Αιρετικά

Το «φιλέτο» του ΟΑΚΑ το διεκδικούν αρκετοί και για διάφορους λόγους. Στην τελευταία συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρός της, καναλάρχης Μίνως Κυριακού, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από την ολομέλεια για να διεκδικήσει από το κράτος τη διαχείριση και εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ με βασικό επιχείρημα τα αντισταθμιστικά οφέλη της ΕΟΕ από την παραχώρηση του Καραϊσκάκη, που δεν πήρε ποτέ.

Ο Κυριακού, απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΟΕ, είπε πως το ΟΑΚΑ ανήκει στην Ολυμπιακή Επιτροπή και θα το διεκδικήσουν με όλους τους τρόπους. Οι νομικοί του σύμβουλοι τον διαβεβαίωσαν ότι ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη ανήκουν στην ΕΟΕ.

Ο Κυριακού είπε πως έχει συζητήσει το θέμα του ΟΑΚΑ με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που του ζήτησε μελέτη για να το εξετάσει.

Η εκτίμηση του Κυριακού είναι ότι δεν διέκρινε… σθεναρή αντίδραση από τον πρωθυπουργό. Στην πρόταση Κυριακού αντέδρασαν ο εκπρόσωπος της Άρσης Βαρών στην ΕΟΕ, νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο εκπρόσωπος της Ποδηλασίας, γενικός διευθυντής της ΓΓΑ Θωμάς Μεντεσίδης, θέτοντας το ζήτημα του πολύ μεγάλου κόστους συντήρησης του ΟΑΚΑ που αγγίζει το 1,5 δισ. Από το… τίποτα ό,τι μένει στο τέλος καλοδεχούμενο είναι και κατέληξαν στη δημιουργία επιτροπής που θα επεξεργαστεί τη βιωσιμότητα του ΟΑΚΑ με τα τωρινά δεδομένα. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι η ΕΟΕ θα ζητήσει από την πολιτεία την καταβολή του 10% των ετήσιων εσόδων του ΟΑΚΑ, που προκύπτουν από τα εισιτήρια των αγώνων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, συναυλίες, ενοικιάσεις γραφείων, κτιρίων και παραχωρήσεις χώρων.


Φιλέτο

Δεν μπορώ να γνωρίζω, στα δείπνα μεταξύ του προέδρου της ΕΟΕ, καναλάρχη Μίνωα Κυριακού και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, τα οποία συνέβαλαν ώστε οι σχέσεις τους να εξομαλυνθούν, αν όλα αυτά μπορεί να υλοποιηθούν άμεσα. Πάντως για το IBC, που είναι φιλέτο των φιλέτων, έμαθα ότι ο Κυριακού είναι διατεθειμένος να φτάσει όχι στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χάγης.

Το IBC ήταν το κέντρο ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το IBC, που είναι φιλέτο 85.000 τ.μ., το διεκδικεί και η HELEXPO που φέρεται διατεθειμένη να παραχωρήσει το κτίριό της στην Κηφισίας, 45.000 τ.μ. Να κάνει πίσω ο καναλάρχης και να έχει… συγκάτοικο στο κτίριο του IBC, όπου θα γίνει το μουσείο του στίβου (IAAF), τη HELEXPO. Θα… βαφτεί με… αίμα αυτή η διεκδίκηση.

Καταγγελία

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έστειλε την καταγγελία και τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του σχετικά με τη βιομηχανία έκδοσης πλαστών δελτίων και ιατρικών βεβαιώσεων στο μπάντμιντον ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος. Θέμα που είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή το «ΠΑΡΟΝ». Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και επώνυμη καταγγελία που έχει στα χέρια του ο Κουκοδήμος σχετικά με δραστηριότητα διαιτητοπαράγοντα του υγρού στίβου, που έχει καιρό τώρα συνάψει εμπορικές σχέσεις με σωματεία του χώρου, κάτι που σαφέστατα απαγορεύεται από τον υφιστάμενο νόμο. Και έρχονται και άλλα…

