Kυριακή με τον… πρωινό καφέ

Δεν… ξεχνάει


Φαίνεται ότι ο Σημίτης δεν μπορεί να ξεχάσει τις… βασιλικές καταβολές και το… γαλάζιο αίμα που ρέει μέσα του, από τότε που ο πρίγκιπας Νικόλαος (όπως έχει γραφτεί) τον βάφτισε.

Την περασμένη, λοιπόν, εβδομάδα έτυχε να παραβρεθεί ο τέως πρωθυπουργός με τη γυναίκα του, τη Δάφνη, στα εγκαίνια της έκθεσης διάσημου ισπανού γλύπτη στη Γλυπτοθήκη, που βρίσκεται στο Γουδί, πιο πάνω από το κτίριο της Αστυνομίας, στην Κατεχάκη.

Τα εγκαίνια έκανε η βασίλισσα της Ισπανίας, η δική μας Σοφία, η οποία είχε έρθει επί τούτου.

Φυσικό ήταν η Σοφία να είναι ο στόχος των δημοσιογράφων. Και ο Σημίτης έτρεχε να μπει στο… κάδρο!

Τι είπατε; Βασιλικός… σοσιαλιστής!


Τα μεγάλα μαχαίρια


Κατά σύμπτωση, την ίδια ώρα που κυκλοφορούσε το «ΠΑΡΟΝ», η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» επιβεβαίωνε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για τα παιχνίδια που παίζονται με τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει τα ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης, με στόχο την παράδοση του Καραμανλή. Ο κ. Τεγόπουλος με άρθρο του κατήγγελλε τα «Τηλεδικεία» και τους δημιουργούς τους…

Δεν ήταν τυχαία η αρθρογραφία του κ. Τεγόπουλου. Ήταν η ένδειξη ότι το εκδοτικό κατεστημένο είναι πλέον διασπασμένο… Και η παλιά φρουρά, το μπλοκ των παραδοσιακών εκδοτών (Τεγόπουλος, Λαμπράκης, Μπόμπολας), άνοιξε πόλεμο κατά του νέου εισβολέα στον χώρο, του Δημήτρη Κοντομηνά, που με τις ακριβείς μεταγραφές που εξασφάλισε και τα χρήματα που διαθέτει και τις υποψίες ότι είναι πίσω από το «Θέμα», θεωρείται η μεγάλη απειλή που μπορεί να τους εκπορθήσει!

Έτσι ο πόλεμος πλέον έχει δύο στόχους. Ο ένας ο Καραμανλής, που φαίνεται είναι κοινός (και για τον Κοντομηνά) και ο εσωτερικός, όπου και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να βγει στο κλαρί ο Τεγόπουλος δείχνει την αγωνία, αλλά και επιβεβαιώνει ότι στήριζαν όλο αυτόν τον καιρό τον Γιώργο Κουρή.

Έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι εκτιμήσεις είναι ότι η εξέλιξη της μάχης θα κριθεί από το πόσο θα αντέξει ο Κοντομηνάς όχι μόνο στην επίθεση των «βαρόνων» των ΜΜΕ αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα που έχει (ΣΔΟΕ, έρευνες ασφαλιστικών εταιρειών, δικαστική διαμάχη με Κουρή). Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η αναμέτρηση.


Και Μερσεντές και δεύτερο μισθό…


Απέφυγε και αυτήν την εβδομάδα να απαντήσει ο καθηγητής κ. Κλαμαρής στα ερωτήματα που του θέσαμε. Εκεί που έστελνε δύο επιστολές σε μία εβδομάδα, τώρα έχει οχυρωθεί πίσω από τη σιωπή, νομίζοντας ότι είναι… χρυσός, καθώς έχει επανειλημμένα αποδείξει πόσο τον θέλγει ο χρυσός… Μόνο που ο χρυσός της σιωπής είναι συνήθως… τσίγκινος.

Ούτε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε, παρά την κατηγορία για συντεχνιακή προστασία που μπορεί να αντιμετωπίσει από τη στιγμή που δεν παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία της παράνομης διπλοθεσίας, κατηγορία που οδηγεί στην απόλυση.

Ο κ. Κλαμαρής, εκμεταλλευόμενος τη φιλία του με τον πρωθυπουργό, έχει οχυρωθεί πίσω από την υψηλή θέση του διευθυντή του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ θα έπρεπε να είχε υποβάλει παραίτηση, για να μην εκθέτει τον κ. Καραμανλή, αλλά και τον θεσμό, και παράλληλα να περνάει το μήνυμα στους φοιτητές του ότι για τους κατέχοντες νόμοι και διατάγματα δεν ισχύουν!

