Δες SAT

+ Για πρώτη φορά οι τηλεθεατές μέσω του τηλεχειριστηρίου τους θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων που βλέπουν στις διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας μια νέα υπηρεσία την οποία πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα η BSkyB. Η πρωτοβουλία αυτή έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον κλάδο διαφήμισης iTV, επιτρέποντας στους συνδρομητές της ψηφιακής δορυφορικής τηλεόρασης να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες άμεσα από τα διαφημιστικά σποτ των 30 δευτερολέπτων.

+ Τη διάθεση τηλεοπτικών υπηρεσιών υψηλής ευκρίνειας στην Ολλανδία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006, με αποκωδικοποιητή της Philips, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης στην Ευρώπη, η UPC. Η κίνηση αυτή βάζει την UPC στην πρωτοπόρο ομάδα ευρωπαϊκών εταιρειών που μεταφέρονται στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV) πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο θα μεταδοθεί σε HDTV.

+ Θα ξεπεράσει την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της British Sky Broadcasting το 2008 η Freeview, η υπηρεσία ελεύθερης ψηφιακής τηλεόρασης, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση της μεγαλύτερης πλατφόρμας ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα. Σύμφωνα με τη Zenith-Optimedia, τον αγοραστή ΜΜΕ, η επέκταση της Freeview έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες και οι ειδικοί των ΜΜΕ αυξάνουν τις προβλέψεις τους σχετικά με τη διείσδυση της υπηρεσίας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

+ Με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού Neelie Kroes, πρόκειται να συναντηθεί ο πρόεδρος της FA Premier League Richard Scudamore, εντός των δύο επόμενων εβδομάδων, σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής αντιμονοπωλιακών κατηγοριών σχετικά με τα σχέδια της Λίγκας για τη μετάδοση των παιχνιδιών από το 2007.


Σχολιάστε εδώ