Δυάρι

Ο αθλητίατρος του «Ερρίκος Ντυνάν», πρώην του Ολυμπιακού και νυν του Ακράτητου, Χρήστος Δάρρας, κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να γίνει αφεντικό της ομάδας των Άνω Λιοσίων έναντι 100.000 ευρώ. Η ΠΑΕ Ακράτητος στην Αʼ΄ Εθνική κοστίζει όσο ένα δυάρι στη λαϊκή συνοικία. Ο Δάρρας ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αγγλία, ότι η διοίκηση του Ακράτητου, διορισμένη από το Πρωτοδικείο, είναι νόμιμη και αντιπρόεδρός της είναι ο δήμαρχος Παπαδήμας. Ο Δάρρας, με το δεδομένο ότι η διοίκηση είναι νόμιμη, ζήτησε από την Επιτροπή Παπαλάκη να εφαρμόσει το άρθρο 77Α΄ και να γίνει άρση της απόφασης αποβολής του Ακράτητου από το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Για τον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη, που εμφανιζόταν ως αφεντικό, η ΠΑΕ Ακράτητος για την ανοχή της τιμωρήθηκε με… πρόστιμο 15.000 ευρώ. Σιγά τώρα ο Ψωμιάδης να μην πήγαινε να απολογηθεί στον Παπαλάκη.


Ευθύνη

Έτσι και ερχόταν κανένας μετανάστης από την Αμερική ή την Αυστραλία και παρακολουθούσε τα κανάλια την εβδομάδα που πέρασε, θα διαμόρφωνε την εντύπωση πως αυτή εδώ η χώρα τα έχει όλα τακτοποιημένα, η καθημερινότητά της είναι… εκκλησία και η σύμβαση του ΟΑΚΑ είναι το αγκάθι. Γι’ αυτό το θέμα λοιπόν, επειδή ακούστηκαν πολλές ασχετοσύνες, θα σας γράψω την ουσία.

Πάμε από την αρχή. Ηθικά, λέει, το ΔΣ του ΟΑΚΑ έπρεπε να κάνει διαγωνισμό και όχι ανάθεση, άσχετα αν το υφιστάμενο καθεστώς που λειτουργεί νομικά το καλύπτει.

Γιατί εφόσον μεταολυμπιακά η κυβερνητική πολιτική είναι «ναι στον ανταγωνισμό και στην εκμετάλλευση», δεν άλλαξε στο πρώτο νομοσχέδιο το υφιστάμενο καθεστώς.

Γιατί πέντε μήνες που είχε τα πρακτικά του ΔΣ του ΟΑΚΑ με την ομόφωνη απόφαση (13 μέλη, οι μισοί ΠΑΣΟΚ) ο κ. Ορφανός δεν απαντούσε αρνητικά; Γιατί όταν είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας και ενώ ήταν στη Γαλλία (Παρίσι), όταν επέστρεψε δεν πήρε θέση πριν απαντήσει στη Βουλή σε επερώτηση που είχε γίνει;

Γιατί επισήμως δεν διευκρινίστηκε ότι η ΚΥΑ Αλογοσκούφη, Σουφλιά, Πετραλιά αφορούσε μόνο την πολεοδομική χρήση; Η πολιτική ευθύνη για όλον αυτόν τον θόρυβο ανήκει αποκλειστικά στον κ. Ορφανό.

Έλεος

Και επειδή εγώ δεν έχω μάθει να αφήνω τις κρίσεις μου χωρίς επιχειρήματα, ας διαψευσθούν οι επισημάνσεις.

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να αγνοήσουν τα ΔΣ του ΟΑΚΑ, του Αγίου Κοσμά, του ΣΕΦ, του ΟΔΙΕ και μέχρις ενός σημείου της ΟΠΑΠ ΑΕ, τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού που είναι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ όλων αυτών των φορέων.

Να τελειώνουμε για να μην μπουκώνει ο κόσμος με ψέματα και συμφεροντολογικά πολιτικά ή προσωπικά τερτίπια.

Δηλαδή έχουμε ΣΚΑΝΔΑΛΟ, το… «σώζει» μετά από έξι μήνες στη… Βουλή ο Ορφανός, παραιτείται ο Κατσιαδάκης και καθάρισε η… μπουγάδα; Δηλαδή παρανόμησαν ο Αλογοσκούφης, ο Σουφλιάς, η Πετραλιά, σύσσωμο το ΔΣ του ΟΑΚΑ και για τα… μάτια της HELEXPO ο «Μακεδονομάχος» George Orfanos ξέπλυνε την… ντροπή.

