Kυριακή με τον… πρωινό καφέ

Σε εποχή που ο κοσμάκης αναστενάζει από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, με προβλήματα στα διυλιστήρια όπου πριν από μία εβδομάδα η κύρια μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, οι κύριοι αυτοί βαρέθηκαν την καθημερινότητα και είπαν να πάνε εκδρομή!

Δεν περίμεναν καν την επόμενη εβδομάδα, που είναι το τριήμερο της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Τέτοια πρεμούρα! Εκτός και αν πήγαν να πάρουν άφεση για τις αμαρτίες τους στα ΕΛΠΕ.

Άλλοι λένε ότι απλώς πήγαν στο «Περιβόλι της Παναγίας» για να παρακαλέσουν να πέσουν οι διεθνείς τιμές ώστε να μην εκτεθούν ανεπανόρθωτα με τις μετατιμολογήσεις των ντίζελ θέρμανσης.

Γιατί λέγεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση έριξαν την ιδέα τη διαφορά από τις μετατιμολογήσεις να τη χρεώσουν στους εισηγητές και υπογράψαντες.

Κύριε Σιούφα, αν υπάλληλος του υπουργείου σας απουσιάσει αδικαιολόγητα από τη δουλειά του, θα ζητούσατε να περικοπεί ο μισθός του, ναι ή όχι;

Αν αυτό ισχύει για τον λαουτζίκο, τι θα πρέπει να κάνετε με την πολυέξοδη διοίκηση των ΕΛΠΕ;

Ελπίζουμε να μη χρεώσουν την εταιρεία με έξοδα ταξιδίου, οδοιπορικά και εκτός έδρας, γιατί τότε η υπόθεση θα αφορά κυρίως τον κ. Παπαγγελόπουλο.



«Σχέση… στοργής» Ψυχάρη – Πρετεντέρη


Και ξαφνικά τρίζει η καρέκλα του Γιάννη Πρετεντέρη στο «Βήμα». Όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της Παρασκευής συντάκτης της εφημερίδας είχε την αποκλειστική είδηση ότι συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Μαντούβαλου είχε καταθέσει χρήματα (7.000.000 δρχ.) στον λογαριασμό του προφυλακισμένου προέδρου του Πρωτοδικείου κ. Καλούση. Ο Πρετεντέρης έδωσε εντολή να δοθεί στο MEGA η είδηση, αλλά χωρίς αναφορά στο όνομα της εφημερίδας και στη σχέση του εμπλεκόμενου με τον βουλευτή.

Αργότερα, όταν πληροφορήθηκε την αποκλειστικότητα που είχε το «Βήμα», ο Σταύρος Ψυχάρης υπέδειξε να δοθεί σ’ όλα τα κανάλια με την υποχρέωση να τονίσουν το όνομα της εφημερίδας.

Την εξέλιξη αυτή πληροφορήθηκε ο διευθυντής Ενημέρωσης του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος και διαμαρτυρήθηκε στον Ψυχάρη, ότι εμένα μου είπε ο Πρετεντέρης να μην πω ποια εφημερίδα θα έχει το ρεπορτάζ, ούτε την εμπλοκή του Μαντούβαλου…

Από κει αρχίζει ο καβγάς. Μόνο που ο Γιάννης «τα είχε πάρει» νωρίτερα, όταν ανακάλυψε στην εφημερίδα όπου είναι αρχισυντάκτης, ότι έχει προσληφθεί ο Νίκος Ευαγγελάτος για να παίρνει πολιτικές συνεντεύξεις.

Μάλιστα για αύριο έχει το «Βήμα» συνέντευξη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο Γιάννης έβαλε τις φωνές, αντέδρασε για την πρόσληψη του Ευαγγελάτου, μόνο που άλλοι πιο ψηλά -ο Ψυχάρης- είχαν αποφασίσει γι’ αυτό.

Έτσι είδε ότι το θέμα είναι κλεισμένο και ακούστηκε να λέει ότι παραιτείται και φεύγει από την εφημερίδα με σκοπό να πάει στο «Θέμα».



Λακωνικό…


Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλοι εμείς εδώ κάτω στη Λακωνία τις κατά καιρούς αναφορές σου για τα πεπραγμένα της νομαρχιακής μας αυτοδιοίκησης. Θέλουμε μάλιστα να προσθέσουμε σ’ αυτά τα «ωραία» και μία μελέτη (…) που αφορά την τουριστική ανάπτυξη του νομού. Η μελέτη αυτή ανατέθηκε από τον κ. νομάρχη μας στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, ίσως για να διερευνήσει τα αξιοθέατα της Λακωνίας!!!

ΥΓ.1: Μήπως έχει σχέση ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής (πολυπράγμων καθ’ όλα) είχε αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του τοπικού βουλευτή και υφυπουργού Αποδήμου, κ. Τάκη Σκανδαλάκι, με τον οποίο ο κ. νομάρχης είναι κολλητός;

ΥΓ.2: Και πόσο στοίχισε αυτή η ωραία μελέτη στη νομαρχία;



Οι αμερικανιές του Γιώργου


Καμιά φορά βλέπουν τον Γιώργο Παπανδρέου οι οπαδοί του να επιτίθεται στην κυβέρνηση και πιθανώς να θαυμάζουν: «Τι ωραία που τα λέει!».

