Ζήτησε συγγνώμη ο Λαλιώτης

Το θέμα ξεκίνησε, όταν οι βουλευτές και ο ευρωβουλευτής είχαν κάνει δηλώσεις έντονα επικριτικές για το θέμα του Κτηματολογίου την περίοδο που ο Κ. Λαλιώτης ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Ο Κ. Λαλιώτης αντέδρασε έντονα. Και -περίπου- τους κατηγόρησε ότι… τα άρπαξαν για να κάνουν αυτές τις δηλώσεις.

Οι τρεις κατέθεσαν αγωγή εναντίον του. Πρωτοδίκως δικαιώθηκαν. Η πρωτόδικη απόφαση υποχρέωνε τον πρώην υπουργό να καταβάλει 60 εκατομμύρια δραχμές στον καθένα από τους τρεις. Εν όψει της τελικής εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο έγιναν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Λαλιώτη και των τριών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν στόχο να πάρουν λεφτά από τον πρώην υπουργό, αλλά να δικαιωθούν πολιτικά και ηθικά για τις ύβρεις που είχαν δεχτεί. Και ζήτησαν δήλωση αποκατάστασής τους.

Ο Κ. Λαλιώτης δέχτηκε να κάνει δήλωση, πριν η υπόθεση φτάσει στο Εφετείο. Και με επιστολή που έστειλε στους τρεις δέχεται ότι:


  • Οι φράσεις που χρησιμοποίησε στην αρχική του δήλωση θα μπορούσαν να θίξουν την ηθική συγκρότηση, την τιμή και την υπόληψή τους.

  • Οι επίμαχες αυτές φράσεις δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν έχουν σχέση με πραγματικά γεγονότα.

  • Σέβεται την τιμή, την πολιτική τους διαδρομή, το ήθος και την πολιτική τους εντιμότητα.

Σημειώνεται ότι υπήρξε παρασκήνιο και για τα δικαστικά έξοδα που έπρεπε να πληρώσει ο Κ. Λαλιώτης. Το ποσό φάνηκε υπέρογκο στον πρώην υπουργό, ο οποίος επικαλέστηκε οικονομική στενότητα και τελικά επήλθε συμβιβασμός στο ποσό των 3.000 ευρώ που τελικά πλήρωσε…


Σχολιάστε εδώ