Οι μη… αξιωματούχοι

Ξαφνιάστηκα από το χαμηλό ποσοστό που ανακοίνωσε ο Ρουσόπουλος και άρχισα να σκέφτομαι τι κάνουν σήμερα οι θεσσαλονικείς Νεοδημοκράτες που εξελέγησαν στην ΚΕ του κόμματός τους.

• Οι Πανοζάχος, Λεούδης και Βόσδου διορίστηκαν περιφερειάρχες στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά αντίστοιχα.

• Ο Λουκάς Ανανίκας ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΥΜΑΘ, ο Δημήτρης Δαρνάκας αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανίας Ζάχαρης, ο Τάκης Λουκόπουλος στο ΔΣ του ΟΠΑΠ και το υφυπουργείο Αθλητισμού και ο Μηνάς Σαματζίδης διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

• Ο Χρήστος Μήτρετζες αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

• Η Π. Ράλλη εντεταλμένη σύμβουλος της ΔΕΘ, η Αηδονά αντιπρόεδρος της ΔΕΘ και πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και η Βάσω Σακαλή εντεταλμένη στην ΕΥΑΘ.

• «Εκτός νυμφώνα» παραμένουν οι ριγμένοι λόγω της σχέσης τους με την Ντόρα Μπακογιάννη (Λεωνίδας Φάκας, Πάρης Μπίλλιας, Γιάννης Μπίκος και Νίκος Ταχιάος, με τους δύο τελευταίους να κατέχουν θέσεις αντινομάρχη και αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης).

• Εκτός κρατικής θέσης και η Μένη Λυσαρίδου, όπως και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης Πάιδας.

• Εκτός φυσικά και ο περίφημος Κιουρτσής, ο αιώνιος σπουδαστής και κατηγορούμενος από τους μισούς ΔΑΠίτες ως ο «νταβατζής του ΤΕΙΘ».

Θα συμφωνήσω μαζί σας πως δεν είναι δα και τόσο κακό να μετέχουν σε θέσεις πολιτικής ευθύνης τα πολιτικά στελέχη του κόμματος που ψηφίστηκε για να κυβερνήσει τη χώρα. Απλώς με ξενίζει η αριθμητική του κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν στους 150 εκλεγμένους στην ΚΕ το 8% (12 δηλαδή) συμπληρώνεται μόνον από τους προερχόμενους από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όχι, δεν έχασε το μέτρημα ο Θοδωρής. Απλά ως έμπειρος δημοσιογράφος έκανε την… αλχημεία του, υπολογίζοντας όχι με βάση τα 150 εκλεγμένα μέλη, αλλά το σύνολο των 650 που έχουν την ιδιότητα μέλους της ΚΕ (οι βουλευτές, οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι μεγάλων πόλεων και νομάρχες, οι αρχισυνδικαλιστές και οι αρχισυνεταιριστές που κατέχουν κρίσιμες κρατικές θέσεις, αλλά ως αιρετοί).


Σχολιάστε εδώ