Ο Καραμανλής τούς έκοψε την όρεξη…

Τελικά εκείνοι που μεθόδευαν το… φάγωμα του Γιάννη Παλαιοκρασσά και πρόβλεπαν με… σιγουριά ότι ο Καραμανλής θα τραβήξει την… πρίζα, έμειναν στα κρύα του λουτρού. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού έβαλε τέρμα στην κρίση. Κατέστησε σαφές στη σύσκεψη με τους τρεις (πρόεδρος ΔΕΗ, Αλογοσκούφης και Σιούφας) ότι στηρίζει την επιλογή του, λέγοντας πως «στη ΔΕΗ θα γίνεται ότι λέει ο Γιάννης», και αυτό φάνηκε έμμεσα από τις δηλώσεις των υπουργών μετά τη συνάντηση.

Και από τις μέρες που ακολούθησαν φάνηκε ότι τα… σπαθιά μπήκαν στη θήκη τους και στη ΔΕΗ το κλίμα έχει ηρεμήσει και είναι έκδηλη η τάση για μια ενωτική ατμόσφαιρα. Και αυτό πρωτίστως επιχειρείται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Δείγμα άλλωστε αυτής της αλλαγής είναι το γεγονός ότι μεθαύριο Τετάρτη συνεδριάζει, μετά από τόσο καιρό, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ενώ δεν πρόκειται ο κ. Παλαιοκρασσάς να ζητήσει την ακύρωση της επιλογής των γενικών διευθυντών. Όλες αυτές οι εξελίξεις δικαιώνουν τη θέση που από την πρώτη στιγμή πήρε στο θέμα το «ΠΑΡΟΝ». Να σημειώσουμε ότι συνέβαλε σημαντικά και η στήριξη που πρόσφερε στον Παλαιοκρασσά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με δημόσια ανακοίνωσή της, κάτι που ίσως δεν έχει ξαναγίνει…


Σχολιάστε εδώ