in extremis…
Η πληροφορία μου είναι απολύτως ακριβής, διατηρώ όμως τη βεβαιότητα πως επρόκειτο για μια απλή «έκρηξη νεοδημοκρατικής ευαισθησίας» του υπουργού και πως μετάνιωσε αμέσως μετά.
Ως εκ τούτου συγχωρείται!
Να σας πληροφορήσω όμως και για τον χοντρό καβγά που ξέσπασε προ ημερών μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και του προέδρου της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλου.
Ο… ιδιόρρυθμος Παπαληγούρας «τα πήρε στο κρανίο», διότι βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακούς λόγους με σημαντικές επίσημες ανακοινώσεις έργων και η τοπική ΕΤ3 δεν κάλυψε την επίσκεψή του «επειδή δεν είχε διαθέσιμο συνεργείο».
Αυτή ήταν τουλάχιστον η δικαιολογία της δημοσιογραφικής διοίκησης (δηλαδή του Κοντογουλίδη που είναι «γαλάζιο παιδί»…) και του προέδρου Τσάμη (ο οποίος είναι… γιατρός και βρέθηκε να διοικεί ένα κρατικό κανάλι!), η οποία προφανώς δεν κρίθηκε επαρκής από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Έσπευσε, λοιπόν, να διαμαρτυρηθεί στον Ρουσόπουλο, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΡΤ και έγινε… το έλα να δεις!!!
Μου λένε πως όσα διημείφθησαν σε΄ αυτό το τηλεφώνημα εμπίπτουν στον νόμο περί Τύπου…
Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ όσων «περίεργων» συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής…
@ Ο σύμβουλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιάννης Λούλης το διαψεύδει. Οι γνωρίζοντες, όμως, επιμένουν. Ο λόγος για την πληροφορία ότι ο κ. Λούλης διέκοψε, μετά από πολύ καιρό, τη συνεργασία του με τη γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB του Δημήτρη Μαύρου (για τη διενέργεια κυλιόμενων μετρήσεων για την καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης) και συνεργάζεται με άλλη εταιρεία μετρήσεων.
Ο Δημήτρης Μαύρος είναι από τους ανθρώπους που, έβλεπαν συχνά, κατά το παρελθόν, τον Καραμανλή. Και οι συμβουλές του, πάντοτε, λαμβάνονταν υπόψη. Τι άλλαξε;
Κάποιοι μιλούν για «επιχειρηματικές ανακατατάξεις» στον χώρο των εταιρειών επικοινωνίας και μετρήσεων. Κάποιοι άλλοι για διαφορά επικοινωνιακής προσέγγισης.
@ Κάποια «βαποράκια», που συχνάζουν στην πλατεία Κοτζιά, σπεύδουν, τις τελευταίες ημέρες, να μεταδώσουν τη «σίγουρη πληροφορία» ότι «η Ντόρα μπαίνει στην κυβέρνηση και μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών, διότι η κατάσταση στα εθνικά θέματα είναι κρίσιμη και πρέπει να τεθούν σε άλλο επίπεδο οι προβληματικές σχέσεις της Αθήνας με την Ουάσινγκτον»…
Ενδιαφέρουσα η επιχειρηματολογία. Εγώ, πάντως, μαθαίνω πως ο Καραμανλής έχει περίπου καταλήξει ότι «όταν και εφόσον αποφασίσει να βάλει την Ντόρα στην κυβέρνηση, το υπουργείο που θα της προτείνει θα είναι, βεβαίως, πρώτης γραμμής αλλά όχι το υπουργείο Εξωτερικών».
Πιθανότερο σενάριο -και θυμηθείτε το- είναι (ξαναλέω, όταν και εφόσον ο Καραμανλής αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό) να προταθεί στην Ντόρα το υπουργείο Ανάπτυξης και να μετακινηθεί ο εργατικός και βολικός Δημήτρης Σιούφας σε ένα ρόλο «παρά τω πρωθυπουργώ». Κι αν η Ντόρα αρνηθεί (γιατί η ίδια διαμηνύει ότι πάει μόνο στο ΥΠΕΞ!);
«Ας μείνει στον δήμο ή ας παραμείνει εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής μέχρι νεωτέρας προσκλήσεως του Καραμανλή», μου λένε από τους ομόκεντρους κύκλους του Μαξίμου.
Γι’ αυτό μην ξεγράφετε το ενδεχόμενο να δούμε μια δεύτερη (όχι ολοκληρωμένη αυτήν τη φορά) θητεία της Ντόρας στην Αθήνα…