Έλεος, ρε… Συνέλθετε…

Γ. Γούναρης: Σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο

Η Νίκη Βόλου έκανε την έκπληξη; Έτσι είναι στην ουσία ή μήπως δεν υπήρξε καμία έκπληξη με τον αποκλεισμό του ΟΦΗ από τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος; Κι αυτό γιατί στο γήπεδο Νίκη και ΟΦΗ ήταν ισοδύναμες ομάδες. Δηλαδή ο ΟΦΗ ναι μεν στην Αʼ΄ Εθνική, αλλά στο γήπεδο ομάδα όπως η Νίκη, Βʼ΄ Εθνικής.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου Γιάννης Γούναρης δεν τρελάθηκε με την πρόκριση. «Για μένα δεν λέει τίποτα η πρόκριση, είναι σαφώς ως στόχος σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο. Η πρόκριση επί του ΟΦΗ προσέδωσε κύρος στην ομάδα και θετική ψυχολογία, έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ και χαρά στον κόσμο. Ο δικός μου στόχος είναι η άνοδος της Νίκης στην Αʼ΄ Εθνική».

Με εξαφανισμένη την αδρεναλίνη, ο Γούναρης αναλύει την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. «Το μπλόκο στα ακραία μπακ Ρουμπάκη – Ντάβιντσσον και του Νουαφόρ μάς έδωσε την ευκαιρία να έχουμε τον έλεγχο του παιγνιδιού. Πέραν του γκολ, ο ΟΦΗ σε 120 λεπτά δεν έκανε ευκαιρία, αν και είχε κατοχή της μπάλας. Δεχτήκαμε το γκολ από αδράνεια του Γάλλου Σενουσί, αντιδράσαμε, είχαμε δοκάρι, αλλά δεν καταφέραμε να καθαρίσουμε το ματς στην κανονική του διάρκεια. Στα πέναλτι μετράει η ψυχολογία και η τύχη. Τα είχαμε και πήραμε την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να σπάσει την άμυνά μας με πολλές κινήσεις του Βαγγέλη Βλάχου από τον πάγκο και οι παίκτες του ίδρωσαν. Ήταν ισοδύναμες οι ομάδες, γι’ αυτό και φτάσαμε στα πέναλτι. Βεβαίως είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση για τους λόγους που προανέφερα. Οι ποδοσφαιριστές όμως θα πρέπει να ξεχάσουν αυτήν την επιτυχία γιατί έχουν μακρύ δρόμο και δύσκολο».

Μπλόκο

Στον «Γολγοθά» της Βʼ΄ Εθνικής όλα τα παιγνίδια είναι ντέρμπι. Είτε μέσα στην έδρα σου είτε εκτός. Μετά τα πανηγύρια για τους Βολιώτες της Νίκης, τους περιμένει το μπλόκο της Καισαριανής από τον Εθνικό Αστέρα. Ο Γούναρης ανησυχεί και δεν το κρύβει. «Όταν ο Αστέρας ρίχνει τέσσάρα στον Εργοτέλη που έχει νοοτροπία και υλικό Αʼ΄ Εθνικής, θέλει πολύ μεγάλο σεβασμό. Είναι ομάδα που βάζει γκολ, κάτι που σημαίνει πολλή πίεση στην άμυνα. Μέσα στην Κέρκυρα έχασε στο 85ʼ΄ με πέναλτι. Είμαστε ισόβαθμοι, είναι ντέρμπι. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε το μπλόκο και να φύγουμε χωρίς… θύματα από την Καισαριανή».

Ύστατη έκκληση

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, με το σύστημα της ολοσέλιδης καταχώρισης, τα είπε όλα. Δημοσίευσε την αλληλογραφία ΕΠΑΕ με τις ΠΑΕ για τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων Αʼ΄ Εθνικής για τα θέματα της Σούπερ Λίγκας και Αʼ΄, Βʼ΄, Γʼ΄ Εθνικής. Τι προκύπτει μέσα από την αλληλογραφία και τον τρόπο που… εγγράφως ακολουθήθηκε;

Ότι ο πρόεδρος Λυκουρέζος καταργεί τον αʼ΄ αντιπρόεδρο Βίκτωρα Μητρόπουλο; Ο αντιπρόεδρος Βίκτωρ καταργεί τον ποινικολόγο Αλέξανδρο από πρόεδρο; Ότι αυτοαναιρούνται διαδοχικά πρόεδρος και αντιπρόεδρος;

Αυτά αναρωτιέται ο Πανόπουλος και στο υστερόγραφό του απευθυνόμενος στον Λυκουρέζο εμμέσως πλην σαφώς του ζητάει να αντιδράσει. Πώς μπορεί να το κάνει ο ποινικολόγος;

Πέραν των άλλων, για να προφυλάξει το όνομά του και τη διαδρομή του, με μια παραίτηση που θα περιγράφει τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να το κάνει;

Γιατί μπορεί να αντιμετώπισε με… χιούμορ αυτήν την ιστορία ο ποινικολόγος, αλλά δεν είναι καθόλου αστεία αυτά που γίνονται.

