Με 3.000.000 δρχ. φτιάχνεις Ίδρυμα και παίρνεις φορολογικές απαλλαγές!

Όμως ο κ. Αλογοσκούφης δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και στην πλήρη απαλλαγή από κάθε φορολογία ενός ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Ιδρύματος, όταν πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή με τη συναίνεση (!) και του ΠΑΣΟΚ, παρά την αντίθετη άποψη που είχαν εκφράσει οι βουλευτές κατά τη συζήτηση στο ΚΤΕ, αλλά φαίνεται ότι έπεσε τηλεφώνημα από το γραφείο του Παπανδρέου ότι ο πρόεδρος θέλει να ψηφισθεί!

Βλέπετε, ο ιδιοκτήτης του Ιδρύματος έχει υψηλούς προστάτες, ένθεν κι ένθεν, μέχρι τον Λαμπράκη και τον Αλαφούζο! Ακόμη και το ίδιο το κράτος έχει δίπλα του ο κύριος καθηγητής της Ιατρικής Χάρης Ρούσσος, ο οποίος πρόσφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη, που σήμερα βρίσκονται στον Κορυδαλλό, αφού ήταν αυτός που επιστρατεύθηκε και «χειρίσθηκε» προσωπικά τον Σάββα Ξηρό μετά την προφυλάκισή του (κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ξηρός ισχυρίσθηκε ότι του έδωσαν φάρμακα και προέβη στις ομολογίες υπό την επήρειά τους, το ίδιο δε ισχυρίσθηκε και ο δικηγόρος του κ. Αγιοστρατίτης στο δικαστήριο).

Τότε ήταν ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, εμφανιζόταν ως συγγενής του αείμνηστου Γεννηματά, με αποτέλεσμα να του χρεώνονται πολλά στραβά του ΕΣΥ, έγινε καθηγητής σε μία έδρα που δεν υπήρχε, αλλά δημιουργήθηκε ειδικά για την περίπτωσή του, στην κλινική του δε, στον «Ευαγγελισμό», έκανε ειδικότητα η κόρη του παντοδύναμου τότε Σωκράτη Κοσμίδη, γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου επί Σημίτη και σήμερα βουλευτή Επικρατείας, η οποία υποτίθεται ότι έκανε το αγροτικό της σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, φαίνεται όμως ότι το… αγροτικό ιατρείο μετακινήθηκε στον «Ευαγγελισμό».

Σήμερα κ. Ρούσσος είναι εκλεκτός της κυβέρνησης Καραμανλή, εξ ου και το ευεργετικό γι’ αυτόν νομοσχέδιο που εκύρωσε το προκλητικό προσωποπαγές Ίδρυμά του!

Προφανώς ο κ. Ρούσσος, του οποίου το όνομα φέρει το ίδρυμα, θέλησε να καταγραφεί δίπλα στους μεγάλους που έχουν Ιδρύματα, όπως τους Κων. Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννη Ζίγδη, Κ. Μητσοτάκη, Λαμπράκη, Βουδούρη, Μομφεράτο, Γουλανδρή, Βορρέ κ.ά. Ξεπερνάει όμως κάθε όριο η προκλητικότητα των διατάξεων που ψηφίστηκαν χωρίς καμία αντίδραση, ούτε καν του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, όπως ότι το Ίδρυμα προβλέπεται ότι θα διοικείται από τον ιδρυτή του «κ. Χαράλαμπο Σπ. Ρούσσο ΙΣΟΒΙΩΣ ως μόνο διοικητή αυτού», δηλαδή μόνο ο κ. καθηγητής θα αποφασίζει και ο ίδιος θα διορίζει τους αντικαταστάτες του, δηλαδή τον γιο του (!), που θα είναι κι αυτού η θέση ισόβια (!!!), όπως και της Διοικούσας Επιτροπής, στην περίπτωση που ο ιδρυτής δεν ορίσει αντικαταστάτη του, δηλαδή διατάξεις τύπου… Τσαουσέσκου και Μπρέζνιεφ…

Να έβαζε βέβαια το χέρι βαθιά στην τσέπη του ο κ. Ρούσσος, θα μπορούσε να πει κανείς, ε, χαλάλι του, ό,τι κέρδισε από τη δουλειά του, δίνει τις οικονομίες του για κοινωνικό σκοπό.

