ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

Τυχερός ο Καραμανλής, τον διασώζει ο Γιώργος…

Άσχημα αρχίζουν να γίνονται τα πράγματα για την κυβέρνηση. Όσο και αν διαθέτει τον άσο που λέγεται Καραμανλής. Και ευτυχώς γι’ αυτόν, απέναντί του έχει τον Γιώργο Παπανδρέου και ένα ΠΑΣΟΚ με μια πολιτική και στρατηγική που δεν πείθουν, απόδειξη ότι δεν εισπράττουν την τεράστια δυσαρέσκεια που κάθε μέρα όλο και περισσότερο αυξάνεται!

Χαρακτηριστικά μάλιστα είναι τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που έγινε την εβδομάδα που πέρασε. Η κύρια διαπίστωση, που δείχνει και πόσο τυχερός είναι ο Καραμανλής, είναι ότι αν στη θέση του Γιώργου και του ΠΑΣΟΚ ήταν κάποιος άλλος και άλλο κόμμα, τότε θα προηγούνταν της Νέας Δημοκρατίας κατά 2,5 το λιγότερο μονάδες!

Πρόκειται για μήνυμα εντυπωσιακό, αλλά και απογοητευτικό για τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει χρεωθεί, δυστυχώς, όλες τις χειρότερες επιλογές που κόμμα θα μπορούσε να είχε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, ξεκινώντας από τις θέσεις στα εθνικά θέματα, θέσεις που κάνουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου να τρίζουν…

Σε απόγνωση οι βουλευτές της ΝΔ

Και συμβαίνουν αυτά σε μια περίοδο που είναι πολύ κακή για την κυβέρνηση. Το κλίμα απόγνωσης διαπιστώνεις με όποιον βουλευτή της ΝΔ και αν μιλήσεις. Γκρίνια και… δόξα τω Θεώ… Δεν πάει άλλο, κανένας δεν μας ρωτάει, κανένας δεν μας ενημερώνει, κανείς δεν μας προστατεύει, παίρνεις τηλέφωνο γενικό γραμματέα και δεν σου βγαίνει, για υπουργό ας μη γίνεται λόγος, ή για να σου λύσει πρόβλημα πρέπει να απειλήσεις. Αποτέλεσμα; Ηθικό πεσμένο και η μόνη διέξοδος για τον κάθε βουλευτή είναι να βρει πλάτες, κάποιον να τον στηρίζει και από εκεί και πέρα οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων γίνονται σε γεύματα και δείπνα…

Παροπλίσθηκαν οι «λοχαγοί»

Διαλυμένη είναι η ομάδα των «λοχαγών». Απογοητευμένοι από τα δρώμενα. Χωρίς κέφι για στήριξη του Καραμανλή. Αρκετά πικραμένος ο Σάββας Τσιτουρίδης, που ήταν η ψυχή των «λοχαγών». Απόντες από παντού. Πιστεύουν ότι ο Καραμανλής δεν τους προστάτευσε. Και έγιναν ο στόχος των άλλων. Κι όπως λένε, εμείς βάλαμε πλάτες για να εκλεγεί πρόεδρος ο Καραμανλής το ’97.

Θα βάλετε κανέναν στη φυλακή;

Ανάλογο είναι και το κλίμα που επικρατεί στη βάση, όπου δεν βάζουν σαν πρώτο, κυρίαρχο θέμα τον διορισμό των «γαλάζιων παιδιών» ή την προαγωγή των δικών τους. Ξέρετε τι ρωτούσαν περισσότερο τους βουλευτές τους; Αν θα πάει κανένας φυλακή από εκείνους που η ΝΔ και ο Καραμανλής κατήγγελλαν ως αντιπολίτευση.

Και αυτό το… αίτημα το συναντούν όλοι οι κυβερνώντες βουλευτές.
Ίσως πιστεύουν ότι με την παραπομπή κάποιων επωνύμων του ΠΑΣΟΚ θα μαζευτούν οι δικοί τους…


Σχολιάστε εδώ