Στη Βόρειο Ελλάδα δεν γίνονται τοξικολογικές εξετάσεις!

Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με επιστολή του από τον Δεκέμβριο ο ιατροδικαστής και αναπληρωτής καθηγητής Ματθαίος Τσούγκας, το εργαστήριο υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα τη μεγάλη πιθανότητα κακοδικίας ή αδυναμίας απονομής δικαιοσύνης, όχι λόγω αδυναμίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά λόγω της εμμονής του υπουργείου να μη στηρίζει οικονομικά τη λειτουργία αυτού του εργαστηρίου.

Από την επιστολή του βορειοελλαδίτη ιατροδικαστή προκύπτει ακόμη ότι σε 22 νομούς της Βόρειας Ελλάδας έχουν διακοπεί οι τοξικολογικές εξετάσεις σπλάχνων, δεν έχουν αναπτυχθεί νέες μέθοδοι εξετάσεων (DNA κ.λπ.), ενώ δεν γίνεται καμία εξέταση για πιθανή λήψη δηλητηρίου, αφού ούτε τα εργαστήρια στην Αθήνα δέχονται πλέον δείγματα για τέτοιου είδους εξετάσεις. Απευθυνόμενος στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο κ. Τσούγκας τονίζει ότι «όποιος από τη Βόρεια Ελλάδα θανατώσει κάποιον εχθρό του διά δηλητηριάσεως μένει ατιμώρητος γιατί απλούστατα δεν γίνονται πλέον εξετάσεις και δείγματα δεν λαμβάνουμε είτε, αν λάβουμε, δεν έχουμε πού να τα φυλάξουμε, αφού ούτε ψυγεία διαθέτουμε».

«Δεν θα αργήσει η ώρα -επισημαίνει προς τον εισαγγελέα ο ιατροδικαστής κ. Τσούγκας- που θα ξεσκεπαστεί κάποιο έγκλημα που δεν έγινε αντιληπτό λόγω αδυναμίας εξετάσεων ή θα ανακύψουν αμφιβολίες από κάποιους ενδιαφερόμενους περί των αιτίων του θανάτου του δικού τους ανθρώπου και θα βρεθούμε ως συνήθως κατηγορούμενοι αντί να βρεθούν οι διατελέσαντες υπουργοί που εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης με το να κάνουν οικονομία ελάχιστων χρημάτων».


Σχολιάστε εδώ