Πιέσεις σε Μπουτάρη και Α. Κουράκη…

Ο Μπουτάρης επέλεξε να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο για να γλιτώσει την γκρίνια και την -κυρίως συναισθηματική- πίεση του Αγάπιου (που εξελίχθηκε σε… Μηαγάπιο). Σκληρότερο καρύδι ο Ανδρέας, επιμένει, παρά την εχθρικότατη συμπεριφορά του ξαδέλφου του Τάσου που τον κατηγορεί ευθέως για παραγοντισμό και έλλειψη δημοκρατικότητας.

= Η δημοσιοποίηση του καταλόγου των υποστηριχτών της «κίνησης των τεσσάρων» προκάλεσε κρίση στον ΣΥΝ, καθώς περιείχε ονόματα στελεχών και μελών του κόμματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη να ζητήσει την απόσυρση των υπογραφών των μελών του κόμματος. Το αίτημα δεν εισακούστηκε και έτσι η κρίση βαθαίνει στους κόλπους της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τους «ενωτικούς», ο Τάσος Κουράκης και οι του Αλαβάνου συγκαλούν σήμερα συνέλευση της δημοτικής παράταξης, στην οποία θα αποφασίσουν την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Τάσο. Μάλιστα, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα ισχύοντα, αποφάσισαν πως δικαίωμα ψήφου στη σημερινή ψηφοφορία δεν θα έχουν μόνο τα μέλη της δημοτικής κίνησης (μέχρι τώρα έτσι λειτουργούσαν), αλλά όσοι προσέλθουν στη συγκέντρωση και επιθυμούν να ψηφίσουν (ζήλεψαν τη «δημοκρατία» του ΠΑΣΟΚ).

= Η παραίτηση του κ. Μπουτάρη ήταν αναμενόμενη, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Σαχίνη και το ΚΚΕ η «πρωτοβουλία των τεσσάρων» (ούτε η… συμμορία της χήρας του Μάο να ήτανε!). Όπως παραδέχθηκε ο πρώην πλέον δημοτικός σύμβουλος, «η συμμετοχή μου στην ʽʽκίνηση των τεσσάρων” συνάντησε σημαντική αντίδραση και εντός της παράταξης στην οποία συμμετέχω. Υπέβαλα την παραίτησή μου, επειδή δεν θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ προβλήματα στην παράταξη που με τίμησε, ούτε θέλω να την αποδυναμώσω δηλώνοντας ανεξάρτητος».

= «Αντίθετα με τον κ. Μπουτάρη, ο Ανδρέας Κουράκης δεν υπέβαλε παραίτηση από την παράταξή του, δηλώνοντας πως «η κίνηση είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που δεν στοχεύει στη διάλυση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά στη διαμόρφωση συνθηκών διαλόγου μεταξύ τους. Κατά συνέπεια -είπε- η συμμετοχή μου στην ʽʽκίνηση των τεσσάρων” δεν βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την ιδιότητά μου του μέλους της παράταξης με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη».


Σχολιάστε εδώ