Δείτε όμως τι συμβαίνει όταν, για παράδειγμα, το 24ωρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνου δηλαδή που αγωνίζεται, υποτίθεται, για να κερδίσει την κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από προσωπικές επαφές στις οποίες καλούνται πάντα και οι κάμερες. Την προηγούμενη Τετάρτη οι επαφές του κ. Παπανδρέου ξεκίνησαν με επίσκεψη στη Στοά του Βιβλίου, όπου ο στενός του συνεργάτης Αλ. Κόκος παρουσίασε το βιβλίο με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τους Ενηλικιωμένους» και στην εκδήλωση αυτή συγκεντρωμένοι ήταν κάτι ψευτοαριστεροί, όχι της διανόησης αλλά της μιζέριας. Τα ασύλληπτα και εκτός τόπου που ακούστηκαν ήταν το κάτι άλλο. Για να καταλάβει ένας απλός άνθρωπος όλα όσα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα, έπρεπε να είχε βγάλει το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στη χειρότερη περίπτωση. Και όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε εκεί για να τιμήσει έναν φίλο του και τίποτε περισσότερο με τη συνοδεία τεσσάρων καμερών. Πάει αυτό. Την ίδια ημέρα η δραστηριότητα του κ. Παπανδρέου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, συνεχίστηκε με την παρουσία του στο πολιτικό μνημόσυνο της Μαριαλένας Κόναλη, συνεργάτιδά του η οποία πέθανε πρόσφατα από την επάρετη νόσο. Άλλη μια προσωπική και ιδιωτική επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, πάλι με τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών. Στην εκδήλωση αυτή, παρά τον άδικο χαμό της Μαριαλένας που έφυγε πρόσφατα, όλοι κατάλαβαν πολύ καλά αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος κάποτε: στους διαδρόμους του υπουργείου εξωτερικών όλοι μιλάνε αγγλικά. Δυστυχώς οι άνθρωποι που πήγαν στο πολιτικό μνημόσυνο για να τιμήσουν έναν σπουδαίο άνθρωπο, είτε μιλούσαν αγγλικά είτε σπαστά ελληνικά, έδιναν πάντως την εικόνα πως εκείνη που τότε ασκούσε εξωτερική πολιτική ήταν η συνεργάτιδά του. Κάπως έτσι κύλησε η μέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέσα της εβδομάδας και όχι τίποτε άλλο, ορισμένοι, είχαν και την απαίτηση να παιχτούν και ανάλογα ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Λες και ενδιαφέρει τον απλό κόσμο τι κάνει ο Γιώργος στις ιδιωτικές του στιγμές, όταν συναντά φίλους του και βρίσκει την ευκαιρία να καλύπτει τις κοινωνικές του υποχρεώσεις. Έλεος!

Την επομένη επίσης δεν έλεγαν τα καλύτερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συνδιάσκεψη για τα Αγροτικά, όπου είχαν συγκεντρωθεί ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δεν πάτησε το πόδι του ο Γιώργος, αν και ήταν το όνομά του στις προσκλήσεις. Προτίμησε να παραστεί στα γραφεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας και να χάσει δύο ώρες συζητώντας στο πουθενά. Αμάν πια!



Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… Λαγούς με πετραχήλια υποσχόταν η ΝΔ και -ιδιαίτερα ο Σπηλιωτόπουλος- προεκλογικά στους απόστρατους για αναπροσαρμογή των συντάξεων, αναδρομικά και άλλα. Αυτές τις μέρες πέρασε στη Βουλή σχετικό νόμο με πραγματοποίηση του 30% των υποσχέσεων. Οι μούντζες στοχεύουν ειδικά το μέγαρο της Μεσογείων…

Σε συνέντευξή του στο διεθνούς απήχησης περιοδικό «Defence News» (3 Οκτωβρίου 2005) ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Ντούβας, μεταξύ των άλλων, δήλωσε ότι:
– Από τα 520 τεθωρακισμένα ΒΜΡ-Ι (ρωσικής κατασκευής), τα οποία αποσύρονται από τον ελληνικό στρατό, τα 36 στέλνονται δώρο στο στρατό του Ιράκ (για τα υπόλοιπα βλέπουμε αργότερα).
– Στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουν οι διαδικασίες προμήθειας 100 τεθωρακισμένων τροχοφόρων (8Χ8) για τον στρατό.
– Το ΓΕΣ θα αγοράσει 169 πυροβόλα (μεταχειρισμένα) Μ109 από τη Γερμανία.
– Θα γίνει ακόμη προμήθεια αριθμού ελικοπτέρων ΝΗ-90 (χαρές ο Λιακουνάκος και ο Μπόμπολας, αλλά και η EADS πιο πίσω). Είναι αυτά που ο Ζορμπάς έστειλε τον φάκελο της αρχικής προμήθειας είκοσι στον ανακριτή, γιατί αγοράσθηκαν σε τιμές διπλάσιες από αυτές που τα προμηθεύτηκαν την ίδια εποχή οι Φινλανδοί.


Σχολιάστε εδώ