Διάδρομοι και Ψίθυροι

¤ Έτσι τη διάβασα την είδηση, έτσι σας τη μεταφέρω: «Η πρόσφατη αδυναμία των ΟΤΕ και Cosmote θεωρείται ευκαιρία αγορών, αφού στις μετοχές αυτές εντοπίζονται περιθώρια ανόδου 10,5% και 7,8% αντίστοιχα». Όπερ σημαίνει πως αν τις αγοράσετε αύριο και τις πουλήσετε την Πέμπτη (το Τ+3 που λέγαμε;), μείον οι προμήθειες, θα σας μείνουν ψιλά για… τσιγάρα! Α, ρε αθάνατοι έλληνες traders!

¤ Κάνοντας μια σούμα των επιλογών των μικρών ΑΧΕ, έφτασα στα εξής χαρτιά: Τιτάνας, Folli Follie, Μαΐλλης, Jumbo, Notos Com και Νίκας. Εντύπωση μου κάνει ο βαθμός… «ασφαλείας» των επιλογών αυτών. Θα περίμενα κάτι πιο «βαρύ», πιο «κρατικό» ίσως. Δείγμα άραγε της στροφής των επαγγελματιών σε τίτλους που δεν ανήκουν απαραίτητα στον 20άρη; Ίδωμεν…

¤ Η ΑΤΕ Bank είναι η πρώτη επιλογή της UBS στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Εντυπωσιακή ομολογουμένως η είδηση για την Αγροτική, όπως αρκούντως εντυπωσιακή είναι και η προσήλωση της UBS στην ελληνική τραπεζική αγορά, όπου και «ψηφίζει» Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha και Emporiki. Αλήθεια, οι ελβετοί αναλυτές δεν άκουσαν πως οι έλληνες συνάδελφοί τους εκτιμούν ως υπεραγορασμένα τα ελληνικά τραπεζικά χαρτιά;

¤ Σαράντης: Η Eurocorp είναι η τελευταία στη σειρά που προβαίνει σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για το χαρτί και τώρα συστήνει «buy».

¤ Cardico: Με τιμή-στόχο τα 6,8 ευρώ ξεκίνησε κάλυψη η Εγνατία, δίνει και αυτή ως «buy» το χαρτί και αισιοδοξεί. Προσωπικά πιστεύω πως σωστά πράττει.

Π. Γ.


Σχολιάστε εδώ