Η ύστατη έκκληση Πανόπουλου στον Λυκουρέζο είναι η ουσία της κατάστασης που επικρατεί στην ΕΠΑΕ και σαφώς προσβάλλει τον ποινικολόγο. Το ξέρει, τον ενοχλεί, το πνίγει μέσα του. Μέχρι πότε;

Γιατί όταν σε επίσημα έγγραφα ο αντιπρόεδρος υποστηρίζει «μη λαμβάνετε υπ’ όψιν την υπογραφή του προέδρου» και ο Λυκουρέζος την επόμενη ημέρα, σε νέο έγγραφο, λέει «ακυρώνω την προηγούμενη επιστολή, οριστικά και αμετάκλητα θα γίνει η ΓΣ στις 9 Νοεμβρίου» και καταλήγουν στις 24 Νοεμβρίου. Τότε ο αυτοσεβασμός επιβάλλει την υλοποίηση της ύστατης έκκλησης.

Νοοτροπία

Ο μπασκετικός προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης, μετά τη θητεία του στον Μακεδονικό, έχει δεχθεί πολλές προτάσεις να αναλάβει ομάδες και αρνείται. Έχει νταλκά να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Αγγελόπουλος στηρίζει τον Λιθουανό Καζλάουσκας. Οι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πως η νοοτροπία του Λιθουανού είναι διαφορετική από αυτήν που έχει επικρατήσει στους έλληνες παίκτες τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικά ισχυρός αντίπαλος. Ο Καζλάουσκας αφήνει τους παίκτες να αναζητούν ρόλους μόνοι τους μέσα στον αγώνα. Να βγάλουν ελεύθερα το ταλέντο τους. Φαν της ρωσικής σχολής. Σε αντίθεση με τον Ομπράντοβις, της σερβικής σχολής, που προσδιορίζει τους ρόλους. Άντε και φεύγει ο Καζλάουσκας, ποιος ξέρει τι… νοοτροπία έχει ο Αγγελόπουλος, το αφεντικό, και επιλέγει; Οπότε ο Πεδουλάκης έχει πάρει μεγάλο ρίσκο και μπορεί να περιμένει πολύ για να ικανοποιήσει την επιθυμία του να κατέβει στο λιμάνι.

Αναγγελία καθυστέρησης

Μέσα σε αυτόν τον ανελέητο τηλεοπτικό βομβαρδισμό της απαξίωσης των πάντων, βγήκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Βασίλης Νειάδας για να πει: «Η εταιρεία θεωρεί πιο σημαντικό η κυβέρνηση να εγκρίνει τις προτάσεις για εισαγωγή νέου τύπου στοιχηματισμού στο βασικό παιγνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ παρά την ένταξη ελληνικών ομάδων σε αυτό».

Δεν τα είπε αυτά ο Κόκκαλης, μην μπερδεύεστε, ο Νειάδας τα είπε. Και τι έκανε δηλαδή ο Νειαάδας. Υποδείξεις στην κυβέρνηση; Όχι βεβαίως. Ταχυδρόμος μηνύματος έγινε ο Νειάδας, το οποίο ήθελε να στείλει Αλογοσκούφης ή Ορφανός ή κανείς εκ των δύο, αλλά απρόσωπα η κυβέρνηση. Τι μήνυμα ήταν αυτό; Ότι δεν υπάρχει διάθεση οποιασδήποτε μορφής εκβιασμού. Παραλλήλως ο Νειάδας έκανε επισήμως αναγγελία καθυστέρησης τουλάχιστον της ένταξης των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα. Δηλαδή έριξε το γάντι για να κάνει… γκάλοπ αντιδράσεων. Είτε από τους επενδυτές μετόχους που πιέζουν είτε από τους πράκτορες είτε την κοινή γνώμη. Γιατί ελλοχεύει και ο φόβος στην ΟΠΑΠ ΑΕ της αντίδρασης από περίεργα αποτελέσματα αγώνων, έστω και από ψήγματα υποψίας. Υπάρχει ο φόβος από τη δυσπιστία για την αναξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Με την… ευθύνη όσων κυβερνητικά Αλογοσκούφη και Ορφανός προ καιρού εξήγγειλαν, μην ψάχνουμε να βγάλουμε άκρη. Ειδικά τώρα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Ο Νειάδας προτιμάει τη… Γιουροβίζιον και τα Όσκαρ παρά να μπλέξει με τα… γεράκια του ποδοσφαίρου.

