Αιφνιδίασε τον Αλογοσκούφη ο Αλμούνια!

Ο πρωθυπουργός επέλεξε έναν νεαρό βουλευτή του από την Ηγουμενίτσα, συμπατριώτη του Αλέκου Παπαδόπουλου, τον Αντώνη Μπέζα, σεμνό, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε μακριά από τα φώτα της… λάμψης!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, άλλες αλλαγές δεν θα πρέπει να αναμένονται και είναι φυσικό, αφού βρίσκεται σε εκκρεμότητα η σύνταξη του προϋπολογισμού

Ανασχηματισμός και πιθανόν δομικός υπολογίζεται ότι θα γίνει, εκτός βέβαια απροόπτου, και με δεδομένο ότι ο κ. Καραμανλής είναι απρόβλεπτος, τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, εν όψει δηλαδή των δημοτικών εκλογών.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός

Ο Αντώνης Μπέζας γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1963 στην Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας, είναι έγγαμος με την Αθηνά Καρβούνη, είναι πολιτικός μηχανικός και μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτών Φοιτητών Αθήνας (1983-1985). Το διάστημα 1987-1988 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας.

Το 1990 έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1991 διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα, ενώ εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στον δήμο Ηγουμενίτσας με αντικείμενο την επίβλεψη των μεγάλων έργων της περιοχής.

Δυσάρεστη έκπληξη

Η μεγάλη απογοήτευση ήταν για τον «τσάρο της οικονομίας» ο Επίτροπος της ΕΕ… σοσιαλιστής (σκέψου να ήταν και νεοφιλελεύθερος) κ. Αλμούνια, που μας ήρθε με πολλά χαμόγελα.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης πίστευε ότι το πρόγραμμα που είχε υποβάλει στο πλαίσιο του προσχέδιου του προϋπολογισμού του 2006 και κυρίως η τιτλοποίηση των εσόδων, θα επικυρωνόταν από την Επιτροπή. Αυτό άλλωστε είχε διαβεβαιώσει και τον πρωθυπουργό.

Η απόρριψη αυτή ήταν για τον ίδιο τον υπουργό μια αρνητική έκπληξη που δεν περίμενε.

Τώρα βέβαια έρχονται τα δύσκολα. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν ανοίγματα ύψους 1% του ΑΕΠ, κάπου δύο δισ. ευρώ!

Συνάδελφοι του υπουργού, αλλά και ο υπεύθυνος της σύνταξης του προϋπολογισμού Πέτρος Δούκας, πιστεύουν ότι μπορεί να εξοικονομηθεί αυτό το ποσό, χωρίς να επιβληθούν νέοι φόροι και βασικά να υπάρξει κατάρρευση.

Και αυτό το μήνυμα, λέει ο κ. Δούκας, θα πρέπει να περάσει πρωτίστως στους βουλευτές της ΝΔ που αγωνιούν.

Έτοιμο το νέο σχέδιο για τον «βασικό μέτοχο»

Εξάλλου σε συνεργασία που είχαν χθες αργά το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος με τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο, οριστικοποιήθηκε η τελική διατύπωση της νέας πρότασης για τον «βασικό μέτοχο» που θα σταλεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλο παρά οι «νταβατζήδες» πρέπει να εφησυχάζουν, ενώ είναι σίγουρο ότι με τον νέο «βασικό μέτοχο» θα ξεκαθαρίσει και το χάος στο τηλεοπτικό πεδίο.


Σχολιάστε εδώ