Οι τροπαιοφόροι…

Στο εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης σύσσωμη η «γαλάζια» ηγεσία της πόλης βγήκε από τις κρυψώνες της -όπου ήταν όλες αυτές τις ημέρες- για να καυχηθεί πως προστάτεψε τα συμφέροντα της πόλης (από ποιον άραγε;).

Πρώτοι και καλύτεροι οι Θωμόπουλος και Ορφανός. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεχόταν συγχαρητήρια στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την «παλικαρίσια στάση του», ενώ συχνά πυκνά από την πλευρά του πλήθους που παρακολουθούσε την παρέλαση ακούγονταν επευφημίες και φωνές προσωπικής του επιβεβαίωσης και ο ίδιος καμάρωνε χαμογελαστός, χωρίς να δώσει συνέχεια στο θέμα. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αρκούμενος να λέει με νόημα: «Τέλος καλό, όλα καλά».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κουμπάρος του πρωθυπουργού Τέλης Θωμόπουλος που θέλησε να διεκδικήσει το μερίδιο της επιτυχίας που δικαιούται. Μάλιστα ο Θωμόπουλος (τυγχάνει και πρόεδρος της HELEXPO), προκειμένου να κλέψει τη δόξα του Ορφανού και να καλλιεργήσει την εντύπωση -χωρίς να το πει προσωπικά- πως ο ίδιος βρίσκεται πίσω από τη ματαίωση της χαριστικής παραχώρησης του χώρου του ΟΑΚΑ, προχώρησε ακόμη πιο πολύ. Μίλησε σε δημοσιογράφους για το μέλλον του επίμαχου χώρου του ΟΑΚΑ, λέγοντας πως αυτός θα παραχωρηθεί στις ΔΕΘ και HELEXPO και θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση εκθέσεων από τον εθνικό εκθεσιακό μας φορέα. Ο ίδιος είπε, επίσης, πως η παραχώρηση θα γίνει χωρίς αντίτιμο, σε αντάλλαγμα της παραχώρησης των εγκαταστάσεων των ΔΕΘ – HELEXPO στην Αθήνα (πλησίον του ΟΑΚΑ) που χρησιμοποιήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

• Στους τροπαιοφόρους πλασαρίστηκε και ο «πράσινος» βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης. Και όχι άδικα, μιας και αυτός ήταν που αποκάλυψε την σύμβαση παραχώρησης του επίμαχου χώρου σε ιδιωτική εταιρεία, από την οποία αποκάλυψη ξεκίνησε όλη η προσπάθεια ανατροπής της κυβερνητικής απόφασης.


Σχολιάστε εδώ