Παράταση

Σάς είχε υποσχεθεί μια ανάλυση-φωτιά για αυτήν την Κυριακή. Θα είχε να κάνει με την πλήρη αποτύπωση της «λειτουργίας» του υφυπουργείου Αθλητισμού. Σε ποιον βαθμό γίνεται, όπου γίνεται παραγωγή πολιτικής. Πόσοι δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, υφυπουργοί, μέχρι και πρωτοκλασάτοι υπουργοί είναι δυσαρεστημένοι και γιατί από τον Ορφανό. Πώς λειτουργεί το περιβάλλον του, οι υπηρεσιακοί και η… υπηρεσία γενικώς. Ποιοι είναι οι πατρίκιοι και πληβείοι. Πού γίνεται παράβαση καθήκοντος, καταστρατήγηση του νόμου περί δημόσιας διοίκησης και κατάργηση της ιεραρχίας. Επιτροπές, έργα, επιχορηγήσεις σε σωματεία και ομοσπονδίες από τον ειδικό λογαριασμό και την ΟΠΑΠ ΑΕ σε εκλεκτούς. Δίνω μια παράταση γι’ αυτήν την ανάλυση. Για να διαπιστώσω μία ακόμη φορά πόσο επικίνδυνη είναι η αλαζονεία της πολιτικής σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μικρόβιά της…

Παράνομη

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος πήγε στον αθλητικό δικαστή της ΕΠΑΕ και ο Κ. Κωστόπουλος του έδωσε όπως ζήτησε αναβολή για τις 11 Νοεμβρίου. Ο Καπερνάρος ζήτησε αναβολή για να αποδείξει, όπως είπε, ότι: «Αυτά που έχω πει είναι αλήθεια για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Είναι παράνομη. Καταθέτω μηνυτήρια αναφορά. Αμφισβητώ το κύρος ορισμένων μελών της, όπως αυτό περιγράφεται στον νόμο». Ο πρόεδρος των αθλητικών δικαστών, Κωστόπουλος, είπε στον Καπερνάρο: «Μιλάτε για τον κύριο Παπαλάκη που έχει διδάξει και στη Σχολή Δικαστών;». Ο Καπερνάρος επανέλαβε στον Κ. Κωστόπουλο ότι η σύσταση και η λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ανταποκρίνεται στην ουσία όσων ο νόμος επιτάσσει.

Στα του Ηρακλή, καζάνι που βράζει είναι η κατάσταση. Μετά την αποχή από την προπόνηση ο προπονητής Σάββας Κωφίδης πήρε θέση και είπε πως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο φίλος του και συνεργάτης του Σπανουδάκης έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα… χρέη που δημιουργήθηκαν στον Ηρακλή. Δηλαδή τι έκανε ο Κωφίδης με αυτά που είπε; Έδωσε το σύνθημα στους Ηρακληδείς. Ο Σπανουδάκης είναι καμένο χαρτί για τους Ηρακληδείς παρ’ ότι περιμένει να επέλθει η απόλυτη απαξίωση στον «Γηραίο» για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ευσεβείς πόθοι που εξοργίζουν όλους τους Ηρακληδείς. Μόνο που η οργή των Ηρακλειδέων πλέον ξεπερνά τον Σπανουδάκη και αγγίζει τον Μυτιληναίο που έχει στην ουσία υπό ομηρία τον «Γηραιό» με τις μετοχές. Η ΟΠΑΠ ΑΕ θα δώσει χορηγία στη φανέλα, όπως σε όλες τις ΠΑΕ. Είναι κάτι που… χρεώνεται στον Ορφανό ή δεν μπορεί να το αποτρέψει και απλώς διά τρίτου γίνεται η χρέωση; Οργανώνονται ήδη δυναμικές κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή. Μέχρι τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της ΕΛΒΟ, εταιρείας του Μυτιληναίου, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Άρχισαν τα όργανα…

