Η «μεγάλη Αλβανία» και η «μεγάλη Βουλγαρία» των Αμερικανών

Αν δεν το καταφέρει, τότε οι Αμερικανοί θα μετατρέψουν άνετα όλα τα Βαλκάνια σ’ ένα «νέο Ιράκ», με τους Ευρωπαίους να τρέχουν και να μη φθάνουν, γιατί θα υπάρχει άμεσος κίνδυνο να μεταφερθεί η κρίση στα ενδότερα της ευρωπαϊκής ηπείρου, δηλαδή στην καρδιά της ΕΕ. Η κυβέρνηση Μπους φιλοδοξεί να το πετύχει, αφού αναμένεται να εμπλακούν στο σύνολό τους οι βαλκανικές χώρες. Και θα χρησιμοποιήσουν κυρίως το πλιάτσικο των Αλβανών και τη δήθεν πάταξη της τρομοκρατίας.

Ανατριχιάζει κανείς όταν ακούει διηγήσεις αμερικανών δημοσιογράφων, που έχουν επισκεφθεί, για παράδειγμα, τη Ρουμανία, στην οποία έχουν αποθηκεύσει όπλα μαζικής καταστροφής, παράλληλα με τα συμβατικά, που αν ποτέ ήθελε να χτυπήσει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν τις αποθήκες στις οποίες αυτά φυλάσσονται, θα μετέτρεπε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη, αλλά και τμήματα της Κεντρικής Ευρώπης, σε κόλαση, κυρίως από τα χημικά όπλα και τις συνέπειές της. Και δεν είναι τυχαίο ακόμη το γεγονός ότι οι Αμερικανοί «παίζουν» και με το χημικό οπλοστάσιο της Αλβανίας, που άφησε ο Εμβέρ Χότζα, και η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» έχει αναγάγει σε μείζον θέμα μ’ όλα αυτά τα τρομερά σενάρια, τα οποία μπορεί να υλοποιηθούν, όταν μας πληροφορεί μάλιστα, στις 12 Ιανουαρίου, ότι το 2006 θ’αρχίσει η διαδικασία καταστροφής του, με αμερικανική βοήθεια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ίδια ακριβώς κατάσταση από πλευράς αποθήκευσης τέτοιου εξοπλισμού παρατηρείται και στα γειτονικά Σκόπια, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία, με τους Αλβανούς πανέτοιμους να τα κάνουν όλα λίμπα. Η κρίση τοποθετείται, από τους γνωρίζοντες καταστάσεις και πράγματα, την άνοιξη του 2006, και το έναυσμα θα δοθεί από την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τους Αμερικανούς, ως ανεξαρτήτου κρατιδίου, κάτι που θα σηματοδοτήσει την επερχόμενη λαίλαπα. Σε πρώτη φάση λοιπόν, οι Αμερικανοί παίζουν με το χαρτί της δημιουργίας «Μεγάλης Αλβανίας», που θ’ αγγίξει τη φορά αυτήν την ελληνοαλβανική μεθόριο. Στη δεύτερη φάση και εφόσον κυλήσουν όλα όπως τα έχει προγραμματίσει ο Πολ Γούλφοβιτς, η ομάδα των νεοσυντηρητικών, τότε θα επιχειρηθεί και το χαρτί της δημιουργίας «Μεγάλης Βουλγαρίας», οπότε η κρίση διά των Σκοπίων θ’ακουμπήσει και την Ελλάδα, τη Μακεδονία, που οι Αμερικανοί στα απόρρητα έγγραφά τους και στους χάρτες τους την εμφανίζουν υπό «κατοχή». Δηλαδή μιλάνε ξεκάθαρα για «Κατεχόμενη Μακεδονία». Το σκηνικό αυτό διαμορφώνει η περίφημη «Συμφωνία της Οχρίδας», η οποία από τις 11 Νοεμβρίου 2004 τέθηκε σε ισχύ και δημιουργεί, αυτήν τη στιγμή, 16 αυτοκυβερνώμενα αλβανικά καντόνια, πολλά από τα οποία θα βρίσκονται σε θέση αναπνοής από την ελληνική μεθόριο. Απέναντι από τις λίμνες Πρέσπα και Δοϊράνη, την Ειδομένη μέχρι και την Κερκίνη, το τριεθνές σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σκοπίων.

Οι Αλβανοί αποθρασύνθηκαν και απαιτούν ακόμη περισσότερα, για αυτό και στις 8 Νοεμβρίου 2004 παραιτήθηκε ο σκοπιανός πρωθυπουργός. Και μόλις τις προάλλες, στη διάρκεια σεμιναρίου στο WILSON CENTER, ακούσαμε προσωπικά από πασίγνωστο Κοσοβάρο ότι θα πρέπει να γίνουν 186 καντόνια! Μας το είπε υπό μορφήν ναι μεν αστείου, αλλά καταδεικνύει τους απώτερους σκοπούς των Αλβανών της περιοχής. Αυτή την περίοδο οι Αλβανοί, σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ, την Αγγλία και το ΝΑΤΟ, εφαρμόζουν κατά γράμμα τη Συμφωνία της Οχρίδας, που δημιουργεί 16 αυτόνομα και αυτοκυβερνούμενα καντόνια. Οι Αλβανοί, την επομένη του δημοψηφίσματος, ζήτησαν περισσότερα, συγκεκριμένα 123, κάτι που ανάγκασε τον σκοπιανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ο οποίος φέρεται ειπών, ότι η συμφωνία αυτή διχοτομεί τα Σκόπια. Από εδώ και στο εξής η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των Αλβανών, των Αμερικανών, των Άγγλων και του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, αναμένονται ταραχές την άνοιξη, στον άξονα Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων μέχρι το ύψος της ελληνικής μεθορίου, όταν οι κοσοβάροι Αλβανοί πάρουν το πράσινο φως να προχωρήσουν σε ανεξαρτησία. Τέλος, εκείνο που επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες καταστάσεις και πράγματα είναι ότι, σε πρώτη φάση, θα επιχειρηθεί η δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» και στη συνέχεια ή και ταυτόχρονα, η δημιουργία μιας «μεγάλης Βουλγαρίας», πάνω ακριβώς στην ίδια πατέντα του Αδόλφου Χίτλερ, με τις προαναφερομένες και αποκαλούμενες «συμμαχικές» μας δυνάμεις να ταυτίζονται απόλυτα με δυο μέλη του χιτλερικού Άξονα στρέφονται ανοιχτά πλέον εναντίον δύο χωρών, Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβίας, που καταπολέμησαν τον χιτλερικό Άξονα.


Σχολιάστε εδώ