Κάτω στον Πειραιά

• Μπορεί να δείχνει μια αξιοπρόσεκτη δυναμική η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα για τον δήμο του Πειραιά, ωστόσο ο ίδιος αποφεύγει προς το παρόν να πάρει θέση και περιορίζεται να δηλώνει ότι ο Πειραιάς δεν βρίσκεται στο επίπεδο που του αξίζει. Βέβαια τα «βαρίδια» για τον Φασούλα είναι πολλά, αφού είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και μάλιστα έχει πιάσει και σπίτι εκεί για να βρίσκεται κοντά στο παιδί του που δίνει τη μάχη του, όμως οι πιέσεις πληθαίνουν και δύσκολα στο τέλος θα μπορέσει να πει το όχι. Μετά μάλιστα τα τελευταία γκάλοπ που τον φέρνουν να «κοντράρει» τον Αγραπίδη στα ίσα, δεν υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να μην τον κατεβάσει. Άλλωστε οι ίδιοι οι παράγοντες και τα στελέχη του Κινήματος στον Πειραιά λένε ότι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους δήμους που μπορεί να πάρει το ΠΑΣΟΚ είναι ο Πειραιάς. Γι’ αυτό ήδη ρίχνουν εκεί το βάρος. Οι συσκέψεις πληθαίνουν, οι ζυμώσεις ήδη άρχισαν και οι ελπίδες αναπτερώνονται. Άλλωστε και ο θρίαμβος της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ τους ήρθε… κουτί, αφού ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θυμηθεί ο κόσμος ότι ο Φασούλας δεν ήταν μόνο αρχηγός του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής του ’87 που είχε για πρώτη φορά τότε κατακτήσει το τρόπαιο.

• Όσο όμως αποκτά δυναμική ο Φασούλας, τόσο μεγαλώνει το… άγχος στους Νεοδημοκράτες του Πειραιά που νιώθουν πλέον καυτή πίσω τους την… ανάσα του αντιπάλου. Εκεί που παλιά μιλούσαν για περίπατο, τώρα είναι όλοι μουδιασμένοι και ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα για την ενδεχόμενη αποτυχία. Βέβαια ο Αγραπίδης είναι ακόμα αρκετά σίγουρος, αλλά αυτήν τη σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε ότι τη… συμμερίζονται και οι σύμβουλοί του. Κατ’ αρχήν από τη δημοτική του ομάδα τρεις σίγουρα δεν θα ξαναθέσουν υποψηφιότητα μαζί του, ενώ δύο έχουν προχωρημένες επαφές και ετοιμάζονται να… ρίξουν γέφυρες απέναντι. Από την άλλη βέβαια, ο Αγραπίδης δεν θα πρέπει να υπολογίζει στην ολόψυχη στήριξη των βουλευτών της Α’΄ Περιφέρειας της ΝΔ, αφού οι δύο πολύ ευχαρίστως θα ήθελαν να τον… φάει η Ρηγίλλης για να πάρουν τη θέση του κι ο αμέσως μετά τους 4 βουλευτές δεν θέλει να βλέπει τον δήμαρχο ούτε… ζωγραφιστό! Σαφώς λοιπόν είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Αγραπίδη, ο οποίος μένει εντελώς ακάλυπτος από το επικοινωνιακό του επιτελείο σε θέματα που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να… αποσπασθεί από τους αντιπάλους του…

• Μπορεί να ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου ο πρόεδρος του Β’΄ Διαμερίσματος Γιάννης Μαστρονικόλας, αλλά… σχεδόν όλος ο συνδυασμός με επικεφαλής τον ίδιο τον Χ. Αγραπίδη ήταν παρών στον γάμο του που έγινε την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Σπυρίδωνα. Από τον πρόεδρο του ΔΣ Κώστα Γκαβέρα και τους αντιδημάρχους Γιώργο Δαβάκη και Τάσο Κάρλες, μέχρι τους συμβούλους Π. Κουβάτσο, Β. Βουγιουκλάκη, Κ. Σιγαλάκο, τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Τάσο Μητρόπουλο και άλλους. Ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Π. Μελάς, ο Γ. Σαββόπουλος, ο Π. Αλμυράντης και φυσικά πολλοί διαμερισματικοί σύμβουλοι. Το μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος, ο οποίος έδειξε μ’ αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή σχέση που έχει με τον πρόεδρο του Β΄ Διαμερίσματος.

• Ενώ, όμως, στον Πειραιά προβλέπεται «μάχη» στις δημοτικές εκλογές, στον Κορυδαλλό τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία ΔΗΜΕΛ σε δείγμα 600 ατόμων με τη μέθοδο πρόσωπο με πρόσωπο, ο δήμαρχος Στέφανος Χρήστου συγκέντρωσε ποσοστό 54%. Εξάλλου το 66% θεωρεί ότι θα επανεκλεγεί (άσχετα αν τον ψηφίζει ή όχι) και το 55% πιστεύει ότι είναι ο καταλληλότερος για δήμαρχος. Ο κ. Κασιμάτης, που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό τού δημάρχου και θα κατέβει υποψήφιος, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1,63%.

• Όμως ανεξάρτητος δηλώνει και ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ο κ. Χριστοφορίδης. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο συγκεκριμένος σύμβουλος είχε ψηφίσει κανονικά όλα τα θέματα του συνδυασμού και δεν είχε δηλώσει καμία διαφωνία. Την επομένη ο Στ. Χρήστου του ζήτησε να παραιτηθεί από την προεδρία της επιχείρησης και αμέσως μετά ο κ. Χριστοφορίδης έκανε δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Βέβαια στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δεν υπάρχει πουθενά τέτοια διάταξη. Όποιος δεν θέλει να ανήκει σε μία παράταξη παραιτείται και φεύγει αλλά είναι υποχρεωμένος και να εγκαταλείψει τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί οι θέσεις δεν είναι προσωποπαγείς, δεν θεωρείται δηλαδή ότι ανήκουν στους συμβούλους αλλά στον συνδυασμό. Οπότε όποιος δεν ανήκει στον συνδυασμό δεν του ανήκει και η θέση στο συμβούλιο.


Σχολιάστε εδώ