όπως να «κλαδεύουν» έναν συμβασιούχο που έκανε το λάθος να ξεχάσει ένα αναμμένο τσιγάρο.


Σχολιάστε εδώ