Ο Κώστας Λαλιώτης υποψήφιος για δήμαρχος Αθήνας!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ενδεχόμενη υποψηφιότητα Λαλιώτη για τον πρώτο δήμο της χώρας συζητήθηκε στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου πρόσφατα. Και συζητήθηκε ως το «ισχυρό χαρτί» ή ο «άσος» που μπορεί να πέσει από το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο πολιτικό-επικοινωνιακό παιχνίδι που ασφαλώς θα αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους και την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά.

Πολύ περισσότερο, όπως τονίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο Γιώργος αποφασίσει να δώσει έντονα πολιτικό χρώμα στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και καλέσει πρωτοκλασάτα στελέχη να στρατευτούν για τους δήμους Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Πειραιά, τότε ο Κ. Λαλιώτης θα ήταν η ιδανική υποψηφιότητα για την Αθήνα.

Και θα είναι, πάντα κατά τους ίδιους συνεργάτες του Γιώργου, ο καλύτερος ίσως τρόπος επιστροφής του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην ενεργό κομματική ζωή, από την οποία οικειοθελώς απέχει μετά την άθλια μεθόδευση αποπομπής του από τη θέση του γραμματέα του κόμματος από τον Κ. Σημίτη.

Στις σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει επισημαίνεται ότι ο Κ. Λαλιώτης μπορεί να συσπειρώσει τη βάση του ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο. Και, επιπλέον, επειδή έχει συμπάθειες και πρόσβαση στον χώρο της Αριστεράς, αυτό θα αποδειχτεί πολύτιμο, αν η εκλογή δημάρχου κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Επαναλαμβάνουμε, τα παραπάνω αποτελούν έως τώρα συζητήσεις και ζυμώσεις στο επιτελείο των στενών συνεργατών του Γ. Παπανδρέου και μεταξύ των διαφόρων εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων που αναζητούνται και συζητούνται. Και δεν είναι βέβαια γνωστό τι θα απαντήσει ο ίδιος ο Κ. Λαλιώτης, εφόσον δεχτεί τέτοια πρόταση, για την οποία, εξ όσων γνωρίζουμε, έχει γίνει μόνο κάποια βολιδοσκόπηση μέχρι τώρα…


Σχολιάστε εδώ