in extremis

Ροπή προς το… ευ ζην έχει αποκτήσει, όπως μου λένε οι σμπίροι μου, ένα εκ των υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΠΑΠ και εσχάτως διοργανώνει δεξιώσεις για φίλους και (εν γένει) συνεργάτες, όπου ρέει άφθονη η σαμπάνια και καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα χαβιαριού.

Τα (κακά) νέα, ωστόσο, ταξιδεύουν γρήγορα και οι «δραστηριότητες» του εν λόγω κυρίου έχουν φτάσει στον πρόεδρο του οργανισμού και άτεγκτο πρώην αθλητικό δικαστή κ. Κωστάκο, ο οποίος λέει πως «θα επιληφθεί του θέματος».

Ελπίζω να προλάβει. Διότι οι πληροφορίες μου λένε πως το ζήτημα έχει γίνει γνωστό και στους «κεφαλοκυνηγούς» του ΠΑΣΟΚ που οσμίστηκαν… αίμα στο κτίριο της εθνικής οδού!

@ Με ένα μικρό φορητό κομπιούτερ τρίτης γενιάς κυκλοφορεί, όπως μαθαίνω, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο του, βλέπει τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων (για να μπορεί να παρεμβαίνει «real time»…) και μελλοντικώς θα μπορεί να συνδέεται με τις υπηρεσίες του και να διευθύνει με… τηλεργασία!

Σκοπός του είναι να εφαρμόσει τις αρχές τού «e-government» και να μετατρέψει τον αναχρονιστικό μηχανισμό που διοικεί σε μία σύγχρονη, ηλεκτρονικά οργανωμένη υπηρεσία. Μαθαίνω μάλιστα πως έχει ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό μερικά πολύ μεγάλα έργα στον Πειραιά, ένα εκ των οποίων έχει υπολογιστεί ότι, εφόσον δοθεί με αυτοχρηματοδότηση, μπορεί να αποφέρει περισσότερα από 500.000.000 ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εντυπωσιακό, θα μου πείτε, δεδομένου ότι ο Μανώλης σπαταλάει αρκετές ώρες κάθε μέρα να απαντά σε δημοσιεύματα, να κάνει μηνύσεις και να τοποθετείται σε επερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, από την αγωγή του κατά μεγάλης πολιτικής εφημερίδας εισέπραξε προ ημερών 254.000 ευρώ (!!!), αρνούμενος οιονδήποτε συμβιβασμό.

Και, αν είναι ακριβείς οι πηγές μου, όχι μόνο… πήρε το χρήμα, αλλά εμφανίζεται και με συνέντευξη στην εφημερίδα που καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του!!!

Ίδωμεν εάν θα του βγουν σε καλό όλα αυτά…

@ Πού ‘ναι η Γιάννα, διερωτώνται (εν χορώ) γνωστοί κοσμικοαργόσχολοι και πολλοί δημοσιογράφοι που κατοικοεδρεύουν στο «Da Cappo» της γνωστής πλατείας. Επειδή, λοιπόν, το «In Extremis» ρώτησε, σας μεταφέρω την πληροφόρηση.

Η Γιάννα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό που θα συνδυαστούν με βραβεύσεις της για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και ομιλίες για το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόστηκε στην «Αθήνα 2004».

Σταθμοί αυτής της περιοδείας η Σχολή Διοίκησης JFK του Χάρβαρντ, η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και το Λονδίνο. Σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες μου, η Γιάννα αισθάνεται πολύ δυνατή και αφήνει να εννοηθεί πως «μετά τα ταξίδια στο εξωτερικό ανοίγει ο κύκλος των συζητήσεων και διερευνήσεων στο εσωτερικό». Πολιτική, επιχειρήσεις ή μίντια, ρώτησα τον πληροφοριοδότη μου. «Γιατί, όλα μαζί δεν γίνεται, ιδιαίτερα εάν αρχίσεις από το τρίτο;», μου απάντησε με νόημα…

@ Εάν ο Καραμανλής «απέσυρε» διακριτικά τον Τσιτουρίδη για «επικοινωνιακούς λόγους», εάν απέπεμψε τον Ρεγκούζα για «πολιτική αφέλεια κατά συρροή» (όπως λένε στο Μαξίμου, αρνούμενοι να αποδεχθούν έστω και σκιά διαφθοράς στην υπόθεση Χρηστίδη), τότε με τον Μπασιάκο δεν πρέπει να κάνει κάτι που, όποτε χειρίζεται σοβαρό θέμα, εκθέτει την κυβέρνηση;

Ερώτηση 1η: Ζήτησε κανείς από τον Μπασιάκο να βγει και να κάνει συνέντευξη Τύπου την ώρα των δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών ή ήταν δική του πρωτοβουλία;

Ερώτηση 2η: Γιατί ο Μπασιάκος αποφάσισε να δώσει μόνος του τη συνέντευξη και δεν είχε δίπλα του έναν ειδικό που να γνωρίζει το θέμα και να απαντά στα εξειδικευμένα ερωτήματα;

Ερώτηση 3η: Είχε καταστρωθεί κάποιο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης που φαινόταν ότι θα ξεσπάσει εδώ και ημέρες; Λειτούργησε ή όχι το όργανο διαχείρισης κρίσεως που επί Ολυμπιακών Αγώνων στεγαζόταν στο Ζάππειο υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Πάνου Λειβαδά;

Όλα αυτά γιατί το «In Extremis» γνωρίζει πως οι Ρουσόπουλος και Κακλαμάνης πνέουν μένεα κατά του Μπασιάκου, ο οποίος λειτούργησε υπό την πίεση των εξελίξεων και με σκοπό να «πάρει πάνω του το θέμα».

Πού πας, καημένε Ευάγγελε; Με ποια προπαρασκευή και ποιες γνώσεις περί τα επικοινωνιακά; Αρκέσου στους… Κοκκινούληδες…

@ Επειδή η ΝΔ θυμήθηκε (και καλά έκανε) τα «πράσινα παιδιά» της δημοσιογραφίας, που είχαν και μία και δύο και πολλές δουλειές περί το Δημόσιο, σημειώνω:

Ας προσέχουν ορισμένοι συνάδελφοι, όπως , φέρ’ ειπείν, η κυρία που ασκεί κριτική στον υπουργό, όταν πληρώνεται από θυγατρική του υπουργείου του ως «σύμβουλος επικοινωνίας».

Εμ δεν τον σώζει από το επικοινωνιακό κάζο, εμ τον κριτικάρει από την εφημερίδα της.

Α… και ο προϊστάμενός της στην ίδια θυγατρική ας προσέχει. Το πολύ λιβάνισμα στον Καραμανλή, από την εφημερίδα όπου δουλεύει ως… αρθρογράφος, δεν θα τον σώσει, όταν μπουν οι ελεγκτές στο μαγαζί του…

Αλήθεια, από την ΕΡΤ περνάει καμία βόλτα ή μήπως είχε την ευθιξία να διακόψει τη σύμβασή του;

In Extremis [email protected]


Σχολιάστε εδώ