Κρύβουν την αλήθεια στην ΕΚΟ!

Ισχυρίζεται ο κ. διευθύνων σύμβουλος ότι: “σε ουδεμία παράνομη ενέργεια προέβη αναφορικά με ακύρωση διαγωνισμού ναύλωσης τάνκερ… αλλά αντίθετα ενήργησε απόλυτα νόμιμα και κήρυξε άγονο τον σχετικό διαγωνισμό, εφόσον ουδείς των συμμετεχόντων πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού”.

Μα τότε, κύριε Παπαδόπουλε, αφού δεν πληρούσαν τους όρους οι δύο συμμετασχόντες στον διαγωνισμό, για ποιον λόγο δώσατε τη μεταφορά στον έναν από τους δύο συμμετασχόντες (Κονδύλης), στοιχείο το οποίο αποκρύπτεται εσκεμμένα, γιατί αυτό οδηγεί απευθείας στον Εισαγγελέα. Κι όχι μόνο δώσατε τη μεταφορά στον πλειοδότη, του οποίου η προσφορά ήταν εκτός προδιαγραφών (προφανώς προς… επιβράβευση…), αλλά και σε τιμή κατά ένα ευρώ τον τόνο ακριβότερη από την ήδη ακριβή τιμή που προσέφερε στον διαγωνισμό! Αν αυτό εσείς το ονομάζετε διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας, τότε πολλοί θα ήθελαν να είχαν την τύχη του μεταφορέα!

Το λιγότερο που θα έπρεπε να είχατε κάνει ήταν να κάνετε διαπραγματεύσεις και πάνω στο τραπέζι να επιλεγεί εκείνος που θα έδινε τη μικρότερη τιμή. Έτσι πραγματικά θα διασφαλίζατε τα συμφέροντα της ΕΚΟ, που σας εμπιστεύθηκε η πολιτεία να διοικήσετε…

Κι αν δεν είναι αυτή η αλήθεια, ας δώσετε όλα τα στοιχεία (τιμές κ.λπ.) στη δημοσιότητα. Όπως επίσης και γιατί, από τη στιγμή που ο διαγωνισμός κηρύχθηκε ασύμφορος, δεν προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός; Γιατί θα κινδυνέψει να χάσει ο ευνοούμενος πλειοδότης τη δουλειά;

Μας κάνει όμως εντύπωση και κάτι άλλο. Με… ικανοποίηση, λέει ότι αποδέχθηκε την αποχώρηση ενός πρατηρίου στη Νάξο! Για ποιον λόγο; Μήπως επειδή έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση στο νησί; Κι αυτό ήταν χάριν της προστασίας των συμφερόντων της εταιρείας. Και βέβαια δεν ήταν το μοναδικό πρατήριο εν λειτουργία που αποχώρησε. Έφυγε και το πρατήριο του κ. Σκουλάτου, ο οποίος για να αποφύγει δικαστικές περιπέτειες το έκλεισε για λίγο και μετά το ξανάνοιξε με σήματα SHELL.

Τέλος ο κύριος διευθύνων ισχυρίζεται ότι κανένα στέλεχος της εταιρείας δεν έχει αγοράσει ακίνητο στη Νάξο. Προφανώς εννοεί ότι το οικόπεδο στο οποίο ο διευθυντής της ΕΚΟ χτίζει τη μεζονέτα στον Άγιο Προκόπιο στη Νάξο τού το ΧΑΡΙΣΑΝ, οπότε θα ξέρει και ποιος είναι ο δωρητής. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, αλλά φαίνεται ότι εκεί στην ΕΚΟ δεν παίρνουν χαμπάρι… Τουλάχιστον ο κ. Σιούφας, που σίγουρα ακούει, θα πάρει το φραγγέλιο;

Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή που μας έστειλε ο κ. Παπαδόπουλος, η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,
Εν σχέσει με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας στο φύλλο της 2.10.2005 περί ʽʽτης ακρίβειας των τιμών των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίουʼʼ σάς γνωρίζουμε τα εξής προς αποκατάσταση της αληθείας και παρακαλούμε για δημοσίευση της παρούσης κατά νόμο προς προάσπιση των συμφερόντων και του καλού ονόματος της εταιρείας μας και των στελεχών της:

