Λεφτά με… Cut

Ο λόγος, βέβαια, για την εκπομπή της Άννας Δρούζα. Ο ισολογισμός της εταιρείας της, «Άννα Δρούζα Μπορώ», στην πρώτη της χρήση είχε μηδαμινές ζημιές 1.371 ευρώ, με ικανοποιητικό όμως τζίρο 235.343 ευρώ.

Η υπόθεση των εξωτερικών παραγωγών φουντώνει ξανά στην ΕΡΤ, διότι φαίνεται πως οι εκπομπές που στα ιδιωτικά κανάλια ήταν εσωτερικές παραγωγές ανακαλύπτουν τη γοητεία των εξωτερικών παραγωγών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελ. Τύπου», η ΕΡΤ υπέγραψε «μεμιάς 130 επεισόδια στην εβδομαδιαία εκπομπή ”Yγεία για όλους”, που γυρίζεται στη γνωστή εταιρεία». Ταυτόχρονα η Cut Production ανέλαβε τη συμπαραγωγή της εκπομπής της Δήμητρας Παπαδοπούλου, έναντι 35.000 ευρώ το επεισόδιο, ενώ πάντοτε σύμφωνα με τον «Ελ. Τύπο», η ηθοποιός λαμβάνει «από τον Iούνιο έως και τον Oκτώβριο το ποσό των 15.000 ευρώ μηνιαίως ως ”σύμβουλος προγράμματος”».

Ποιοι είναι, όμως, στην Cut Production; Πρόκειται για την εταιρεία της οποίας πρόσωπα εμφανίζονται και στο ΔΣ της See Media (νυν ADD Production). Αρχικά στο ΔΣ της συμμετείχαν οι Γ. Χουλιάρας και Τ. Τέλλογλου. Σήμερα στην Cut Production, με κέρδη 211.629 ευρώ και τζίρο 2.423.512 ευρώ στην πρώτη υπερδωδεκάμηνη χρήση, συμμετέχουν οι Σ. Μπούρος, Βασιλική Λάσκαρη, Δ. Πενθερουδάκη, Όλγα Αρβανιτά και Μ. Γεωργακοπούλου. Για το κόστος των προγραμμάτων της ΕΡΤ ρωτήθηκε στο μπρίφινγκ ο Θ. Ρουσόπουλος, αν γνωρίζει «ότι η εκπομπή του κ. Σ. Παπαδόπουλου στην κρατική τηλεόραση κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως» και «ότι υπάρχουν περίπου 55 κρατικοδίαιτοι σύμβουλοι στην ΕΡΤ, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, αμείβονται με 7.000 ευρώ». Ο Θ. Ρουσόπουλος απάντησε πως «η ΕΡΤ οφείλει να λειτουργήσει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να έχει καλύτερο ποιοτικά πρόγραμμα, να έχει καλύτερη ενημέρωση για τους έλληνες πολίτες, αφού όλοι οι έλληνες πολίτες την πληρώνουν».


Σχολιάστε εδώ