Ποιος θα βάλει τάξη στο μπάχαλο των συχνοτήτων;

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για τηλεπαιχνίδια απάτης μέσω των τηλεοπτικών του καναλιών, Βασίλης Χρηστίδης, μετά τον προσδιορισμό της δίκης του. Στη Θεσσαλονίκη όμως τα κανάλια του αλωνίζουν και στο ΕΣΡ αναζητούν την αλήθεια σε φύλλα Φ.Ε.Κ. Για το Best Νews, ιδιοκτησίας του Χρηστίδη, που σύμφωνα με το ΕΣΡ έκλεισε, έχουν πάει ως υποψήφιοι της συχνότητας δυο νέα κανάλια, το ένα το Όλυμπους και το άλλο το Super.

Στο μεν δεύτερο εμφανίζεται στο ΔΣ στενός συνεργάτης του Χρηστίδη, το δεξί του χέρι σαν να λέμε, στο δε δεύτερο υπάρχει ως μέλος άτομο που μετείχε και στο ΔΣ του Best News. Το ΕΣΡ, κατά δήλωσή του, δεν μπορεί να βγάλει άκρη και θα αναζητήσει την αλήθεια στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα στις συχνότητες της Θεσσαλονίκης; Στη συχνότητα 31 στα UHF, που παλιά εξέπεμπαν κανάλια με τίτλους όπως Best, BestNews, Top & Super, σήμερα εκπέμπει το

Orion στο οποίο συνεχίζονται τα περίφημα μηνύματα εταιρειών τηλεηχοπληροφόρησης για ring tones, ζητώντας μόνο 1 ευρώ ή 1,20 ευρω το SMS. Δεν διευκρινίζουν όμως ότι για να παραλάβεις το αγαπημένο σου ring tone θα πρέπει να στείλεις τουλάχιστον 4 SMS.

Στη Θεσσαλονίκη εκπέμπει ήδη το Super στη συχνότητα 63 στα UHF (αυτό που πήγε στο ΕΣΡ). Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη Μακεδονία, αλλά και τη Θεσσαλία. Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες την κατάσταση, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα παρεμβολών επειδή τα κανάλια που εκπέμπουν, είτε νόμιμα είτε όχι, έχουν μεγάλη ισχύ. Έτσι οι πομποί από τον Χορτιάτη συγκρούονται με τους αντίστοιχους πομπούς στο Πήλιο και τη νύφη την πληρώνει η Πιερία, αλλά και γειτονικοί νομοί. Το ένα κανάλι πέφτει πάνω στο άλλο και κανείς δεν είναι αρμόδιος να κάνει οτιδήποτε.


Σχολιάστε εδώ