Απόφαση

Το τι κάνει ο καθένας ή η καθεμία στο κρεβάτι του είναι προσωπική υπόθεση, αρκεί να φροντίζει να το προφυλάσσει και να μην προκαλεί. Η αθλήτρια Μιρέλλα Μανιάνι τα τελευταία δύο χρόνια είχε εμφανή πτώση επιδόσεων και προβλημάτιζε τους υπεύθυνους του ΣΕΓΑΣ. Η επιλογή της προπονήτριας Παναγιωτοπούλου είχε δημιουργήσει προβλήματα. Είχε προκληθεί επεισόδιο και μεταξύ Σπανίδη-Παναγιωτοπούλου και μεταξύ Μανιάνι-Σεβαστή. Η Μανιάνι πήρε τα μηνύματα και φαίνεται τα τελευταία γεγονότα την οδήγησαν στην απόφαση να ξεκόψει. Ήθελε να πάρει το βάρος ο ΣΕΓΑΣ, όπως και έγινε. Ο νέος προπονητής της Μανιάνι θα είναι το πιθανότερο ο προπονητής του Γκατσιούδη, Αντώνης Παπαδημητρίου. Έχουν γίνει ήδη συζητήσεις…

Και η Μανιάνι συνεχίζει γιατί υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί τουλάχιστον μέχρι την Ολυμπιάδα στο Πεκίνο να έχει επιτυχίες στο ακόντιο.

Υποχρέωση

Με τις θέσεις και απόψεις του προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη σχετικά με τη βία και τις κινήσεις ή ιδέες του για το ποδόσφαιρο συμφωνώ στην πλειονότητα. Διαφωνώ σε μικρές λεπτομέρειες συμπεριφοράς και χειρισμών κάποιων καταστάσεων. Βγήκε, λοιπόν, και είπε πως φοβάται ανθρώπους του υποκόσμου που αποτελούν τα πόδια, την καρδιά, το κεφάλι του κατεστημένου στο ποδόσφαιρο. Πέρα από τον αστυνομικό φρουρό ο υπουργός Βουλγαράκης και ο Ορφανός δεν έχουν άλλη υποχρέωση; Ούτε κανείς Εισαγγελέας έχει;

Απλήρωτες δόσεις

Ο κατήφορος του Άρη Θεσσαλονίκης δεν έχει τελειωμό. Η διοίκηση των Ματθαίου-Σκόδρα φαίνεται να μην υπολογίζει τίποτα. Δεν φτάνει που χάθηκαν εκατομμύρια δεδουλευμένα επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, δεν πληρώνει ούτε τις δόσεις που επεδίκασε με αριθ. απόφασης 1961/2005 το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συζητήθηκε εκ νέου η εξ αναβολής καταγγελία πρώην παικτών του Άρη, γιατί η διοίκησή του δεν τους καταβάλλει ούτε την 1η δόση από τη ρύθμιση που δικαστικά έγινε. Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Αλέξανδρο Δέλλιο για ποσό 58.870,56 ευρώ, η 1η δόση από τις 20 δόσεις ήταν 2.943,28 ευρώ. Για τον Ιωάννη Μαλλού και ποσό 42.000 ευρώ, η 1η δόση ήταν 2.100 ευρώ. Για τον Θεόδωρο Γκίτκο και ποσό 10.400 ευρώ, η δόση ήταν 520 ευρώ! Για τον Τζέσους Μπράγκα, Βραζιλιάνο με σκοπιανό διαβατήριο και ποσό 7.400 ευρώ, η δόση ήταν… 370 ευρώ. Η ΠΑΕ Άρης με την ένταξή της στο άρθρο 44 γλίτωσε το 80% των χρεών προς τους παίκτες και δεν πληρώνει ούτε τις δόσεις. Η Επιτροπή Παπαλάκη έδωσε νέα σιωπηρή αναβολή για να τα… βρουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών. Διαφορετικά το σύνολο της 1ης δόσης θα δοθεί με απόφαση της ΕΕΑ στους παίκτες και θα κληθεί για την προσεχή εβδομάδα η ΠΑΕ Άρης να δώσει εξηγήσεις και να συμμορφωθεί εκτελώντας την πληρωμή των επόμενων δόσεων της ρύθμισης. ΑΝΑΒΟΛΗ στην αναβολή, περνάει ο καιρός και η ξεφτίλα με τους απλήρωτους παίκτες συνεχίζεται. Μπράβο σας, επιτελείτε έργο…


