Η ανανέωση του Βασίλη…

Πληροφορούμαι πως η «απειλή ανανέωσης» δεν αφήνει ανέγγιχτο ούτε και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου Σωτήρη Καπετανόπουλο, ο οποίος συμπληρώνει αισίως 24 χρόνια στη θέση του προέδρου και θέλει να συνεχίσει.

Επίσης, ως «υπό αποστρατεία» φέρονται οι σύμβουλοι Κώστας Εγγλέζος, Θόδωρος Ασπασίδης και Γιάννης Ζουρνάς (συμπληρώνουν είκοσι χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου), καθώς και οι Λάκης Ιωαννίδης, Θόδωρος Ακριτίδης, Ματθαίος Τσούγκας και οι κ. Αηδονόπουλος και Αθανάσαρος.

Μαθαίνω, επίσης, πως δείγμα των επιλογών του δημάρχου θα φανεί στις αρχές του χρόνου με τον ορισμό αντιδημάρχων, όπου αναμένεται η «σφαγή των παλιών». Ως διασωθέντες εμφανίζονται μόνον οι «απαραίτητοι» Βαγγέλης Δημητρίου και Νίκος Ταχιάος, ενώ ως νέα πρόσωπα ακούγονται ο Βασίλης Γάκης και οι κ. Γυφτόπουλος, Γερογιάννης και Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τώρα το «νέο αίμα» που θα κληθεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, δίνοντας τόνους ανανέωσης, ακούγονται πολλά ονόματα. Ανάμεσά τους οι γόνοι γνωστών πολιτικών τζακιών της πόλης, καθώς και αρκετοί επίδοξοι βουλευτές που θέλουν να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός», να δοκιμάσουν την τύχη τους και να προλειάνουν το έδαφος για τη δυσκολότερη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Ως τέτοια νέα ονόματα ακούγονται:

= Οι γόνοι παλιών βουλευτών Δημήτρης Κούβελας, Ελίνα Σπηλιοπούλου και Κατερίνα Ζαχαράκη.

=Οι επίδοξοι «αυριανοί βουλευτές» Κώστας Μαργαρίτης (αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Κατάρτισης), Δημήτρης Τσάμης (πρόεδρος ΕΡΤ3) και Θέμης Καρτσιώτης (διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO).

= Τα κομματικά στελέχη Σάκης Παπαγεωργίου και Μηνάς Σαματζίδης.

= Οι δημοσιογράφοι Άγγελος Κολοκοτρώνης και Αντώνης Οραήλογλου.


Σχολιάστε εδώ