Δες SAT

+ Η BSkyB εξαγοράζει την Easynet. Η αγγλική εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης direct-to-home BSkyB ανακοίνωσε στις 21 Οκτωβρίου την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά του παροχέα aDSL υπηρεσιών Easynet στην τιμή των 211 εκατ. λιρών (373,6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ), μια κίνηση που θεωρείται θετική από αναλυτές. Η BSkyB δήλωσε ότι η εξαγορά θα έχει αποτέλεσμα μία καλή παρουσία στην ευρυζωνική αγορά της Αγγλίας, συμπεριλαμβάνοντας μίια ηγετική θέση στην αποδέσμευση τοπικού βρόγχου (local loop unbundling) στην Αγγλία, με 232 τοπικές αποδεσμευμένες συναλλαγές (exchanges unbundled) και μίια ελκυστική πηγή για την απόκτηση νέων πελατών.

+ «TV on the go»: Η Foxtel βάζει την οθόνη στο χέρι σας, σχεδιάζοντας την παρουσίαση και διάθεση μίιας συσκευής χεριού, η οποία θα έχει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης (download) εκπομπών από τη συνδρομητική πλατφόρμα της εντός των επόμενων 18 μηνών. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει δικαιώματα μεταφόρτωσης σε ολόκληρο το περιεχόμενο συνδρομητικής τηλεόρασης, αντίθετα με το iPod video, το οποίο προσφέρει μόνο εκπομπές Disney.

+ Στελέχη της Premier League ελπίζουν ότι σύντομα θα βρεθεί μια «φιλική λύση» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά την επόμενη συμφωνία για τα δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων. Η Επιτροπή είχε θέσει προθεσμία ως τη Δευτέρα στη λίγκα να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να εξασφαλίσει ένα «βιώσιμο και με νόημα» ποσοστό των σημαντικότερων ζωντανών αγώνων. Οι αρχικές προτάσεις είχαν θεωρηθεί «μη αποδεκτές» και η Επιτροπή επιθυμούσε την ανάμειξη περισσοτέρων από ένα καναλιών στη μετάδοση των αγώνων. Η τρέχουσα συμφωνία, βάσει της οποίας η BSkyB κατέχει όλα τα δικαιώματα ζωντανών μεταδόσεων, λήγει το 2007.


Σχολιάστε εδώ