Πρώτο το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει τα τσοντοκάναλα του Χρηστίδη

Μόνο που το «ΠΑΡΟΝ» τούς είχε προλάβει ΟΛΟΥΣ για μια ακόμη φορά. Στο ένθετο περιοδικό του, «ΔΕΣ», με σειρά δημοσιευμάτων από τον Φεβρουάριο του 2004 -δηλαδή εδώ και ενάμιση χρόνο- είχε αποκαλύψει τις μεγάλες κομπίνες του κ. Χρηστίδη, εις βάρος χιλιάδων τηλεθεατών, αλλά και εκατοντάδων εργαζομένων στα κανάλια του, προκαλώντας τελικά την παρέμβαση του ΕΣΡ και του Εισαγγελέα…

Θα πρέπει να πούμε ότι τότε ΟΛΟΙ σιώπησαν. Και αυτό γιατί εκείνη την εποχή όλα τα κανάλια έκαναν εκτεταμένη χρήση του 090 και φαίνεται ότι άλλοι λίγο άλλοι πολύ εξαπατούσαν τους τηλεθεατές τους.

Διάβαζαν τότε όλοι στο «ΠΑΡΟΝ» και στο «ΔΕΣ» τις αποκαλύψεις για τα εγκλήματα του κ. Χρηστίδη και δεν μιλούσε κανείς… Κανείς δεν το θεωρούσε είδηση…

Με τόλμη το «ΠΑΡΟΝ» και το «ΔΕΣ» επί δύο μήνες αποκάλυπταν όλα τα κυκλώματα που θησαύριζαν εις βάρος των τηλεθεατών, βάζοντας και ροζ αποχρώσεις στα κόλπα…

Αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων δεν ήταν μόνο να παρέμβουν το ΕΣΡ και ο Εισαγγελέας, αλλά και να «θιγεί» ο κ. Χρηστίδης και να καταθέσει αγωγή μέσω του καναλιού όπου ήταν εγκέφαλος της υπόθεσης, του BEST NEWS, το οποίο λίγο αργότερα μετονομάστηκε σε ΟRION…

Σε μια στιγμή δηλαδή που η υπόθεση είχε παραπεμφθεί από το ΕΣΡ στον Εισαγγελέα, ο κ. Χρηστίδης μάς ζητούσε 300.000 ευρώ, δηλαδή 100.000.000 δραχμές, επειδή όπως έλεγε, του «προσβάλαμε την τιμή και την υπόληψη»…

Ήταν συγκλονιστικές και πολυάριθμες οι καταγγελίες που είχαμε στα τέλη του 2003 από τηλεθεατές της Βορείου Ελλάδος που εξαπατήθηκαν από τα περίφημα 090, με διάφορα τηλεπαιγνίδια ή με διάφορα ερωτικού χαρακτήρα μηνύματα.

Το ίδιο συγκλονιστικές αλλά ανώνυμες ήταν και οι καταγγελίες από εργαζόμενους, οι οποίοι όχι μόνο δούλευαν κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς, αλλά είχαν καταστεί και συνένοχοι, αφού υπό το βάρος απειλών και εκβιασμών συμμετείχαν στο παιγνίδι εξαπάτησης των τηλεθεατών, την ίδια στιγμή που κάποιοι θησαύριζαν.

Το πρώτο δημοσίευμα στο «ΔΕΣ» έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2004 με τον τίτλο «Το μεγάλο κόλπο με τα 090», στο οποίο καταγγείλαμε ότι «οι ιδιοκτήτες πολλών, ταυτόχρονα, τηλεοπτικών σταθμών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν δημιουργήσει, εκμεταλλευόμενοι τα 090, εικονικά τηλεπαιγνίδια, με παίκτες… ʼʼμαϊμούʼʼ.

Οι εργαζόμενοι των καναλιών υποδύονται τους κερδισμένους θεατές και οι τσέπες των επιτηδείων αλλά και του ΟΤΕ, που έχει συμμετοχή στα κέρδη, γεμίζουν λεφτά.

Εκτιμάται πως οι ιδιοκτήτες των σταθμών, που έχουν και τις σχετικές εταιρείες τηλεηχοπληροφόρησης, εισπράττουν τον μήνα περίπου 300.000 ευρώ, έχοντας ανοίξει τη σχετική φάμπρικα από το 1998!»

Καλούσαμε τότε, μέσα από τις στήλες του «ΔΕΣ», να παρέμβει ο Εισαγγελέας, καθώς και τον ΟΤΕ, που σιωπούσε, να δώσει εξηγήσεις.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ ο θόρυβος συνεχιζόταν φθάνει και στο «ΔΕΣ» μια ανώνυμη επιστολή, η οποία μετά από διασταύρωση και το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται αυτούσια στις 29 Φεβρουαρίου 2004 και ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ και πάλι στο «ΔΕΣ», «Έτσι ληστεύουν τους τηλεθεατές με την απάτη των 090». Ο ανώνυμος επιστολογράφος μας ήταν ένας εργαζόμενος στις επιχειρήσεις αυτές, ο οποίος με στοιχεία αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό πώς ακριβώς γινόταν η κομπίνα. Αναφέρονται στην επιστολή όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Βορείου Ελλάδος που «παίζουν» στην κομπίνα και πώς στήνεται αυτή, καθώς και λεπτομέρειες για τη δράση του κ. Χ. (έτσι αναφέρεται στην επιστολή ο κ. Χρηστίδης) και πώς προσπαθεί να ελέγξει πλήρως το σύστημα.

