Διείσδυση σιωνιστών στα κατεχόμενα με αγορές στρατηγικών παραλίων

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα αποδίδει το φαινόμενο σε οργανωμένο σχέδιο για την εξάπλωση του σιωνισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εβραϊκή εταιρεία Lewis Trust Group Ltd, με έδρα τη Βρετανία, αγόρασε παραθαλάσσια έκταση μήκους πέντε χιλιομέτρων στη Γιαλούσα, επειδή αυτή η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας και «ελέγχει» τα σημεία διάπλου στη Μεσόγειο. Σημειώνει ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο Ντέιβιντ Λιούις, για τον οποίο γράφει ότι είναι μέλος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου «που συντονίζει το παγκόσμιο σιωνιστικό κίνημα» και ο οποίος «ενεργεί με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ισραήλ και την προστασία της Βρετανίας». Προσθέτει δε ότι ο Ντέιβιντ Λιούις έχει βραβευθεί από τον πρώην πρωθυπουργό Νετανιάχου για τις επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων στα υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη και για την προσφορά του στον σιωνισμό.

Η «Βολκάν» σημειώνει ότι η εταιρεία Λιούις δεν είναι η μόνη που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα. Αναφέρει ότι το ενδιαφέρον τους για την Κύπρο εκδηλώθηκε πριν από το 1974 (τουρκική εισβολή) και ότι ισραηλινή εταιρεία έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στα παράλια κατά μήκος της περιοχής Σαλαμίνα-Μπογάζι. Ήδη ισραηλινές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στις Κλαψίδες, Μόναγρα, Καρπασία, Γιαλούσα, Δαυλό, Ακανθού και σε άλλα χωριά του κόλπου της Κερύνειας. Πρόκειται για «αγορές σε θέσεις κλειδιά για την εξάπλωση του σιωνισμού», κατά την εφημερίδα.

Αυτά γράφει η εφημερίδα «Βολκάν». Καχύποπτη ή «ψυλλιασμένη»; Οπωσδήποτε αδιάφορη μπροστά στις αναπόφευκτες συνέπειες που θα επισύρει το δημοσίευμα: διαμαρτυρίες εβραϊκών οργανώσεων, ομοβροντία καταγγελιών για αντισημιτισμό, στιγματισμό στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οικονομικό σαμποτάζ. Οι καθ’ ημάς εφημερίδες της Κρήτης δεν είναι τόσο καχύποπτες. Ούτε τόσο ριψοκίνδυνες. Ούτε οι πανελλήνιες (για την Ολυμπιακή). Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια προοδευτική, πολυεθνική, πολυπολιτισμική επικράτεια… Μπορεί να κοιμόμαστε ήσυχοι…

Μ. Σ.


Σχολιάστε εδώ