Συνάντηση Καραμανλή – Έβερτ για «Ελεύθερο Τύπο»

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Καραμανλής δεν έδωσε απάντηση, το ζήτημα της εφημερίδας ωστόσο είναι βέβαιο ότι απασχολεί την κυβέρνηση και κυρίως το κόμμα της Ν.Δ. Η συζήτηση έγινε εν όψει των αποφάσεων που πρέπει να λάβει το Ίδρυμα για το μέλλον της εφημερίδας, καθότι οι διαβουλεύσεις των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο και όπως λένε οι πληροφορίες έχει καταγραφεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά κάνει λόγο για πραγματικό ενδιαφέρον και θεωρείται σίγουρο πως η τράπεζα θα προβεί σε διαβουλεύσεις με τον Θεόδωρο και τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, με την πλευρά Γιαννίκου κ.ά. Ο Δ. Ρίζος πάλι απαντά στις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει τον «Ελεύθερο Τύπο» πως αν δεν ξεκαθαριστεί η κατάσταση δεν παρεμβαίνει, όπως επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνει απολύσεις.

Το παιχνίδι, όπως είναι κατανοητό, παίζεται στους όρους της συμφωνίας που θα επιτευχθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Η οικονομική θέση του «Ελεύθερου Τύπου» είναι πολύ καλή, όπως λέγεται, και το θέμα είναι με ποιες προϋποθέσεις και από ποιους μπορεί να ακολουθηθεί πρόγραμμα ανάπτυξής της. Αυτό είναι και το σημείο καμπής που προκαλεί τριβές, καθώς εκφράζονται διαφορετικά συμφέροντα και επιλογές σε όλα τα επίπεδα είτε στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη είτε και στο Ίδρυμα Τύπου.


Σχολιάστε εδώ