Την απέλυσαν πριν παραδοθούν τα πορίσματα των Επιθεωρητών που απέρριπταν τις κατηγορίες

Προκαλεί δε απορίες γιατί οι κύριοι Αρεοπαγίτες έσπευσαν να πάρουν το κεφάλι της κυρίας Τσεβή και δεν περίμεναν το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο επιθεωρητής της Β’ Διοικητικής Περιφέρειας Αρεοπαγίτης Σπυρίδων Μπαρμπαστάθης, που το υπέβαλε 8 μέρες αργότερα, ήτοι στις 30 Ιουνίου και στο οποίο επισήμαινε ότι «δικαιολογούνται δισταγμοί και αμφιβολίες για την ουσιαστική βασιμότητα των υπονοιών περί οιασδήποτε μεροληψίας» και κατέληγε στη διαπίστωση ότι η κρινόμενη δικαστής «επέδειξε βαρεία αμέλεια αντικείμενη εις τις εκ του Συντάγματος και των κειμένων διατάξεων απορρέουσες υποχρεώσεις της, ασύμβατη με το αξίωμά της», που συνιστά «βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα».

Αν είχαν στα χέρια τους το πόρισμα αυτό, είναι σίγουρο ότι η ολομέλεια θα κατέληγε στην ίδια απόφαση;

Οι κατηγορίες περί μεροληψίας έχουν σχέση με τη συμμετοχή της στην σύνθεση του ΣΤ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου είχε κληρωθεί ως δεξιά δικαστής και στις 30/9/2003 εκδικάσθηκε η μήνυση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη κατά του καθηγητή της Θεολογίας κ. Παπαχαραλάμπους για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον κατηγορούμενο με πλειοψηφία 2-1, που σχηματίσθηκε με την ψήφο της κυρίας Τσέβη και της αριστερής δικαστού, κυρίας Κοροβέση.

Η συνέχεια είναι αρκετά περιπλεγμένη. Η Τσέβη, όπως προκύπτει και από κατάθεση των γραμματέων, ανέθεσε στην Κοροβέση να γράψει την απόφαση, η οποία ισχυρίσθηκε ότι χύθηκε καφές πάνω στις σημειώσεις και καταστράφηκαν κι έγραψε όλη την απόφαση στο κομπιούτερ, πλην όμως οι υπόνοιες είναι ότι κάποιος άλλος -ενδεχομένως ο Γιοσάκης- έγραψε την απόφαση.

Επίσης η κυρία Τσέβη είχε μετάσχει σε έκδοση ασφαλιστικών μέτρων του Γιωσάκη, όπου η κατηγορία είναι ότι η απόφαση δεν είχε σε όλα της τα σημεία το ίδιο ύφος. Η εξήγηση που δίνει η δικαστής είναι ότι έχει παραθέσει αυτούσια αποσπάσματα από προηγούμενες δίκες και η ίδια έγραψε το κείμενο της πλειοψηφίας.

Με παρέμβαση του προϊσταμένου Διονυσάτου


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με προσωπική παρέμβαση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου κ. Διονυσάτου, η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, του Γιοσάκη που κατατέθηκε στην 1/7/2004, ορίσθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τις 20/7/2004 και μάλιστα μπήκε σφήνα στον πίνακα, στην αρχή, όταν το σύνηθες είναι να ορίζεται δικάσιμος 3 με 4 ΜΗΝΕΣ μετά την ημερομηνία της κατάθεσής της.

Αυτό δείχνει τις σχέσεις του Γιοσάκη με τον Διονυσάτο και τους άλλους δικαστές! Και είναι ερευνητέο πώς ο κ. Διονυσάτος παραμένει στη θέση του προϊσταμένου με τόσες υπόνοιες που τον βαρύνουν.

Και ο Κάππος τον είχε αθωώσει!


Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 1996 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Κάππο (μέχρι πρότινος πρόεδρο του Αρείου Πάγου) με το υπ’ αριθ. 340/1997 απάλλαξε τον Γιοσάκη από κάθε κατηγορία για την έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατά συρροήν!

Μόνο 400 ευρώ είχε στον λογαριασμό της!


Εξάλλου, στον τραπεζικό λογαριασμό της κυρίας Τσέβη, που άνοιξε με εντολή του εισαγγελέα, βρέθηκαν όλα κι όλα 400 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοδίκης είναι χωρισμένη, έχει δύο παιδιά και μετά την απόλυσή της, για να τα βγάζει πέρα, «φυλάει» δύο παιδάκια…

Η κυρία Τσέβη πιστεύει απόλυτα ότι είναι αθώα, θεωρεί άδικη την απόφαση της απόλυσής της και θα αγωνισθεί μέχρι να δικαιωθεί.

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης έχουν τον λόγο. Η Δικαιοσύνη δεν έχει να χάσει από μια επανεξέταση της υπόθεσης της κ. Τσέβη.


Σχολιάστε εδώ