«Γιατί να πιστέψω ότι αυτά που εξαγγέλλεις θα τα κάνεις πράξη; Είκοσι χρόνια γιατί δεν τα φτιάξατε;»

Υπήρξαν βουλευτές που είπαν ότι ήταν «τραγικός», κυρίως στη συνέντευξη, άλλοι ότι ήταν επίπεδος, κουραστικός με τις μακρές απαντήσεις, άλλοι ότι ήταν μια ομιλία που ιδεολογικά και πολιτικά δεν διέφερε από τις θέσεις της ΝΔ και δεν έδινε την εναλλακτική πρόταση, απόδειξη η ίδια αντιμετώπιση για την Ολυμπιακή.

Άλλοι πάλι, που με κριτικό μάτι βλέπουν την πορεία του Γιώργου, χαρακτήρισαν καλή την ομιλία, πλην όμως πλατείαζε, ανέφεραν ότι η αναξιοπιστία παραμένει… και φυσικά ούτε πάθος ούτε παλμός υπήρχε και αυτό φάνηκε στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή, όταν οι… επιστρατευμένοι απλώς κρατούσαν τις σημαίες, ούτε καν τις κουνούσαν…

Άνθρωποι που ήταν κοντά στον πατέρα του ήταν θερμότεροι. «Πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι νόμιζα. Ήταν η τρίτη καλή εμφάνιση τον τελευταίο καιρό. Οι άλλες δύο ήταν η ομιλία στα γενέθλια της 3ης Σεπτέμβρη και στη Βουλή. Ο Γιώργος γίνεται καλύτερος. Και οι επιχειρηματίες ήταν ικανοποιημένοι». Και ως αλλαγές τής ως τώρα γραμμής του Γιώργου επεσήμαιναν τα εξωτερικά, με το βέτο που άφησε να εννοηθεί αν δεν αναγνωρίσει την Κύπρο η Τουρκία (εδώ η κριτική είναι ότι πρόκειται για καιροσκοπική στροφή), το κοινωνικό κράτος και η οικονομία της αγοράς.

Άλλοι είπαν ότι ήταν αναπάντεχα καλός, παρ’ ότι ο κόσμος είχε βάλει ψηλά τον πήχη. Για πρώτη φορά διατύπωσε περίγραμμα σκέψης, ιδεών και πολιτικής με προδιαγραφές. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεταν, ότι ανησύχησαν στον χώρο της ΝΔ.

Τέλος και εσωκομματικοί αντίπαλοι παραδέχθηκαν ότι μέσα στο γενικό κλίμα έδωσε μια καλή εικόνα και δημιούργησε κλίμα ευφορίας και θριαμβολογιών… και πήρε πόντους, με αποτέλεσμα ακόμη και εκείνοι που άλλα λένε πίσω του στο Συντονιστικό να τον… γλείφουν!

Βέβαια η ψυχρή ματιά του πολιτικού συντάκτη, έξω από κομματικές συμπάθειες, δεν ήταν καθόλου ενθουσιαστική. Και μόνο το γεγονός ότι δεν έδωσε τίτλους αποτελεί κριτήριο του πόσο ικανοποίησε και τόνωσε το ηθικό. Όσο καλή διάθεση και να έχουν οι πολίτες, η δυσπιστία εξακολουθεί να φωλιάζει μέσα τους. Αν αυτά που εξαγγέλλεις τα πιστεύεις, τότε γιατί Γιώργο, 20 χρόνια που ήσουν σ’ όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν τα κάνατε πράξη; Ποιος σας εμπόδιζε; λέει ο κάθε πολίτης. Και δυστυχώς δεν έχει άδικο. Όταν μάλιστα έχει υπόψη του ότι αν είχε περάσει το Σχέδιο Ανάν, όταν ήταν η γραμμή του Γιώργου, σήμερα δεν θα υπήρχε Κυπριακή Δημοκρατία…


Σχολιάστε εδώ