τυποΘεσσαλονίκη

~Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 13/10«Αγγελιοφόρος» 7.800«Μακεδονία» 3.100
Παρασκευή 14/10«Αγγελιοφόρος» 6.200«Μακεδονία» 2.850
Σάββατο 15/10«Αγγελιοφόρος» 6.450«Μακεδονία» 2.760
Κυριακή 16/10«Αγγελιοφόρος» 19.850«Μακεδονία» 9.880
Δευτέρα 17/10«Αγγελιοφόρος» 6.200«Θεσσαλονίκη» 3.700
Τρίτη 18/10«Αγγελιοφόρος» 6.050«Μακεδονία» 2.900
Τετάρτη 19/10«Αγγελιοφόρος» 6.900«Μακεδονία» 3.020

~ Έπειτα από πέντε μήνες ακυβέρνητης πορείας (μετά την απομάκρυνση του Λουκά Κατσώνη από τη διεύθυνση της εφημερίδας), η «Μακεδονία» θα αποκτήσει διευθυντικό σχήμα. Αυτό ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Παναγιώτης Αντωνόπουλος, λέγοντας πως οι αποφάσεις του θα γνωστοποιούνταν το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο, προκειμένου να μην τα προλάβουμε στο κυριακάτικο φύλλο μας. (Συγχωρήστε μου, κύριε διευθυντά, την αποτυχία, αλλά ομολογώ πως αδυνατώ να προβλέψω τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών.)

~ Ρισκάρω, γράφοντας πως θα επιχειρήσει «συλλογική ηγεσία» με τη δημιουργία «συντακτικής επιτροπής», χωρίς διακριτό διευθυντή, την οποία θα απαρτίζουν οι τέσσερις («Τραπ», Τσίας, Κεσόπουλος, Αγγελόπουλος και ίσως ο Σπυριδωνίδης).

~ Με την τεράστια διοικητική του πείρα ο «Αντωνό» θα σκέφτηκε πως με παρόμοιο σχήμα λειτουργεί το «Πρώτο Θέμα» και σαρώνει. Άρα;

~ Του διαφεύγουν, βεβαίως, δύο σημαντικές διαφορές: Πρώτον, στο «Θέμα» οι εκδότες Θέμος και Μάκης ξέρουν από εφημερίδα και, δεύτερον, οι εργαζόμενοι πληρώνονται.

~ Ανέλαβε επιτέλους ο Θωμάς τον 102 FM της ΕΡΤ3. Πάρτι στα ερτζιανά!

~ Αύριο παρουσιάζεται το πρόγραμμα του ραδιοτηλεοπτικού Alpha στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα γίνει στο «Hayatt» και σε αυτήν θα παραστούν ο Γιώργος Ψαράς και στελέχη του σταθμού.

~ Ήρθε, είδε και απήλθε από την ΕΤ3 η Μαρούλα Μαλιαχόβα. Την πήραν για τα καθημερινά δελτία και την έριξαν στα Σαββατοκύριακα και μάλιστα βδομάδα παρά βδομάδα. Της χάλασαν το πρόγραμμα δηλαδή. «Άστραψε και βρόντηξε» η γλυκιά συνάδελφος και λέγοντας πως «δεν έχω τίποτα να κερδίσω από την ΕΤ3», προχώρησε στην έξοδο. Και είχε τόσα πολλά να κερδίσει η ΕΡΤ3 από τη Μαρούλα…

~ O «άτυπος συντονιστής» θεωρείται υπεύθυνος για τη διάδοση της κακοήθειας πως ο γιος στελέχους του μαγαζιού εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία που -ως εκ τούτου- πήρε χαριστικά δουλειές. Το ‘μαθε ο βλάχος και έγινε… Τούρκος. Άντε να τον συγκρατήσουν τώρα. Όσο για το παιδί, δεν εργάζεται πουθενά. Φαντάρος είναι…

