In extremis

@ Οι… σμπίροι μου στο ευαγές ίδρυμα της Αγίας Παρασκευής μού λένε πως ο πρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος ετοιμάζει μία ακόμα μεγάλη μεταγραφική επιτυχία, έπειτα από εκείνη της Άννας Δρούζα που, ως γνωστόν, έχει… τρελάνει τα μηχανάκια της AGB με την άξια για τηλεοπτικό Πούλιτζερ εκπομπή της «Η ζωή είναι παιχνίδι».

Ποια είναι η «new comer» στην ΕΡΤ; Δεν θα σας αποκαλύψω ακόμα το όνομα, διότι αφήνω στον κ. Παναγόπουλο την τελευταία ευκαιρία να αποδειχθεί ανθεκτικός στις πιέσεις. Τουλάχιστον το ίδιο ανθεκτικός όπως σε άλλες περιπτώσεις μη κομματικών και, σε αρκετές περιπτώσεις, ικανών στελεχών.

Πρόκειται, πάντως (για όσους από εσάς αρέσουν τα κουίζ), για γυναίκα, πρώην πολιτευτή της ΝΔ (από εκείνες τις περιπτώσεις που μόνο οι στενοί συγγενείς τους τους ψήφισαν), με θητεία στην «trash TV», που έχει ραγ…ίσει καρδιές στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Η δε αμοιβή της, απ’ ό,τι πληροφορούμαι, ιδιαιτέρως υψηλή. Όχι, φυσικά, όσο της Δρούζα. Έχει και η «νέα διακυβέρνηση» την… ιεραρχία της!

@ Μιας και αναφερόμαστε στα της ΕΡΤ, θυμηθείτε το. Κάποιοι θα πάθουν εγκεφαλικά μέχρι να διοργανωθεί το Φεστιβάλ Τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει επενδύσει πολλά προκειμένου να εξισορροπήσει την αλλοίωση του σοβαρού προφίλ της από το -κατά Παναγόπουλο- «πανηγυράκι» της Γιουροβίζιον.

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και μόνο χάρη στο γεγονός ότι στο «παιχνίδι» είναι όλοι οι καλλιτέχνες θα οφείλεται η τελική… σιωπή για το οργανωτικό χάος.

Προ δεκαημέρου, μάλιστα, έγινε σύσκεψη για τα θέματα αυτά με τους Ρουσόπουλο, Παναγόπουλο, Χουλιάρα και Καλογερόπουλο του ΕΟΤ και ελήφθησαν αποφάσεις. Ποιος θα τις υλοποιήσει; Ο Χουλιάρας φυσικά! Είναι ο μόνος που δουλεύει. Οι άλλοι προεδρεύουν και περιμένουν την… επιτυχία για να εμφανιστούν!

@ Αληθεύει πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, Κώστας Ζαχαρόπουλος, διορισθείς από τον Αβραμόπουλο κατόπιν παροτρύνσεως του Αλογοσκούφη, έχει δώσει εντολή για την αγορά εταιρικής λιμουζίνας 40.000 ευρώ προκειμένου να μετακινείται;

Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τι τη χρειάζεται, αφού κατέχει και τζιπ πολλών κυβικών που αγόρασε με προνομιακή τιμή κατά τη θητεία του στην «Αθήνα 2004», όπου βεβαίως η Γιάννα τον είχε στη… βαθιά κατάψυξη;

Όλως τυχαίως -για να δείτε πώς λειτουργούν τα… συστήματα- στην ΕΤΑ μεταξύ άλλων εκτελούσε… πολυτελή αργομισθία και ο συντονιστής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάτρας, Χρήστος Ροϊλός, παλαιότερα άνθρωπος του Αβραμόπουλου και νυν του Τατούλη και της Ρηγίλλης!

@ Και μια και αναφερθήκαμε στον υφυπουργό Πολιτισμού, τι ακριβώς συμβαίνει με τον διαγωνισμό ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλισμό πληροφορικών συστημάτων και DVD, ανάδοχος του οποίου ανακηρύχθηκε γνωστή εταιρεία πληροφορικών συστημάτων;

Οι πληροφορίες λένε πως με την εν λόγω εταιρεία είχε συμπράξει και άλλη γνωστού παράγοντα του εκδοτικού βίου της χώρας. Όχι, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μη νομότυπο. Όλα εξελίχθηκαν κατά το γράμμα του νόμου. Έλα, όμως, που ορισμένοι ετοιμάζουν προσφυγές και ενστάσεις, ενώ η ομάδα του ΠΑΣΟΚ που παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζει επερωτήσεις. Αν αντέξουν και αυτοί να σπάσουν την… ομερτά! Αλλιώς θα ασχοληθούν με τις… διεθνούς φήμης πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μαίναλον» που έλαβαν χώρα φέτος -πού αλλού- στην εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Πολιτισμού. Ερευνάται ήδη η διαδικασία ανάθεσης κονδυλίων σε «μη κερδοσκοπική εταιρεία» και η παράκαμψη των γνωστών διαδρόμων του Δημοσίου…

@ Ο Τατούλης, όμως, ήταν από τους λίγους ανθρώπους που δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τις οποίες «έκλεισε» την περίπτωση ανασχηματισμού. Ο Πέτρος ήταν από εκείνους που είχαν σίγουρο το… διαβατήριο από την Μπουμπουλίνας προς την Αρκαδία και, απ’ ό,τι φαίνεται, τη γλιτώνει. Κερδίζει χρόνο, λοιπόν, για να συνεχίσει τη δουλειά του, όπως φέρ’ ειπείν την υπαγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών από τον ΕΟΤ, όπου ανήκει σήμερα, στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η προσπάθειά του αυτή έχει εκνευρίσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος απειλεί θεούς και δαίμονες, αν του πάρουν το φεστιβάλ. Πώς θα κάνει… πολιτιστική πολιτική;

Δεν έχει, πάντως, πολλές ελπίδες ο Δημήτρης, αν κρίνω μάλιστα από το γεγονός πως τον διορισμό του Λούκου, του νέου διευθυντή του φεστιβάλ, τον έμαθε πρωί πρωί από τις εφημερίδες. Η απόφαση ήταν του Τατούλη… with a little help από το Μαξίμου! Όχι, μην πάει ο νους σας σε Αγγέλου ή Ρουσόπουλο. Τον πολύ κύριο Λούκο επέβαλε η επί των πρωθυπουργικών δημοσίων σχέσεων και συνοδός της Νατάσας.

ΥΓ.: Για όσα μαθαίνετε γράψτε μας: In Extremis [email protected].


Σχολιάστε εδώ