Στα 13,5 εκατ. ευρώ (4,6 δισ. δρχ.) τον χρόνο αποτιμάει ο Alpha τον Τριανταφυλλόπουλο

Στο επίκεντρο και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, καθώς ο Alpha υποστηρίζει πως στον πυρήνα της σύγκρουσης είναι η μετεγγραφή του δημοσιογράφου, τον οποίο μάλιστα αποτιμά και οικονομικά: στα 13.500.000 ευρώ (ήτοι 4,6 δισ. ευρώ)! Αναλυτικά ο Δ. Κοντομηνάς στη μήνυσή του υποστηρίζει πως ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να μην πάρει στον Alpha τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, συνεκδότη του «Θέματος». «Οι εγκαλούμενοι διέρρεαν με κάθε τρόπο το μήνυμα ”Κοντομηνά, αν πάρεις τον Τριανταφυλλόπουλο, θα καταστραφείς, θα διαλυθείς. Η φήμη σου θα γίνει κομμάτια”».

Στη μήνυση αποκαλύπτεται πως ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, από τις αρχές του καλοκαιριού, στις 10 Ιουνίου 2005, «με απόλυτα νόμιμη και απρόσβλητη σύμβαση εντάχθηκε στο δυναμικό του Alpha». Και πριν και μετά την υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με τη μήνυση Κοντομηνά, αναφέρονται πως έγιναν προσπάθειες και συναντήσεις για να επιστρέψει ο εκδότης του «Θέματος» στο Alter. Ο επιχειρηματίας προχωράει στην αποτίμηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου σε 13.500.000 ευρώ για ένα έτος! Η εκτίμηση αυτή που αναφέρεται στη μήνυση «στηρίζεται στη βάσιμη προσδοκία» πως η μετεγγραφή του «θα εξασφαλίσει στον Alpha τουλάχιστον 3 παραπάνω μονάδες τηλεθέασης».

Με βάση το γεγονός πως η διαφημιστική δαπάνη ανέρχεται ετησίως σε 450 εκατ. ευρώ, «τα επιπλέον έσοδα για τον Alpha για ένα έτος από την παραπάνω συνεργασία προϋπολογίζονται τουλάχιστον σε (3% x 450.000.00 ευρώ=) 13.500.000». Μάλιστα υποστηρίζει πως στην εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνεται η αύξηση της διαφήμισης που θα φέρουν οι εκπομπές του εκδότη. «Έτσι ο Alpha είχε έσοδα από τον Σεπτέμβριο του 2001 μέχρι τον Ιανουάριο του 2003 από τις εκπομπές του Μ. Τριανταφυλλόπουλου συνολικού ύψους 4.801.737 ευρώ» και το Alter από τον Σεπτέμβριο του 2004 ως τον Ιούνιο του 2004 2.957.786 ευρώ.

Εδώ βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός δεν καταγράφει το τελικό κέρδος από τις εκπομπές του εκδότη, καθώς πρέπει να συνυπολογιστεί το υψηλό κόστος των εκπομπών, το λειτουργικό κόστος, τα πρόστιμα ΕΣΡ, όπως επίσης και οι αγωγές που εκκρεμούν εις βάρος του από την εποχή που ήταν στον Alpha.

Ο Γ. Κουρής στη μήνυσή του αναφέρει πως είναι «εξ ορισμού αντίθετος στην υφαρπαγή συνεργατών ενός ΜΕ από άλλο. Όμως, από την ώρα που ένας συνεργάτης, όσο σπουδαίος και αν είναι, αποφασίσει να μετακινηθεί, όχι μόνο δεν εναντιώνομαι στην απόφασή του αυτή, αλλά και αποκλείω την παραμονή του αν μετανιώσει, γιατί πιστεύω ότι από εκεί και πέρα είναι επιζήμιος». «Ισχυρίζεται ο Δ. Κοντομηνάς», συνεχίζει ο Γ. Κουρής, «ότι ο συνεργάτης του Γ. Ψαρράς υπενθύμισε στον Κ. Γιαννίκο ότι ο Alter παλαιότερα είχε σπάσει το διετές συμβόλαιο του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με τον Alpha. Το πώς διακόπηκε η συνεργασία του Alpha με τον Τριανταφυλλόπουλο το γνωρίζουν οι πάντες, όταν ο ίδιος κατήγγειλε ότι η ιδιοκτησία του σταθμού κατέβασε τους διακόπτες για να ματαιώσει την εκπομπή που επέμενε να πραγματοποιήσει, το περιεχόμενο της οποίας εξέθετε μεγαλοπαράγοντα της πολιτικής ζωής».

Στη συνέχεια ο Γ. Κουρής αναφέρεται στους «συκοφαντικούς και υβριστικούς», όπως τους θεωρεί, εις βάρος του χαρακτηρισμούς του Δ. Κοντομηνά, οι οποίοι καταγράφονται στη μήνυση. Ο Γ. Κουρής, εκτός από τον Μακαριώτατο, προτείνει ως μάρτυρες υπεράσπισης τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο και Κοσμά Σφαέλο. Ο Δ. Κοντομηνάς τους Γιώργο Ψαρρά, Νίκο Χατζηνικολάου, Σωτήρη Τζούμα, Λαυρέντιο Αλβέρτη, αντιπρόεδρο της Interamerican, Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Κωνσταντίνο Μπερτσιά, πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, και τον Γιώργο Κώτσαλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Interamerican Ζωής.

Στο μεταξύ αγωγή ύψους 3 εκατ. ευρώ κατά της εφημερίδας «Το Καρφί» κατέθεσε ο Γιώργος Κουρής, για τα τελευταία δημοσιεύματά της.


Σχολιάστε εδώ