Πατρινά Και Άλλα…

  • Ήταν κοινό μυστικό ότι ο πρώην Μητροπολίτης Πατρών κ. Νικόδημος είχε εγκαταλείψει τη Μητρόπολη. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν το ψάλσιμο και οι αφ’ υψηλού ομιλίες. Περί διοικήσεως ουδέν. Έτσι ήταν μοιραίο ο νέος Μητροπολίτης να παραλάβει ένα μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα.

  • Οι ενορίες ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη και οι παπάδες ασχολούνταν με το… πλέξιμο. Και η ποιμαντική είχε… πάει περίπατο, εκτός φυσικά ορισμένων εξαιρέσεων.

  • Ήταν συνεπώς αναπόφευκτο να φτάνουν καθημερινά και καταγγελίες στη Μητρόπολη για τη συμπεριφορά ορισμένων ιερέων. Μάλιστα κάποιος κοσμοπολίτης ιερέας έχει ήδη απομακρυνθεί και βρίσκεται σε ναό των Αθηνών. Φυσικά υπάρχουν και άλλες πολλές περιπτώσεις. Όπως, για παράδειγμα, κάποιες παραχριστιανικές ομάδες που έχει συστήσει ιερέας. Μια περίεργη περίπτωση, η οποία και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη Μητρόπολη, αλλά ουδείς έδειξε την ευαισθησία ώστε να γίνει σε βάθος διερεύνηση του θέματος.

  • Ο κ. Χρυσόστομος σε πρόσφατη σύναξη των ιερέων της Μητροπόλεως το ξεκαθάρισε. «Με νουθεσίες και προσπάθεια θεραπείας θα αντιμετωπίσουμε όλα τα περιστατικά», δήλωσε, ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι αμείλικτος σε κάθε περίπτωση που παραβιάζονται οι ιεροί κανόνες.

  • Συναγερμός και στην Πάτρα για τη «γρίπη» των πουλερικών. Και αυτό γιατί στον νομό Αχαΐας υπάρχουν πολλοί υγροβιότοποι στους οποίους κατά κανόνα συρρέουν χιλιάδες πτηνά. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση εξαίρεσε τον νομό από τα μέτρα που λαμβάνει. Κρίμα.

  • Κάτι από Πολιτιστική; Δεν νομίζω ότι υπάρχουν νεότερα. Άλλωστε, το κουμάντο το κάνει ο Παναγιωτόπουλος. Αυτός λύνει και δένει. Το δεξί χέρι του Θάνου… Αυτό που μου προκαλεί ποικίλα ερωτήματα είναι η σιωπή του Πεφάνη. Όταν όμως ξεσπάσει, θα κλάψουν μανούλες… Της… Πόπης θα γίνει!

  • Και το καλύτερο; Στην υπόθεση της Πολιτιστικής ενεπλάκη και η κ. Μιλένα. Την άκουσα κάποια στιγμή, σε τηλεοπτικό σταθμό, να αφήνει υπονοούμενα για κακοδιαχείριση. Ωραία. Να πάτε όμως, μαντάμ, να τα πείτε στον αρχηγό σας. Γιατί αν δεν το γνωρίζατε, ο κ. Μικρούτσικος είναι σύμβουλος του κ. Παπανδρέου σε θέματα πολιτισμού. Εσείς φυσικά δεν το γνωρίζετε, αφού δεν παροικείτε πλέον στην Ιερουσαλήμ, αλλά στο Κολωνάκι!

  • Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Κόντης είναι το αφεντικό στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», δεξί χέρι δηλαδή του εκδότη Θεόδωρου Καμπέρου. Μάλιστα λέγεται ότι έχει ήδη αρχίσει να παίρνει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες τόνωσαν σε πρώτη φάση την κυκλοφορία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρξει και συνέχεια με πολλές εκπλήξεις…

  • Τρέχει και δεν φτάνει ο Θόδωρος Γιοβάνης. Ανέλαβε πρόεδρος της ΝΟΔΕ στην πιο κρίσιμη ώρα. Πάντως, όπως μαθαίνουμε, μέχρι στιγμής τα πάει καλά. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Αλλά ο Γιοβάνης ξέρει τόσο καλά την πολιτική γεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα όσο κανένας άλλος.

  • Μία απλή ερώτηση: Τι γίνεται στο έρμο λιμάνι; Εκείνος ο Μαμάσης κάνει τίποτα ή έχει καθίσει στις δάφνες του διορισμού του και… αγναντεύει το πέλαγος;


  • Σχολιάστε εδώ