Η εταιρεία μας σε ουδεμία παράνομη ενέργεια προέβη αναφορικά με ακύρωση διαγωνισμού ναύλωσης τάνκερ για μεταφορά καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου τον Δεκέμβριο 2002, αλλά αντίθετα ενήργησε απόλυτα νόμιμα και κήρυξε άγονο τον σχετικό διαγωνισμό, εφόσον ουδείς των συμμετασχόντων πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού. Είναι σαφές ότι η ενέργεια αυτή της εταιρείας και η κατόπιν τούτου συνέχιση της μεταφοράς των καυσίμων από τον ίδιο μέχρι τότε μεταφορέα αποσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο στη διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων της εταιρείας και στην κάλυψη των νομίμων και συμβατικών της υποχρεώσεων για έγκαιρο και αδιάλειπτο εφοδιασμό με καύσιμα της ευαίσθητης περιοχής των νησιών του Αιγαίου.

Η όλη διενεργούμενη σήμερα δικαστική έρευνα βασίστηκε σε αβάσιμα δημοσιεύματα στην εφημερίδα ʽʽΑΠΟΦΑΣΗʼʼ, προφανώς προερχόμενα από ʽʽπληροφορίεςʼʼ ανταγωνιζομένων στο λιμάνι του Πειραιά συμφερόντων, τα οποία κατέφυγαν στη γνωστή μέθοδο της συκοφάντησης και των αβασίμων καταγγελιών. Η περάτωση της δικαστικής έρευνας θα αποδείξει πανηγυρικά το από πάσης πλευράς νόμιμο των ενεργειών της διοίκησης της εταιρείας.

Όσον αφορά για τα αποτελέσματα που απαριθμείτε στο άρθρο σας, λάβετε υπόψη σας, για το πρώτο, ότι ο ναύλος που επετεύχθη ήταν χαμηλότερος του αιτουμένου και μετά σχετική εντολή του ΔΣ προς τον διευθύνοντα σύμβουλο, για το δεύτερο, ότι η εταιρεία κανένα πρατήριο εν λειτουργία δεν έχει απωλέσει πρόσφατα, το μόνο δε που με ικανοποίηση απεδέχθη την αποχώρησή του από το δίκτυό της ήταν ένα πρώην πρατήριο ΕΛΔΑ το έτος 2004 στη Νάξο, για δε το τρίτο και τελευταίο, ότι κανένα στέλεχος της εταιρείας δεν αγόρασε ακίνητο στη Νάξο από μεταφορέα.

Είναι απορίας άξιο πώς συνεχίζεται με τόση επιμονή η προσπάθεια δυσφήμησης της εταιρείας και των στελεχών της, όταν αποδεδειγμένα εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να επιδείξει η εταιρεία στην προσπάθειά της ανελλιπούς εφοδιασμού της ευαίσθητης περιοχής του Αιγαίου με καύσιμα, κάτω από δύσκολες πραγματιές πολλές φορές συνθήκες, παρουσιάζοντας αυξημένες κάθε χρόνο πωλήσεις στην περιοχή. Είναι δε γνωστό, εξάλλου, ότι μόνη η εταιρεία μας, επιδεικνύοντας και κοινωνική ευθύνη επί του προκειμένου, φροντίζει να καλύπτει κάθε γωνιά του Αιγαίου που δύσκολα θα κάλυπτε ο ανταγωνισμός ή σε απαγορευτικές τιμές πώλησης.

Με εκτίμηση
Σταύρος Παπαδόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος»

Σημ. «ΠΑΡΟΝ»: Φυσικά τα περί δυσφήμησης της εταιρείας και των στελεχών της τα επιστρέφουμε στον ουσιαστικό παραλήπτη τους, τον κ. διευθύνοντα σύμβουλο, από τις επιλογές του οποίου ζημιώθηκε η ΕΚΟ και κάποιοι έγιναν πλούσιοι.


Σχολιάστε εδώ