Όχι πρωταθλητισμό, μόνο «σεβασμό», ζητά ο Alpha

Δεν θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν θα πανηγυρίσουμε για τα νούμερα τηλεθέασης, έλεγε ο κ. Καλημέρης, αλλά ο Νίκος Χατζηνικολάου στη διάρκεια των ερωτήσεων δεν απέφυγε τον πειρασμό και έκανε δηλώσεις ότι για αυτόν ένα ισχυρό δελτίο αποτιμάται στο 20%. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων είπε πως δεν θα αποτύχουν και η ομάδα των αστέρων που συγκεντρώθηκε στο κανάλι χαρακτηρίστηκε ως η «ισχυρότερη που υπήρξε ποτέ». Ο Alpha, σύμφωνα με τους διακηρυγμένους για φέτος στόχους, θα γίνει το κανάλι αναφοράς. Θέλουμε τον σεβασμό των άλλων, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μας φοβούνται, ειπώθηκε. Έγιναν και αναφορές στον τηλεοπτικό πόλεμο και πάλι ο Τζ. Καλημέρης δήλωσε πως ο Alpha είναι το κανάλι που αγαπάει ο ανταγωνισμός. Εκτός επίσημης παρουσίασης, τα στελέχη του καναλιού μίλησαν για «απαράδεκτο πόλεμο» που γίνεται με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η γενικότερη εικόνα ήταν απολογητική, αφού δηλώθηκε πως είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει το στάτους κβο στην αγορά, αλλά ο Alpha θέλει να ταράξει τα νερά της τηλεόρασης. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, αυτό που έχει ενοχλήσει Mega και ΑΝΤΕΝΝΑ είναι τα μηνύματα της διαφημιστικής αγοράς και δεν εννοούμε την κρατική διαφημιστική αγορά. Φαίνεται πως φέτος ο Alpha θα αυξήσει τις διαφημίσεις του και θα ξεπεράσει το ποσοστό του 12% που έχει.

Εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του Νίκου Χατζηνικολάου στον Θέμο Αναστασιάδη -δήλωσε πως είναι «φαν του». Όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις που δέχεται ως πρόσωπο και διευθυντής ειδήσεων του Alpha από την εφημερίδα «Θέμα», είπε πρώτον πως δεν ξέρει πάντα ο εκδότης-διευθυντής τι γράφουν οι συντάκτες του(!) και δεύτερον ότι πρέπει να χαιρόμαστε που μια εφημερίδα κάνει κριτική στο κανάλι παρότι ο εκδότης της εργάζεται σε αυτό!

Οι απόψεις ότι δεν πρόκειται για «κριτική» αλλά για «επιθέσεις» δεν ακούστηκαν στη μεγάλη αίθουσα της συνέντευξης. Τα τρία στελέχη του Alpha εμφανίστηκαν «διαμαρτυρόμενοι» για τα δημοσιεύματα του Τύπου, περνώντας σε έμμεση επίθεση κατά του Mega και των εφημερίδων που ελέγχονται από αυτό, αλλά εν μέρει και του ΑΝΤΕΝΝΑ. Η αναφορά του Ν. Χατζηνικολάου στο δημοσίευμα της «Espresso», όπου δήλωσε αγανακτισμένος ότι είναι «συμφερόντων» Mega και ΑΝΤΕΝΝΑ, ήταν χαρακτηριστική στιγμή. Σε αυτό το πλαίσιο ειπώθηκε ότι ο Alpha δεν εξαγοράζει συνειδήσεις, αλλά πολλοί πήγαν για το «όραμα» του καναλιού και στις αυτονόητες αντιδράσεις που υπήρξαν ο Τζ. Καλημέρης παραδέχθηκε πως ναι και τα λεφτά που πήραν για τη μετεγγραφή τους έπαιξαν ρόλο, αλλά όχι μόνον αυτά. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημήτρη Κοντομηνά, η πρώτη απουσία στα τρία χρόνια του Alpha, ενώ ήταν παρόντες ο Γιώργος Ψαρράς και ο Αντώνης Μπάκας.


Σχολιάστε εδώ