Έλα όμως που ούτε έναν μισθό δεν βάζει. Όλα κι όλα δίνει μόλις 3.000.000 δραχμές, να ήτανε τουλάχιστον ευρώ…

Αυτά τα 3.000.000 δρχ., που ούτε αυτοκίνητο δεν αγοράζεις, είναι η… περιουσία του Ιδρύματος, το οποίο, άκουσον – άκουσον, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ από κάθε φορολογία. Κι όποιος δεν το πιστεύει, να τι γράφει το άρθρο 12:

«Το Ίδρυμα, λόγω του κοινοφελούς χαρακτήρα του, απαλλάσσεται του φόρου κληρονομιών και δωρεών, του φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων, του φόρου ακινήτου περιουσίας, του φόρου εισοδήματος για τα έσοδά του από κάθε πηγή και γενικά από κάθε φόρο, τέλος χαρτοσήμου, δασμούς, δικαιώματα, εισφορές, κρατήσεις, παράβολα κ.λπ., που ισχύουν σήμερον, που θα επιβληθούν στο μέλλον υπέρ του Δημοσίου, των δήμων, κοινοτήτων, οργανισμών πάσης φύσεως και γενικά κάθε τρίτου για οποιαδήποτε πράξη αυτού.

Όλες οι απαλλαγές και ατέλειες είναι αντικειμενικές. Τις ίδιες απαλλαγές απολαμβάνουν και οι ιδρυτές καθώς και οι δωρητές, μόνον για τις δωρεές στο Ίδρυμα».

Οι σκοποί τού εν λόγω ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ, Κέντρο Ερευνών Συντονισμού – Επείγουσας Ιατρικής Θώρακος» είναι «η μελέτη όλων των προβλημάτων που εμφανίζονται -ιδίως σε σχέση προς τη λειτουργία των οργάνων της θωρακικής περιοχής- κατά την αντιμετώπιση ανάγκης εντατικής και επείγουσας ιατρικής αρωγής υποστήριξης», καθώς και «η μελέτη της οργάνωσης αντίστοιχων αυτοτελών μονάδων στα νοσοκομεία και η εκπαίδευση ή μετεκπαίδευση του αναγκαίου έμψυχου υλικού, ιατρικού και νοσηλευτικού».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, πολλά. Όπως:

1) Ο ελληνικός λαός τι οφείλει στον συγκεκριμένο ιδρυτή του ιδρύματος «Θώραξ» και δεν οφείλει στους άλλους καθηγητές Ιατρικής, αλλά και των άλλων σχολών όλης της Ελλάδας π.χ. Πολυτεχνείου, Φιλοσοφικής; Γιατί αυτή η κρατική προσφορά;

2) Δεν υπάρχουν ασυμβίβαστα (ηθικοί φραγμοί) εκείνων που κατέχουν έδρα καθηγητών στην Ιατρική ή σε άλλες σχολές που να μην τους επιτρέπουν να είναι συγχρόνως μέλη ΔΣ εκδοτικών συγκροτημάτων και εφημερίδας;

3) Τι δράση έχει να επιδείξει ο κ. Χ. Ρούσσος, ποια η συμβολή του στην κοινωνία και στον ελληνικό λαό, ώστε η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η Βουλή, να του προσφέρουν αυτήν την ιδιαίτερη μεταχείριση που αρμόζει μόνο σε πρόσωπα που έχουν σημαδέψει την ιστορία του τόπου και έχουν προσφέρει στην εξέλιξη της χώρας και στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, όταν μάλιστα έχουν διατυπωθεί πολλά αρνητικά σχόλια κατά του ιδρυτή τού εν λόγω ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟΥ ιδρύματος;

Άραγε η κυβέρνηση, τα κόμματα θα ψήφιζαν τα ίδια και για τον κάθε πολίτη; Είναι δυνατόν με 3.000.000 δρχ. να στήνεις ένα Ίδρυμα με τέτοιες φορολογικές απαλλαγές; Όταν με αυτό το ποσόν ούτε γραφείο δεν μπορείς να νοικιάσεις; Ποιος επομένως ο λόγος, ποιος ο στόχος;


Σχολιάστε εδώ