Αλλά τι ζητάμε. Θα αφήσει ο κ. Κλαμαρής τον δεύτερο μισθό (κάπου 4.500 ευρώ τον μήνα) και τα έξτρα, όπως η χρήση της Μερσεντές που του παραχωρηθεί, μετά οδηγού… Τρελός είναι;


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του «Defense News» (10 Οκτ. ’05) το αμερικανικό Πεντάγωνο χρηματοδοτεί το πρόγραμμα κατασκευής του νέου μαχητικού F-35 (JSF) με ακόμη 6,5 δισ. δολ. για βελτιώσεις που περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του προηγμένου συστήματος εναέριας μάχης (PS – AACMI), τροποποιήσεις ραντάρ κ.ά. Ζητούνται πελάτες…

Το ΓΕΑ έχει γίνει αστείο με το να ζητά το βλήμα JASSM για τα νέα F-16, αφού το Κογκρέσο ανέστειλε την παραγωγή τους ακόμη και για τα αμερικανικά μαχητικά. Έτσι τουλάχιστον αναφέρεται στο JANE’S MISSILES AND ROCKETS (3 Αυγ. ’05).

Ανακαλύψαμε ποιοι ήσαν οι σπόνσορες – χρηματοδότες της αεροπορικής επίδειξης – σόου που έγινε στην Τανάγρα (την ώρα που σμήνη τουρκικών μαχητικών έκαναν κόσκινο το Αιγαίο): BP, EADS, FIAT, LOCKHEED, OLYMPIC AIRLINES (παρ’ όλα τα μπαταρίσματά της), PEPSICO, PRATT-WHITNEY, SPACE. Οι περισσότερες κάτι προσδοκούν από τον μεζέ των εξοπλισμών.

Επιτροπή από 10 αξιωματικούς του ΓΕΣ, διαφόρων ειδικοτήτων, επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να συζητήσει με αρμόδιους του αμερικανικού στρατού τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την ανακατασκευή 5.500 βαρέων οχημάτων των Αμερικανών, που επιχειρούν στο Ιράκ, στην Ελλάδα. (Αρχικά, ως χώροι, έχουν επιλεγεί το 301 ΕΒ στα Λιόσια και η αεροπορική βάση Αράξου). Η υπόθεση έχει «χρεωθεί» από τον Καραμανλή στον Σπηλιωτόπουλο, γιατί σε ευτυχή κατάληξη θα ρεύσει αρκετό χρήμα στον κρατικό κορβανά…

Σε δεξίωση, κατά την επίσκεψη του Ζορμπά και του Α/ΓΕΣ στις ΗΠΑ, θεάθηκε ο πρώτος να τραβάει το μανίκι του δεύτερου, με πολλή διακριτικότητα βέβαια. Γιατί; Τον άκουσε να λέει σε έναν αμερικανό αξιωματούχο που εκθείαζε το αμερικανικό υλικό: «Εγώ είμαι της γερμανικής σχολής». Ουδέν σχόλιον.


Εφοπλιστής ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ


• Το ομολόγησε ο ίδιος: «Είχα 4 δεξαμενόπλοια, τα οποία μεταβίβασα στον γιο μου»!

Η ηγεσία των ΕΛΠΕ τραπεζώνει κατά καιρούς ομάδες εργαζομένων, επισύροντας την οργή του σωματείου. Πάντως τα συμπεράσματα των συμποσίων είναι εντυπωσιακά. Ο διευθύνων σύμβουλος Π. Καβουλάκος επιδεικνύει την ασχετοσύνη του και το ότι κυβερνάει με «μελέτες» και εταιρείες συμβούλων. Οι εργαζόμενοι τον παρακολουθούν και δεν πιστεύουν στα αφτιά τους. Μάλιστα κάποιος εργαζόμενος του είπε: «Είναι δυνατόν να είστε διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ;». Ο πρόεδρος Ε. Χριστοδούλου ξεκαθαρίζει αμέσως ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό στα ΕΛΠΕ και συνομιλητής του ο πρωθυπουργός (ποιος Σιούφας; Αυτός δεν υπάρχει για τον κ. Χριστοδούλου). Ο κ. πρόεδρος «αποκάλυψε» ότι είναι στόχος των ΜΜΕ (για το σκάνδαλο των μετατιμολογήσεων εννοεί). Είπε ότι προετοιμάζει προσλήψεις τριακοσίων εργαζομένων που θα παίρνουν όμως 600 ευρώ τον μήνα! Απλώς περιμένει να πάρει την άδεια παράκαμψης του ΑΣΕΠ. Τέλος, ο κ. πρόεδρος έκανε και προσωπικές αποκαλύψεις. Είπε ότι είχε στην ιδιοκτησία του τέσσερα δεξαμενόπλοια, τα οποία μεταβίβασε στον γιο άμα τη αναλήψει των προεδρικών καθηκόντων του. Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, κύριε Χριστοδούλου, ο νόμος για τον «βασικό μέτοχο» -που υποτίθεται ότι ήταν το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησης Καραμανλή κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής- δεν έκανε διάκριση αν η εταιρεία ανήκει στον πατέρα ή τον γιο, στον σύζυγο ή τη σύζυγο (ότι ο νόμος κατέπεσε στην Κομισιόν είναι τελείως άλλο θέμα). Επομένως είστε εκτός κυβερνητικής γραμμής, κύριε Χριστοδούλου, και θα έπρεπε αμέσως να σας υποδείξουν οι προϊστάμενοί σας να παραιτηθείτε. Εκτός αν είναι πολύ απορροφημένοι παρακολουθώντας τα δελτία παραιτήσεων από τις τηλεοράσεις και δεν ευκαιρούν να διαβάζουν εφημερίδες.


Σχολιάστε εδώ