~ «Κρεμασμένοι» μένουν πολλές φορές στον αέρα στο τρίτο κρατικό κανάλι και στην εκπομπή «9 η ώρα… Μεσημέριασε» της ΕΤ3. Η αμηχανία των συναδέλφων Μελίνας Καραπαναγιωτίδου και Γιάννη Κυφωνίδη είναι έκδηλη ακόμη και σε όσους δεν είναι πρόεδροι και μικροβιολόγοι! Το περίεργο είναι ότι η εκπομπή γενικότερα, παρά τον κακό συντονισμό, πηγαίνει καλά και έχει νούμερα που ζηλεύουν παλιές και πετυχημένες εκπομπές του καναλιού. Μήπως να το κοιτάξετε, γιατρέ; Πάντως, τη μισή διαφήμιση να είχε η εκπομπή απ’ ό,τι έχει σε καθημερινή βάση η ακριβοπληρωμένη Σοφία Τσιλιγιάννη, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

~ Κουίζ: Ποιος δημοσιογράφος του τρίτου δημόσιου καναλιού παρουσιάζει θέματα μόνο της… γειτονιάς του;

~ Έχει μάτια μόνο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Επιτελικό στέλεχος της ΕΤ3 δεν δείχνει ενδιαφέρον για άλλη εκπομπή και αυτό συζητείται εντόνως σε διαδρόμους και γραφεία, αφού συνεργάζεται πολύ στενά με τον «άτυπο συντονιστή» και την παρουσιάστριά του από το πρωί ως το βράδυ! Θα μου πείτε, ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι που γοητεύεται από τέτοιο δελτίο…

~ Έκλεισε και τυπικά το γραφείο της εφημερίδας «Απογευματινή» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησαν έναν νεαρό συνάδελφο και έναν αθλητικό προκειμένου να στέλνουν ρεπορτάζ από τα… σπίτια τους! Νέα ήθη παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται νέες εφημερίδες και συνεπώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός (λέμε τώρα)…

~ Το θέμα των κεραιών του Χορτιάτη ετέθη για άλλη μία φορά -έστω και διά της πλαγίας- στο κοινοβούλιο. Η αναφορά έγινε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη και Χρύσα Αράπογλου, στο πλαίσιο της συζήτησης της τροπολογίας για τον ραδιοσταθμό Flash. Οι δύο βουλευτές ζήτησαν να καταργηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Επικρατείας, διά της οποίας ο Χορτιάτης ορίζεται ως ο μοναδικός χώρος εγκατάστασης των κεραιών των 27 ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι από τους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μίλησαν για το θέμα του Flash οι τέσσερις ήταν από τη Θεσσαλονίκη, καθώς εκτός των δύο προαναφερθέντων τον λόγο έλαβαν και οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Μαγκριώτης. Σκίζονται για τον Flash οι Θεσσαλονικείς…

~ Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ιωαννίδη, προκάλεσαν οι καταγγελίες δημάρχων για τις παράνομες κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στον Χορτιάτη.

~ Ο κ. Ιωαννίδης, μετά την αναφορά των δήμων Χορτιάτη, Πανοράματος, Θέρμης και Πυλαίας, της κοινότητας Πεύκων και της Επιτροπής Αγώνα για την Απομάκρυνση των Κεραιών, παρήγγειλε στον διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η νομιμότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις κεραιών.

~ Συγκεκριμένα, ζητείται να ερευνηθεί η νομιμότητα της λειτουργίας κάθε σταθμού, της εγκατάστασης της αντίστοιχης κεραίας και της κατασκευής του κτίσματος όπου είναι τοποθετημένη η κεραία. Επιπλέον, θα ερευνηθεί αν είναι νόμιμη η ηλεκτροδότηση κάθε εγκατάστασης από τη ΔΕΗ, ενώ για τον σκοπό αυτόν κρίνεται απαραίτητη και η χαρτογράφηση της περιοχής. Προκειμένου να γίνει η συλλογή των συγκεκριμένων στοιχείων, θα ζητηθεί η συνδρομή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και κάθε άλλης εμπλεκόμενης στις σχετικές διαδικασίες υπηρεσίας. Σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά από την Ασφάλεια να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την κατάσχεση του εξοπλισμού, ενώ οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν και σε κατεδάφιση και αφαίρεση των παράνομων εγκαταστάσεων. Αμήν και πότε.


Σχολιάστε εδώ