Αναφέρονται ακόμη δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια και ΕΣΡ για προβολή πορνό (τα λεγόμενα τσοντοκάναλα), ενώ ο ανώνυμος επιστολογράφος μας δικαιολογείται για την ανωνυμία του σημειώνοντας ότι «δεν αναφέρω τα στοιχεία μου γιατί έχω δει τι έχουν πάθει όσοι από την εταιρεία αυτή έχουν μιλήσει προς τα έξω για το τι συμβαίνει σε αυτά τα τηλεπαιγνίδια (τηλεφωνικές απειλές, χαράκωμα αυτοκινήτων, αλβανοί μπράβοι κ.λπ.)».

Οι συγκλονιστικές αυτές αποκαλύψεις και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας προκάλεσαν τελικά την παρέμβαση του ΕΣΡ.

Έτσι και πάλι στο «ΔΕΣ» (7 Μαρτίου 2004) με τον τίτλο «Ανοίγει το ΕΣΡ τον φάκελο της απάτης με τα 090 και τα στημένα παιγνίδια στην TV», διαβάζουμε την παρέμβαση του ΕΣΡ, η οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έγινε κάτω από το βάρος των αποκαλύψεών μας, μία ακριβώς εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αυτό διαβάζουμε ότι το ΕΣΡ προχώρησε σε δύο κινήσεις.

Η πρώτη ήταν να ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να κλείσει τους σταθμούς στη Θεσσαλονίκη που δεν χρησιμοποιούν λογότυπο ή έχουν αλλάξει ονομασία, μεταξύ των οποίων ήταν και ο περίφημος ORION (στην εκδήλωση του οποίου πήγε τώρα ο κ. Ρεγκούζας), που τότε ήταν γνωστός και ως πρώην BEST, με βεβαρημένο μάλλον παρελθόν.

Η δεύτερη κίνηση του ΕΣΡ ήταν να στείλει ειδική επιστολή (με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2004) προς 20 σταθμούς της Αττικής και 9 της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποστείλουν εντός 10 ημερών το πλήρες κείμενο των συμβάσεων που είχαν με εταιρείες τηλεηχοπληροφόρησης, καθώς και όλα τα στοιχεία που αφορούσαν εκπομπές από τις οποίες μοίραζαν δώρα μέσω τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης και επίσης τα πλήρη στοιχεία των προσώπων που συμμετείχαν στις εκπομπές αυτές.

Αν ανατρέξει κανείς στον κατάλογο των τηλεοπτικών σταθμών στους οποίους απευθύνεται αυτή η επιστολή του ΕΣΡ και από τους οποίους ζητούνται στοιχεία, τότε προφανώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τη σιωπή των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, όταν τότε το «ΠΑΡΟΝ» και το «ΔΕΣ» αποκάλυπταν τη μεγάλη απάτη των 090 και τον ρόλο του κ. Χρηστίδη. Μέσα στον κατάλογο αυτόν ήταν ΟΛΑ τα τηλεοπτικά κανάλια (μικρά και μεγάλα που δραστηριοποιούνται στην Αττική και ορισμένα σε εθνικής εμβέλειας (Mega, Antenna, Star, Alpha, Alter, Polis, Extra κ.λπ.)…

Λίγες μέρες αργότερα, στο επόμενο φύλλο μας (11 Απριλίου 2004), τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν από το «ΠΑΡΟΝ»… «Ο τηλεοπτικός κουλοχέρης ληστεύει χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα», γράφαμε και αποκαλύπταμε ότι τις άδειες στα κανάλια αυτά τις δίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης και ότι ο ΟΤΕ εισπράττει το 50% των εσόδων από τη ληστεία αυτή.

Παράλληλα στα γραφεία της εφημερίδας μας έφθασε αγωγή από ένα από τα κανάλια που κουμαντάρει ο περίφημος κ. Χ. (όπως ακριβώς έγραφε και ο ανώνυμος επιστολογράφος μας) και μας ζητούσε 300.000 ευρώ για… ηθική βλάβη από τις αποκαλύψεις μας…

Τώρα ο κ. Χ. έγινε διάσημος και επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις… Χρήσιμο θα είναι να μάθουμε πού βρίσκονται όλες αυτές οι υποθέσεις… Η όλη ιστορία δεν φαίνεται να έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις, αλλά και παραδικαστικές.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δίκτυο και ο ρόλος Χρηστίδη με τα τσοντοκάναλα


Σχολιάστε εδώ