Επικαιρότητα

Τώρα τα περισσότερα θύματα βρίσκονται ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό. Και αυτό είναι που δημιουργεί σκεπτικισμό μεταξύ αυτών που δεν «καταπίνουν» εύκολα την προπαγάνδα. Βέβαια αυτοί είναι οι ελάχιστοι που ξέρουν να διακρίνουν. Προ ημερών το BBC έφερε στη δημοσιότητα ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Στη Βασόρα στις 19 Σεπτεμβρίου δύο βρετανοί στρατιώτες, μέλη των «επίλεκτων» δυνάμεων (κατοχής) ντυμένοι με αραβικές ενδυμασίες και περούκες επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο «Τογιότα» και οι άντρες της ιρακινής αστυνομίας (σύμμαχοι των δυνάμεων κατοχής) τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, προφανώς επειδή τους εξέλαβαν για Άραβες και συνεπώς ύποπτους. Οι βρετανοί στρατιώτες του «Τογιότα» αντί να σταματήσουν άνοιξαν πυρ εναντίον των συμμάχων τους ιρακινών αστυνομικών, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλον έναν. Τελικά συνελήφθησαν από τους ιρακινούς αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στη φυλακή, πάντα θεωρούμενοι ως Άραβες. Στη συνέχεια, ολόκληρη η βρετανική στρατιωτική δύναμη που είναι στη Βασόρα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των φυλακών στις οποίες κρατούνταν οι Βρετανοί με τανκς και ελικόπτερα για να απελευθερώσει τους δικούς της. Αυτά ανακοίνωσε η κατοχική διοίκηση της Βασόρας, κατά το BBC. Το πρακτορείο Ρόιτερ έστειλε φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται το Τογιότα των Βρετανών γεμάτο όπλα και εκρηκτικά! Και ο Φατάχ αλ Σαΐχ, μέλος της ιρακινής εθνοσυνέλευσης, δήλωσε στο «Αλ Τζαζίρα» ότι το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο και προοριζόταν να εκραγεί στο κέντρο της Βασόρας στη λαϊκή αγορά! Το περιστατικό αυτό «θάφτηκε» από όλα τα ΜΜΕ και ο Μπλερ και οι σύντροφοί του δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Μόνον η «Ουάσινγκτον Ποστ» ασχολήθηκε. Όλοι οι άλλοι το αγνόησαν! Σοβαρότατα είναι τα ερωτήματα για το πόσο «καθαρή» είναι η αντιτρομοκρατική δράση του αμερικανοβρετανικού συνασπισμού και θολό είναι το τοπίο στο πού αποβλέπει ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν οι Μπους και Μπλερ.

2 Οι Βρετανοί βέβαια έχουν πολλές σκοτεινές σελίδες από τη «μαύρη τεχνική» της εγκληματικής προβοκάτσιας. Είναι αυτή που εδώ και πολλά χρόνια την έχουν συστηματοποιήσει και την εφαρμόζουν όπου τους εξυπηρετεί! Και γιατί να μην την εφαρμόσουν στο Ιράκ; Βολεύει τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα κατοχής να γίνονται τρομοκρατικές ενέργειες από τον Λάντεν και τους αντάρτες οπαδούς του Σαντάμ και μάλιστα με θύματα αθώους πολίτες και γυναικόπαιδα. Οι Βρετανοί δεν είναι πρωτάρηδες στις προβοκάτσιες. Όμως τώρα άρχισαν να έχουν λαμπρές επιδόσεις και οι Αμερικανοί. Σε μεγάλη κλίμακα οι Βρετανοί χρησιμοποίησαν τις προβοκάτσιες εις βάρος του IRA. Το 2003 αποκαλύφθηκε ότι ένα ηγετικό στέλεχος του IRA που δρούσε με το ψευδώνυμο «Stakeknife» ήταν πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και μέχρι τον Δεκέμβριο πραγματοποιούσε δολοφονίες, που χρεώνονταν στον IRA. Τον Αύγουστο του 1998 έγινε «τρομοκρατική» επίθεση στο Ομάχ της Βόρειας Ιρλανδίας με θύματα 29 άμαχους. Αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι το βασικό μέλος που συμμετείχε στην «τρομοκρατική ομάδα» ήταν πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι Αμερικανοί έχουν άλλη μεθοδολογία. Προκαλούν τους τρομοκράτες με συνδυασμένες μυστικές δραστηριότητες της CIA και του στρατού, οι τρομοκράτες «τσιμπάνε» και οργανώνουν αντίδραση και τότε «νόμιμα» πλέον απαντάει ο αμερικανικός στρατός με κεραυνοβόλες απαντητικές επιχειρήσεις. Για την οργάνωση αυτών των ενεργειών στο Πεντάγωνο λειτουργεί ολόκληρη υπηρεσία με τον αθώο τίτλο Επιστημονικό Αμυντικό Συμβούλιο, που συγκροτεί Ομάδες Ενεργητικών Προληπτικών Επιχειρήσεων, όπως απεκάλυψε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Λος Άντζελες Τάιμς» (φύλλο της 27-10-2002).

Βέβαια τα παραδείγματα που αναφέραμε παραπάνω δεν σημαίνουν ότι όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι έργο των βρετανικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Υπάρχουν και γνήσιες τρομοκρατικές ενέργειες από φανατικούς ισλαμιστές ή από αυτούς που αγωνίζονται για τα δίκαια της πατρίδας τους. Και φυσικά οι τελευταίοι αυτοί είναι «τρομοκράτες εξ ανάγκης» και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οργανώνουν επιθέσεις εναντίον αμάχων συμπατριωτών τους. Θα αργήσουμε πολύ να μάθουμε την πραγματική ιστορία των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Και εδώ είναι αρκετά θολό το τοπίο!


Σχολιάστε εδώ