Μετακόμιση ιππασίας

Πήρε το… αίμα του πίσω ο Ισίδωρος Κούβελος. Καθάρισε τον Λένο με ταχύτητα… Φεράρι. Πρόεδρος ο Ισίδωρος και η πρώτη προτεραιότητά του είναι η μετακόμιση της ιππασίας. Η μετεγκατάσταση στο Μαρκόπουλο διοικητικά και αγωνιστικά: «Πέρα από τη διοικητική μετεγκατάσταση επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε και τη χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για αγώνες ιππασίας στο πρωτάθλημα και διεθνείς διοργανώσεις. Σήμερα θα συναντηθούμε με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού κυρία Πετραλιά. Έχουμε 6-9 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό Εφήβων και Νέων Ιππέων και πρέπει να οργανωθούμε από τώρα. Άμεσα θα συγκροτηθούν επιτροπές εργασίας της ιππασίας, θα δουλέψουμε με στόχο την πλήρη στελέχωση και παράλληλα θα βγούμε στην αγορά για να αναζητήσουμε για την ιππασία εκ νέου χορηγίες που χάθηκαν».

Σε ερώτηση γιατί τόσα χρόνια η ιππασία θεωρείται άθλημα της ελίτ και πώς αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, ο κ. Κούβελος απάντησε:

«Στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης μάς απασχολεί έντονα το θέμα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε παραγωγή αλόγων. Για να γίνει ουσιαστική ανάπτυξη στην επαρχία, χωρίς να πληρώνουν αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα, τα άλογα έξι ετών που τελειώνουν από τον ιππόδρομο θα τα διαλέγουμε και θα τροφοδοτούμε τους ομίλους, αφού πρώτα περνούν μέσα από κέντρο αποκατάστασης που θα δημιουργηθεί. Η κατεύθυνση είναι να ανοίξει το φάσμα του αθλήματος διαδρόμους για την κοινωνία. Να γίνει πιο λαϊκό. Προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα στους στόχους είναι και η δημιουργία άμεσα σχολής αναβατών.


Επικάλυψη

Για την Παπαλάκειο Επιτροπή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δηλαδή, εξαρχής έχω γράψει πολλά. Για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά που είχε δώσει την περίοδο 2003-2004. Μήνες μετά ο πρώην πρόεδρος του Άρη Σωτήρης Καραμπέρης με είχε επιβεβαιώσει δημόσια. Είχε πει στη «Δίκη» του Θωμαΐδη ότι με τηλέφωνο του Βενιζέλου και με άδειο φάκελο είχε πάρει ο Άρης πιστοποιητικό. Τώρα με τον Ορφανό είχε καταθέσει business plan ως όφειλε από τον νόμο ο Άρης και πήρε πιστοποιητικό; Και ποιος είναι ο ρόλος, πώς τον εννοούν και πώς ερμηνεύουν τον νόμο ο Παπαλάκης και οι κύριοι της επιτροπής του, όταν ΠΑΕ και ΚΑΕ δεν πληρώνουν ούτε τις ρυθμίσεις στο Δημόσιο ούτε σε τρίτους; Τι σοβαρότητα, τι εγκυρότητα μπορεί να έχει η Επιτροπή Παπαλάκη, όταν στο άρπα κόλλα δίνει πιστοποιητικά συμμετοχής στα πρωταθλήματα χωρίς καν να ελέγχει τους φακέλους ΠΑΕ, ΚΑΕ; Επιτροπή συντηρήσεως με έμμεσο ή άμεσο τρόπο των πελατειακών σχέσεων πολιτικής και παραγόντων είναι. Με ανύπαρκτο μηχανισμό ελέγχου, ουσιαστικό, όπως προσδιορίζει ο νόμος. Γιατί η περιγραφή του νόμου και όσα επιτάσσει δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που γίνονται στην πράξη. Ούτε ο Παπαλάκης μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Και ξέρει τι εννοώ. Στη νοοτροπία και την πράξη η ΕΕΑ ουσιαστικά επικάλυψη νομιμότητας κάνει. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της βάσει του νόμου. Ίσως γιατί έτσι πρέπει. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Προκύπτουν δε και από τα κενά και τις ασάφειες της περιγραφής των δικαιωμάτων της επιτροπής. Όποιος διαφωνεί τον προκαλώ σε διάλογο…


Σχολιάστε εδώ