επί του πιεστηρίου

Ο οποίος βέβαια έκανε τόσο πολλές γκάφες, σε τόσο λίγο χρόνο, που διεκδικεί την εγγραφή του στο βιβλίο Γκίνες.

Επιτέλους κάτι το οποίο κινείται στον χώρο των επενδύσεων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρ. Φώλιας έχει σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο, που προβλέπει τη σύσταση υφυπουργείου Επενδύσεων ή υφυπουργείου παρά τω Πρωθυπουργώ, όπου ο επενδυτής θα υποβάλλει τον φάκελο με την πρότασή του και από κει και πέρα οι υπηρεσίες θα πρέπει εντός προθεσμίας δύο μηνών να έχουν εγκρίνει ή όχι την πρόταση, εκδίδοντας και όλες τις απαραίτητες άδειες.

Στα πλαίσια του περιορισμού της σπατάλης που έκαναν διοικητές δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, κόπηκαν οι πιστωτικές κάρτες! Ήταν καιρός και βέβαια θα πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα. Αρκετός είναι ο μισθός που παίρνουν οι κύριοι.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Αυτό θυμίζει η σιωπή της ηγεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην επιστολή που έστειλε τον περασμένο Μάιο ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπουργός Νίκος Θέμελης, ζητώντας να διερευνηθεί αν αληθεύει ότι για την έγκριση σύμβασης του Δημοσίου «η ταρίφα από τους συνέδρους είναι 3% επί του συνολικού κόστους»! Ποιο είναι το συμπέρασμα της… σιωπής; Ότι κανένας δεν τολμά να ταράξει τα νερά…

«Η Ελλάδα ξεφεύγει οριστικά από το φοβικό σύνδρομο που στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους βουλευτές του την περασμένη Δευτέρα… Να το δούμε και να μην το… πιστέψουμε. Γιατί αυτά τα φοβικά σύνδρομα πλήρωσαν τη Δευτέρα η Ελλάδα και η Κύπρος. Και καταλαβαίνουμε απόλυτα την ανάγκη που αισθάνεται ο κ. Καραμανλής να δώσει αυτήν τη δημόσια διαβεβαίωση. Γιατί αυτό είναι, όπως έχει επανειλημμένα γραφτεί, ακόμη και στην «Καθημερινή», η αχίλλειος πτέρνα του. Όπως ήταν δυστυχώς και επί των κυβερνήσεων Σημίτη, με τον Γιώργο Παπανδρέου υπουργό Εξωτερικών. Το στίγμα των Υμίων και η παράδοση του Οτσαλάν θα βαραίνουν για πάντα την Ελλάδα.

Στη δεκαετία του ’80 είχαμε τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, που κατέληξαν προβληματικές, τις οποίες κληρονόμησε ο Ανδρέας Παπανδρέου από την τότε κυβέρνηση του θείου του σημερινού πρωθυπουργού. Και εξελίχθηκαν σε βραχνά για την πρώτη (και άπειρη) κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ένας Καραμανλής κληρονόμησε από τον διάδοχο του Ανδρέα, τον Σημίτη, υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έτσι, ως απόδειξη της ισχυρής οικονομίας που έφτιαξε, γύρω στις 650.000 οικογένειες διαθέτουν το 30% του εισοδήματός τους για να πληρώνουν δόσεις δανείων και καρτών (!), που έχουν γίνει πλέον ο νέος τρόπος ζωής, που νομίζεις ότι έχεις λεφτά στην τσέπη, αλλά αυτό είναι η μεγάλη παγίδα.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις παραγόντων της ελληνικής κυβέρνησης και στελεχών της Ολυμπιακής με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το ύψος του προστίμου που έχει καταλογιστεί στον εθνικό αερομεταφορέα και η οποία ανέρχεται, όπως είναι γνωστό, στα 40.000.000 ευρώ. Από τις διαπραγματεύσεις προκύπτει ότι το ποσό αυτό μπορεί να περιοριστεί μεταξύ 15 και 18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, μπορεί να το αναλάβει ο καθολικός διάδοχος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που θα είναι μια νέα Ολυμπιακή. Σε περίπτωση που υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, τότε εκτιμάται ότι το ποσό αυτό μπορεί να το αναλάβει και ο υποψήφιος αγοραστής. Ανεξάρτητα πάντως από την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση φαίνεται να μένει σταθερά προσανατολισμένη προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, η οποία θα εξασφαλίζει τους εργαζόμενους (διατήρηση του προσωπικού σε έναν φυσιολογικό αριθμό), εξυγίανση και πώληση ορισμένων τομέων οι οποίοι προσφέρονται για πώληση.

Κλειστές πόρτες βρίσκουν οι ανακριτές που έχουν αναλάβει τον φάκελο της κάθαρσης στη Δικαιοσύνη από τους επίορκους δικαστές. Κάποιος μάλιστα από τους ανακριτές, σε έξαλλη κατάσταση, ακούστηκε να λέει:
– Θα τα βροντήξω και θα δώσω συνέντευξη!
Να δώσεις, να δώσεις, για να μάθει ο λαός ποιοι εμποδίζουν τη μάχη κατά της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη.

· Ό,τι θέλει ο Λαμπράκης. Και μη μας πει κανείς κυβερνητικός ότι δεν είναι έτσι. Γιατί θα απαντήσουμε ότι πρόσφατα ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης
έδωσε 4.000.000 ευρώ ως επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής!


Σχολιάστε εδώ