XΡΗΜΑτιστήριο

Την επομένη και παρά την πτώση στη μετοχή της ΔΕΗ παρατηρήθηκε «ράλι» σε άλλες μετοχές όπως των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφηκαν για Alpha Bank και Αγροτική με αποτέλεσμα την ενίσχυση του FTSE/ASE 20 κατά 0,66%. Ακολούθησε μία ακόμη συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη Τιμών υψηλότερα κατά 0,44%, στις 3.348,09 μονάδες και την αξία των συναλλαγών στα 349 εκατ. ευρώ.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Παρά τις καμπάνες που χτυπούν καθημερινά, η κυβέρνηση… σφυρίζει αδιάφορα. Αυτή τη φορά σειρά έχει η μαύρη λίστα του «Τειρεσία», σύμφωνα με την οποία το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2005 το ύψος των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 1,01 δισ. ευρώ, ενώ αυτό των απλήρωτων συναλλαγματικών αγγίζει τα 112 εκατ. ευρώ.

Όλους τούς είχαμε, η Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών μάς έλειπε! Ελπίζουμε, πάντως, να είναι προσεκτικοί στις εκθέσεις τους προς όφελος πάντα των μικροεπενδυτών και όχι των μεγαλοθεσμικών.

Όταν, σύμφωνα με το ΕΚΚΕ, το 21% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, καλό θα ήταν οι πολιτικοί να σιωπούν! Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζονται και επί ΝΔ.

Στο συνέδριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ήταν κάποιοι από αυτούς που μέχρι πρότινος έκαναν τα στραβά μάτια. Πώς αλλάζουν οι καιροί!

«…Δεν μας δόθηκε έκθεση ελέγχου της ελεγκτικής εταιρείας, η οποία πραγματοποίησε τον έλεγχο της Αγροτικής ΑΧΕ για λογαριασμό της τράπεζας. Ο πρόεδρος της χρηματιστηριακής μάς δήλωσε ότι αντίγραφο σχεδίου της έκθεσης το κατέστρεψε…»! Αν το απόσπασμα των ελεγκτών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν αποτελεί αιτία παραπομπής του θέματος στη Δικαιοσύνη, τότε τι άλλο να πούμε; Δεν πέρασε, άλλωστε, πολύς καιρός από την εξαγορά της ιδιωτικής εταιρείας τού εν λόγω προέδρου από τον όμιλο της Αγροτικής! Ποια είναι η άποψη του αρμόδιου υποδιοικητή;

Λέτε να ακολουθήσουν και νέες απολύσεις στις χρηματιστηριακές εταιρείες; Πάντως, τα ωράρια συνεδριάσεων των νέων αγορών αυτό δείχνουν!

Είναι γεγονός ότι οι εφορίες για χρέη προς το Δημόσιο είναι έτοιμες να προβούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, τραπεζικών καταθέσεων, αλλά και σε πλειστηριασμούς ακινήτων; Και καλά για τα άλλα, όχι όμως για τη μία και μοναδική οικία του καθενός μικροοφειλέτη.

Αν περάσει η εισαγγελική εισήγηση, τότε την πάτησαν για τα καλά τα πιστωτικά μας ιδρύματα! Ενώ, λοιπόν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βάζουν τόκους από την πρώτη κιόλας ημέρα συναλλαγής των πιστωτικών καρτών, δεν έπρατταν το ίδιο με άμεσο τοκισμό των διαθεσίμων των ταμείων!

Καλά τα κατάφερε τελικά η Τράπεζα Κύπρου, λαμβάνοντας το προνομιακό ένταλμα «certiotari»!

Δεν πρέπει κάποιος από την Εθνική Τράπεζα να μας ενημερώσει σχετικά τόσο για την εξέλιξη του διαγωνισμού του «Αστέρα» όσο και για την πρόσληψη ατόμων στην Εθνική Ασφαλιστική;

Η κοροϊδία των εργαζομένων της ΕΧΑΕ από τον κ. Καπράλο καλά κρατεί! Οι ημέτεροι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αφού μετακινούνται σε υπηρεσίες της αρεσκείας τους, οι υπόλοιποι όμως;

Για ποιον λόγο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ζητά από την τραπεζοκρατούμενη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την κατάργηση της ενημέρωσης, από πλευράς ΑΧΕΠΕΥ, των αντισυμβαλλόμενων της εκάστοτε διασταυρούμενης χρηματιστηριακής συναλλαγής; Αποτελεί, ναι ή όχι, επίθεση κατά της διαφάνειας;

Το μοίρασμα των «φιλέτων» της ΕΤΑ συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον! Τον Οκτώβριο ακολουθεί η δεύτερη φουρνιά εκμίσθωσης περιουσιακών της στοιχείων και έχουμε συνέχεια.

Έτσι, για να καταλάβουμε δηλαδή, δεν υπάρχει κανένας άλλος οικονομικός διευθυντής να αναλάβει να υπογράψει τους ισολογισμούς της «Ράδιο Κορασίδη»;

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας! Αύξηση 350% καταγράφηκε το πρώτο οκτάμηνο του 2005 στις αιτήσεις για δανειοδοτήσεις από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών Επιχειρήσεων.

Πληροφορούμαστε ότι ο άλλοτε κραταιός άνδρας της Εμπορικής, αυτός που μετακινήθηκε από άλλον ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο, έχει πέσει στα αζήτητα! Μήπως το όλο σκηνικό έχει να κάνει με το προ μηνών ξεπούλημα πακέτων από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας μέσω της θυγατρικής εταιρείας Asset Μanagement;

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πει ψέματα! Αναφερόμαστε στον κ. Ρεγκούζα που δήλωσε έτσι απλά αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Και μόνο που βάλλει εναντίον του ο ΣΕΒ, για εμάς κάτι λέει.

Καιρός ήταν! Επιδοτήσεις και λουκέτα δεν πάνε μαζί, γι’ αυτό άλλωστε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.


Σχολιάστε εδώ