Ο «φτερωτός Λουδοβίκος»!

Εσχάτως ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αναβαθμίσει τον εαυτό του και να κάνει ένα ακόμη βήμα. Αντί να λέει «εγώ…» ή έστω «ο δήμαρχος της πόλεώς μας…», χρησιμοποιεί το «η Θεσσαλονίκη πιστεύει…» ή το ακόμη πιο προχωρημένο «οι Θεσσαλονικείς θεωρούν…».

Με αυτό το νέο «κουστούμι» της απόλυτης μεγαλοπρέπειας εμφανίστηκε ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μεσοβδόμαδα για να απαντήσει στην κατηγορία εις βάρος του -και εις βάρος του Ψωμιάδη- που απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ, όταν εξέφραζε την αντίθεσή του στην πολιτική που ασκούν οι δύο «γαλάζιοι» αιρετοί της πόλης απέναντι στους μετανάστες.

Ο Παπαγεωργόπουλος, λοιπόν, καυτηρίασε την επιλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να «προσβάλει τους Θεσσαλονικείς» και απαρίθμησε όσα κατά τη γνώμη του έχει κάνει για τους μετανάστες.

Αυτό που αντιλήφθηκαν οι συνάδελφοι που παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου ήταν πως ο δήμαρχος συγχέει τη φιλανθρωπία με την αλληλεγγύη και την πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών. Παρέθεσε τις δράσεις συμπάθειας και φιλανθρωπικού περιεχομένου (συσσίτια, βοήθειες κ.λπ.), υποστηρίζοντας πως αυτές αποτελούν αποδείξεις του λάθους του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι σχολίασαν με μειδιάματα τα λεγόμενα του δημάρχου, ενώ έπεσε και η σχετική ατάκα: «Εγώ δεν μισώ τους μαύρους. Απεναντίας πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου»!

Όταν στη συνέχεια ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, υποβλήθηκαν πολλές για την ουσία της υπόθεσης, για την οποία άλλωστε δεν έχει μιλήσει ποτέ ο δήμαρχος. Ρωτήθηκε μεταξύ άλλων γιατί δεν μίλησε για τον Οδυσσέα Τσενάι, για το κάψιμο των βιβλίων στην Αριστοτέλους, για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Άνθιμου κ.ά.

Αντί απαντήσεων εμβρόντητοι οι δημοσιογράφοι άκουσαν τον δήμαρχο να δηλώνει εκνευρισμένα: «Είστε εκτός θέματος!».

Η επιλογή του δημάρχου να μιλήσει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης («αν δεν ξέρει την πόλη, ας ρωτήσει να τη μάθει» και άλλα) προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των «μικρών» του ΠΑΣΟΚ (βλέπετε, οι «μεγάλοι» ασχολούνται με τη «μεγάλη πολιτική» και δεν έχουν χρόνο για τοπικά και μη σημαντικά θέματα).

· Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, υποστήριξε ο Γιάννης Μαγκριώτης, «ως άλλος Λουδοβίκος ταυτίζει τον εαυτό του με την πόλη» και «αντί να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων που έθιξε ο κύριος Παπανδρέου, παίζει με τις λέξεις και υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Έχει να μας δείξει ο κύριος Παπαγεωργόπουλος στα τόσα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας μια δήλωση, έστω, που καταγγέλλει κάποια πράξη μικρής ομάδας με ρατσιστικό ή ακροδεξιό περιεχόμενο;», αναρωτιέται ο βουλευτής.

· «Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος, εμφορούμενος προφανώς από την αυτοκρατορική αντίληψη ʽʽη πόλη είμαι εγώ”, πίστεψε ότι βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετήσει την κομματική του αυλή. Η υποκρισία και τα ψεύδη δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν, πολύ δε περισσότερο στον πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης», αναφέρει η Χρύσα Αράπογλου.

· «Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος δεν πήρε ποτέ ως δήμαρχος της πόλης τη στάση που έπρεπε να πάρει ώστε να μη δίνει η πόλη αυτήν την ξενοφοβική και κλειστή εικόνα», είπε ο Σπύρος Βούγιας.


Σχολιάστε εδώ